śluz owulacyjny
-
WIADOMOŚĆ
-
no właśnie przytulaliśmy się przed wczoraj wieczorem rano wczoraj był śluz i myślałam że to po przytulaniu ale był przez cały dzień do wieczora . Sprawdziłam nawet czy to nie sperma ale on nie tonie w wodzie kuleczki pływają . Wczoraj przytulanka brak bo brak męża w domu ,a śluz dziś nadal jest więc skorzystałam z okazji że mąż w domu a dziecko u dziadków Na dodatek mam straszną ochotę na sex . Od dawna nie miałam takiej bo przy tabletkach ochota była znikoma.
-
a ja już drugi cykl bez śluzu. żadnego. Tzn przy badaniu szyjki czuję poślizg, ale nic nie zostaje na palcu, żebym mogła sprawdzić jaki on jest. A dziś wyszedł pozytywny test owulacyjny. Pewnie to znaczy, że w tym cyklu nie będzie fasolki
A biorę wiesiołka od początku tego cyklu, piję też dziurawca, od kilku dniu piję też siemię lniane. I nic.
Co to się mogło stać? Bo w poprzednich cyklach to mnie zalewało normalnie.. a teraz nic. -
Skoro wcześniej nie miałaś problemów ze śluzem to teraz pewnie też wszystko jest w porządku. To może być śluz wodnisty.
Dziewczyny ,które zażywają to co Ty pisały ,że efekty widac nawet po dwóch cyklach.
Ja np dawniej miałam dużo śluzu, ale przeszłam 2 razy torbiel , później brałam tabsy anty ,juz dawno nie biorę ale miewam nawet 50 dniowe cykle bo chyba nadal mam problem z pękaniem pęcherzyka i ciałkiem żóltym...Chyba przez to wszystko sluzu plodnego mam jak na lekarstwo, a czasem nawet w ogóle Samokontrolę prowadzę dopiero drugi cykl, a tutaj pierwszy i mam nadzieję ,że wszystko będzie w porządku -
Dziewczyny, a ja w ogóle nie mam śluzu ... czy to normalne ? Czasem coś zostaje na wkładce ale ogólnie susza ... No i dalej mam problem z rozróżnieniem śluzu np lepkiego i kremowego, bo rozumiem, że jak jest taki jak woda tzn, że jest płodny ?
-
może masz w środku i nie zawsze wypływa na zewnątrz a rodzai płodnego śluzu jest wiele nie tylko wodnisty. Wystarczy że ma jedną cechę płodności i już zalicza się go do śluzu płodnego tylko że gorszej jakości
-
dziewczyny taka ciekawostka.
ogólnie w dniach płodnych oprócz wszelkich wspomagaczy należy przyjmować więcej płynów, bo śluz możemy mieć ale może być go np mało a słyszałam że nawadnianie organizmu sprzyja śluzowi.vanessa lubi tę wiadomość
-
Młoda wrote:Skoro wcześniej nie miałaś problemów ze śluzem to teraz pewnie też wszystko jest w porządku. To może być śluz wodnisty.
Dziewczyny ,które zażywają to co Ty pisały ,że efekty widac nawet po dwóch cyklach.
Ja np dawniej miałam dużo śluzu, ale przeszłam 2 razy torbiel , później brałam tabsy anty ,juz dawno nie biorę ale miewam nawet 50 dniowe cykle bo chyba nadal mam problem z pękaniem pęcherzyka i ciałkiem żóltym...Chyba przez to wszystko sluzu plodnego mam jak na lekarstwo, a czasem nawet w ogóle Samokontrolę prowadzę dopiero drugi cykl, a tutaj pierwszy i mam nadzieję ,że wszystko będzie w porządku
Młoda niestety nie zawsze to jest powiązane, ja mam cykle bezowulacyjne, a mimo to co miesiąc dosłownie zalewa mnie śluz.Młoda lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy śluz musi pojawiać się cały dzień ? Czy jeśli np zaobserwowałam u siebie śluz taki bardzo wodnisty, cała wkładka była mokra ale zdarzyło się to tylko raz w ciągu dnia, a przez resztę dnia było sucho to mogę zaznaczyć to jako śluz wodnisty ? czy raczej nie ?
-
Fasia wrote:Dziewczyny, czy śluz musi pojawiać się cały dzień ? Czy jeśli np zaobserwowałam u siebie śluz taki bardzo wodnisty, cała wkładka była mokra ale zdarzyło się to tylko raz w ciągu dnia, a przez resztę dnia było sucho to mogę zaznaczyć to jako śluz wodnisty ? czy raczej nie ?
Możesz Ważne, że choć raz się pojawił.Fasia lubi tę wiadomość
-
Ja tez nie mialam sluzu rozciagliwego wogole. Probowalam wiesiolka i siemienia lnianego i nic dupa, dopiero jak zaczelam pic duze ilosci wody od miesiaczki to sluz sam sie pojawil. Najlepij zeby byla to woda z ph 6.0-6.2 nakupnej wodzie, na etykiecie powinny znajdowac sie takie informacje. Jesli nie to wystraczy dolac do 1,5 l butelki wody niegazowanej dwie lyzeczki octu jablkowego ( zadnego innego) lub wycisnac cytryne. Obnizy wtedy ph wody.
-
Unlike wrote:Hm...z moich obliczen mam jakies 3-6 dni do miesiaczki, a dzis pojawil sie sluz ala plodny.
Miewacie tak przed miesiaczka?
Ja tak mam , ale zaraz przed sama miesiaczka, 1/2 dni przed a czasami nawet kilka godzin przed miesiaczka...jesli masz ok 6 dni do miesiaczki to tez sie pojawia taki sluz przy zagniezdzeniu przy powtornym skoku estrogenu w polowie drugiej fazy cyklu. trzymam kciuki