Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam pytanie ktore nurtuje mnie jakis czas. Czy taki skok temperatury jaki mialam rano (na 100%skok owulacyjny) zapowiada ze jajeczko uwolni sie np za kilka godzin czy swiadczy o tym ze to juz sie stalo (np. wieczorem dnia poprzedniego)? Pytam bo dopiero wieczorem beda mozliwe przytulanki a boje sie ze moze byc juz po wszystkim
Ps. Gatta, wydaje mi sie ze jeszcze moze ciutke za wczesnie. Ale trzymam kciukuWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 13:16
poczatek staran - 02.2018
06.2019 - 9 tc [*]
02.2020 - 5 tc [*]
30.04.21 - 16tc [*] -
Nagana wrote:Posluchalam sie rady. Juz drugi dzien jem donga (2 tabletki po 550 mg) ale wiesiolka tez kontynuuje. I juz dzisiaj szyjka wysoko i powiedzmy ze zauwazylam sluz niewiele ale jednak. Moze i tak by dzisiaj przyszedl ten dzien a moze dong cudotworca U ciebie zdzialal cuda - gratuluje teraz tylko sie nie stresuj za duzo i odpoczywaj ile sie da bo poczatki sa bardzo "meczace".
No super trzymam kciuki ✊ ❤️ -
Może macie ochotę zajrzeć do mnie 🥰🥰 Pierwszy raz miałam owulacje od jakiegoś czasu. Czułam ją przez tydzień czasu!!! Aż poszłam 16 dni cyklu do ginekologa z ciekawość co się dzieje to już mi powiedział że jestem po owulacji. I z moich obserwacji mogła to być 13dnia cyklu. Czasem w nocy się przebudzam ale nie wstaje z łóżka staram się zaraz zasnąć, nie wiem czy temperatura jest wtedy prawidłowa przymierzeniu. (1-2razy) Co myślicie? 🥰🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 17:18
-
Karolcia00 wrote:Może macie ochotę zajrzeć do mnie 🥰🥰 Pierwszy raz miałam owulacje od jakiegoś czasu. Czułam ją przez tydzień czasu!!! Aż poszłam 16 dni cyklu do ginekologa z ciekawość co się dzieje to już mi powiedział że jestem po owulacji. I z moich obserwacji mogła to być 13dnia cyklu. Czasem w nocy się przebudzam ale nie wstaje z łóżka staram się zaraz zasnąć, nie wiem czy temperatura jest wtedy prawidłowa przymierzeniu. (1-2razy) Co myślicie? 🥰🥰
Wykres wygląda ładnie,tempka wysoka.A ile budzisz sie przed mierzeniem tempki?Ja w poprzednim cyklu prawie tydzien budziłam sie w nocy ze 2,3 godziny przed i zaznaczałam,żeby program ignorował temperaturę,ale moje nie były takie wysokie😉
Ale patrząc po tempce owu mogłaś mieć 15-16dc🤔
Trzymam kciuki!✊ -
Marzenia wrote:Wykres wygląda ładnie,tempka wysoka.A ile budzisz sie przed mierzeniem tempki?Ja w poprzednim cyklu prawie tydzien budziłam sie w nocy ze 2,3 godziny przed i zaznaczałam,żeby program ignorował temperaturę,ale moje nie były takie wysokie😉
Ale patrząc po tempce owu mogłaś mieć 15-16dc🤔
Trzymam kciuki!✊
Nie mogłam mieć wtedy bo byłam u ginekologa i powiedział że jestem już po owulacji dlatego sama zmieniłam na 13 bo wtedy miałam śluz plodny a budzę się różnie ale nie wstaje tylko odrazu zasypiam dziś się obudziam z 10-15 minut przed mierzeniem npWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 13:38
Silenka lubi tę wiadomość
-
Karolcia00 wrote:Nie mogłam mieć wtedy bo byłam u ginekologa i powiedział że jestem już po owulacji dlatego sama zmieniłam na 13 bo wtedy miałam śluz plodny a budzę się różnie ale nie wstaje tylko odrazu zasypiam dziś się obudziam z 10-15 minut przed mierzeniem np
U gina byłaś 16dc i powiedział,że owu była,wiec mogła byc 15dc.Było wcześniej 6 niższych temperatur,stąd moje wnioski,a przed 13dc nie było 6 niższych.Ale nie wiem co bardziej wiarygodne,tempka czy śluz🤔
Co do budzenia to nie podpowiem,bo sama nie wiem.Ja jak obudze sie godzine przed mierzeniem to mierze od razu,bo czytałam że trzeba przespać min.3 godziny przed mierzeniem. -
Marzenia wrote:U gina byłaś 16dc i powiedział,że owu była,wiec mogła byc 15dc.Było wcześniej 6 niższych temperatur,stąd moje wnioski,a przed 13dc nie było 6 niższych.Ale nie wiem co bardziej wiarygodne,tempka czy śluz🤔
Co do budzenia to nie podpowiem,bo sama nie wiem.Ja jak obudze sie godzine przed mierzeniem to mierze od razu,bo czytałam że trzeba przespać min.3 godziny przed mierzeniem.
Zatanawiam się tylko czy np ginekolog nie widziałyby że była dzień wczesniej owulacja. Bo mi powiedział że nie wie kiedy była dokładnie bo nie widzi już dlatego tak rozkminiam 😁 Co do mierzenia temperatury powiedział mi żeby tego nie robiła bo szkoda czas 😁 -
nick nieaktualnyDziewczyny a ja mam takie pytanie. Chce się upewnić, czy faza lutealna u danej kobitki ma zawsze tą samą stałą ilość dni?
Co prawda nie ma tu moich poprzednich wykresów ponieważ za kazdym razem zakladam nowe konto ale wszystkie poprzednie wykresy drukowałam. I szczerze mówiąc już zdurniałam....jakoś nie moge sie doliczyc. -
Marteczka0705 wrote:Dziewczyny a ja mam takie pytanie. Chce się upewnić, czy faza lutealna u danej kobitki ma zawsze tą samą stałą ilość dni?
Co prawda nie ma tu moich poprzednich wykresów ponieważ za kazdym razem zakladam nowe konto ale wszystkie poprzednie wykresy drukowałam. I szczerze mówiąc już zdurniałam....jakoś nie moge sie doliczyc.
Czytałam w necie,że długość fazy jest podobnej długości,może sie różnić 1-2dni.Ja mam 12-13dni,a owu od 9 do 12dc,jeśli 9dc to cykl jest 22dniowy,jeśli w 12dc to 25dniowyMarteczka0705 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, potrzebuję porady 😉
Ovufriend wyznacza mi dzień owu na 11 dc, pewnie dlatego że od tego dnia temp stopniowo wzrasta, ale ja jestem niemal pewna, że owu było w nocy 14/15 dc bo mega mnie jajniki kłuły wtedy, w 15 dc też mi sporo spadła temp a 16 dc sporo wzrosła więc tym bardziej bym obstawiala spadek owulacyjny w 15 dc...
Sama nie wiem co myśleć 🤔 -
Róża 1 wrote:Zagnieżdżenie ❤️ taki spadek to dobry znak
Róża, wg Twojej teorii, patrząc na mój wykres to też by tak można było powiedzieć jeśli owu była 11 dc a nie 14/15 jak ja obstawialam 😂 -
Lalia wrote:Hej dziewczyny, potrzebuję porady 😉
Ovufriend wyznacza mi dzień owu na 11 dc, pewnie dlatego że od tego dnia temp stopniowo wzrasta, ale ja jestem niemal pewna, że owu było w nocy 14/15 dc bo mega mnie jajniki kłuły wtedy, w 15 dc też mi sporo spadła temp a 16 dc sporo wzrosła więc tym bardziej bym obstawiala spadek owulacyjny w 15 dc...
Sama nie wiem co myśleć 🤔Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
hej dziewczyny, musze się poradzić. Ovufriend wyznacza mi owulację na 17dc ale dopiero 19dc pojawiła sie nieprzerwana linia , niestety był to dzień bez sedruszkowania ( seks był w 17dc, 18dc i 20dc. ) Myślicie , że sie wstrzeliliśmy w odpowiedni czas?
-
ilenka wrote:hej dziewczyny, musze się poradzić. Ovufriend wyznacza mi owulację na 17dc ale dopiero 19dc pojawiła sie nieprzerwana linia , niestety był to dzień bez sedruszkowania ( seks był w 17dc, 18dc i 20dc. ) Myślicie , że sie wstrzeliliśmy w odpowiedni czas?
Słabo widać na wykresie,bo sie rozjeżdża,ale jeśli seks mieliście 17,18 i 20dc to niezależnie od tego czy owu była 17 czy 19dc to szanse są spore.Dni płodne są od 3 dni przed owu(w necie piszą,że nawet 4 przed) do 2 dni po owu.
Trzymam więc kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2019, 21:30
-
Anet.kaa wrote:Cześć, pierwszy raz prowadzę obserwacje na podstawie mierzenia temperatury, czy mogłybyście spojrzeć czy wszystko jest ok? Temperatura po ovu bardzo wzrosła, a na drugi dzień nastąpił spadek. Ten duży wzrost mógłbyś tez tym spowodowany że wieczorem wymiotowałam ponieważ dopadł mnie jakiś wirus - czy powinnam zignorować tą temperaturę? Test owulacyjny pozytywny był w 13 dc, czyli chyba owulacja powinna nastąpić w 14 dc a owufiend wyznaczyło mi ją mimo to na 13 dc, chyba przez te skoki temperatur.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023