Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
MIA_89 wrote:Dziewczyny pomóżcie niedoświadczonej koleżance. To mój 1 cykl, w którym mierzę tempkę, mierzę ją w ustach termometrem microlife. Widać wyraźnie dwa rodzaje temperatur niższe i wyższe przedzielone skokiem, który wystąpił nieznacznie po dodatnim teście owulacyjnym.Niby ok, ale różnica wynosi 0.3 stopnia i po domniemanej owulacji do dnia dzisiejszego (24 dc) stpniowo, delikatnie wzrasta, ale nigdy nie osiagneła wiecej niz 36,7. W fazie przedowulacyjnej miałam wg tych pomiarów temp. srednio 36.2. @ ma przyjść 20.08 i jak się pojawi to od następnego cyklu chce mierzyć w pochwie lub odbycie. W odbycie trochę się boję czy to nie boli? I jak głęboko wsadzić ten termometr? Czytałam, że 2 cm wystarczą. Ale czy wyraźnie słychać pikanie na koniec pomiaru? A w pochwie z kolei boję się, zwłaszcza przy staraniach o dzidzię, że doprowadzę do infekcji, bo niestety mam do nich skłonność. Oczywiście dokładne mycie i dezynfekcja przy metodzie analnej i samo mycie przy waginalnej to podstawa ale mimo wszystko mam przed tym jakieś opory. A wy gdzie mierzycie tempkę i czy macie w związku z tym jakieś problemy? ☺️
golonat lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny! Wczoraj mialam dostac @ ale od czw mam tylko plamienie takie brazowe i nie jest go duzo wczoraj tez mialam a dzisiaj juz prawie w ogole go nie mam. Temp. Utrzymuje sie na 37stopniach. Moj okres wspolzycia moze nie byl zadawalajacy ale cuda sie zdarzaja.nie wiem jak mam rozumiec te plamieni
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny! Wczoraj mialam dostac @ ale od czw mam tylko plamienie takie brazowe i nie jest go duzo wczoraj tez mialam a dzisiaj juz prawie w ogole go nie mam. Temp. Utrzymuje sie na 37stopniach. Moj okres wspolzycia moze nie byl zadawalajacy ale cuda sie zdarzaja.Nie wiem jak mam rozumiec te plamienia
-
Jestem, jeśli test nie wykazał a robiłaś je widzę często, to pewnie nie było, z kolei śluz i temperatura wskazywać by mogły na 13 dzień cyklu.
Aneta, plamienia we wcześniej ciąży są bardzo częste i nie zwiastuja najczęściej niczego złego. -
nick nieaktualnyHej, mogłybyscie spojrzec na moj wykres? Moje odczucia swiadczyly o owu w 19 dniu a nie tak jak zaznaczylo mi ovufr. ale jestem sklonna stwoerdzic, zemoze faktycznie bylo to duzo pozniej. Zastanawia mnie temp. Przed ovu najczesciej mialam 36,2/3/4 po owu 36,5/6/7/8. No i teraz moje pytanie do Was bardziej doswiadczonych czh mozliwe zeby mi tak temp. Spadła od picia inofolicu? Bo to nie jest tak ze po ovu mam niską tylko...ale przed równiez. Rzadko miałam temp 36.0 czy nawet 35,9!
Dzięki za odpowoedz.
Pozdrawiam -
Hej Dziewczyny, a ja mam pytanie do tych co są nie pierwszy raz zafasolkowane. Czy w każdej z ciąż miałyście podobne wykresy, czy całkowicie inne?05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP
Obniżone białko Z -
Na razie widać że była owulacja i temperatura jest w górze. Za parę dni będzie można coś powiedzieć. Trzymam kciuki05.01.2018 Aniołek 7t5d [*]
21.01.2019 Aniołek 9t6d [*] PJP
14.06.2019 Aniołek 8t [*] PJP
Obniżone białko Z -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny! Chciałam Wam napisać żebyście nie doszukiwały się ciąży na wykresie. Ja się właśnie przekonałam, że wykres nie da Wam takiej informacji. U mnie w tym cyklu wykres taki sobie. Na końcu temperatura zaczęła spadać i byłam na 100% pewna, że przyjdzie @. 15dpo temperatura niespodziewanie wzrosła i test wyszedł pozytywny. Dziś robiłam HCG i jest 280mlU/ml. Jeszcze nie wiem jak to się skończy bo czekam na USG, ale zaczęło się dobrze. Mam nauczkę żeby nie ufać wykresom. Wcześniej miałam ładniejsze, tempka była aż do @ w górze i nic z tego nie wychodziło. Także mówię Wam, nie wpatrujcie się w wykres szukając tam objawów ciąży...
Mój szczęśliwy wykres w podpisie poniżej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 17:55
channia, speakyourmind93, Malwcia89 lubią tę wiadomość
-
Pytanie czy to nie był spadek przy implantacji poza tym to nie jest znaczny spadek, zwłaszcza że temperatura nie była poniżej linii pokrywającej, a Twój wykres wygląda jak najbardziej na ciazowy.
Lavende86 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny , czy robiąc test dzisiaj pokaże mi wiarygodny wynik ? Cykle 28-29 , dzisiaj mam 29 dzień .
A to mój wykres
https://ovufriend.pl/graph/5f0e9a0fed94c09d2e086b8f21edd0e6Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 13:04
Justek -
nick nieaktualny