Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Temperatura

Oceń ten wątek:
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podlacze sie :) dziewczyny jak to jest z tym mierzeniem temperatury ? Na prawdę musi być to ta sama godzina ewentualnie pół godziny pózniej ? I czy naprawdę nie mozna chodzić przed mierzeniem temperatury ? Pytam,bo na codzień wstaje 5.50-6.00, ale w weekendy mi sie to nie widzi jakoś :/ jak wy mierzycie tempke ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • 3livka Ekspertka

Wysłany: 17 października 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/pomiar-temperatury/w-jaki-sposob-dokonywac-pomiaru-temperatury,24.html

Redhotka lubi tę wiadomość

c2b941820e548b3aa7ad88ba7fa9cdb0.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3livka ja to wszystko czytałam, zastanawiam się tylkojak faktycznie jest u Was i czy koniecznie trzebasię tak sztywnotrzymać by wychodziło poprawnie :) ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym ja zawsze wędruję w nocy do toalety, niedługo przed przebudzeniem tak jakby na śpiocha, w ciągu nocy też piję. Najbardziej zastanawia mnie to czy faktycznie nie mogę zmierzyć temp. podczas szykowaniu się rano

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • RofTW Koleżanka

Wysłany: 18 października 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy juz ktoś kiedyś o to pytał czy nie ale nigdzie nie mogę znaleść odpowiedzi... Czy temperatura po stosunku powinna zaliczać sie do wykresu czy nie? Wczoraj kochałam sie z mężem dosyć intensywnie a dzisiaj moja temperatura bardzo podskoczyła ( z 36,7 do 37.1) i nie wiem czy ma to coś wspólnego z moim cyklem owulacyjnych czy tez nie...

f2w3ikgno7e387of.png

http://media.photobucket.com/component/Download-File?file=/albums/dd354/c_dancer2002/babydust.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Najbardziej zastanawia mnie to czy faktycznie nie mogę zmierzyć temp. podczas szykowaniu się rano
    Było to poruszane wielokrotnie - NIE MOŻESZ... Temperaturę mierzysz przed wykonywaniem jakiejkolwiek innej czynności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 22:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem tu nowa i dopiero zaczynam. Pooglądałam trochę wykresów i nieznalazłam żadnego, żeby ktoś startował z tej temperatury co ja. Temp. mierzę w ustach termomertem Microlife.

• sóweczka Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Jak mi temperatura spadła jak na wykresie, to mieć jeszcze nadzieję czy już odpuścić i czekać na @? Miałam taaaką nadzieję- wykresik był wzorowy i chyba klapa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jestem zdrowa, a temp. mierzę jak tylko otworzę oczy bo termometr mam pod ręką pod łóżkiem. Nie wiem o co chodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    moze cos z hormonami ci buzuje , zacznij brac pod uwage temp od skonczonego okresu a tej nie bierz pod uwage :) tak bedzie dla ciebie najlepiej.
    Dzięki. Tak właśnie zrobię. Chyba mnie olśniło... faktycznie to hormony bo jestem po poronieniu w 5 tygodniu.
    Jeszcze raz dzięki :)

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OF wyznaczył mi owu idealnie. W tym cyklu obserwuję i po cichu liczę na zielonkę :D

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • kim88 Koleżanka

Wysłany: 29 października 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co sadzicie o moim wykresie?mam od dwóch dni bóle podbrzusza i pleców w dole.warto wykonac test?czy lepiej czekac?sama niewiem///nie chce sie nakrecac

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kim88 wrote:
    dziewczyny a co sadzicie o moim wykresie?mam od dwóch dni bóle podbrzusza i pleców w dole.warto wykonac test?czy lepiej czekac?sama niewiem///nie chce sie nakrecac

bardzo nieprecyzyjny ten twój wykres. Jesteś dopiero po zakończeniu @?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • kim88 Koleżanka

Wysłany: 29 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jestem po okresie ale miałam bardzo skapy 2 dni okresu lekkiego w tym wnocy nie krwawiłam jeden dzien przerwy a puzniej plamienie jasna krwia tak przez 2 dni około 3 krople na dzien,nie wiem co sadzic o takej temperatusze :/

• kitti1982 Znajoma

Wysłany: 29 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to ja jestem ewenementem, pomocy :)
    mierzę codziennie temperaturę o 4.55, a obudziłam się o 3.35 wiedziałam, że już będę miała problem z zaśnięciem zmierzyłam i wyszło 37.3, oczywiście nie zasnęłam zmierzyłam później o włąściwej godzinie leżenia w totalnej złości że nie mogę zasnąć i było 37.23 czyli po godzinie bezczynnego leżenia niższa temperatura, to która jest bardziej prawidłowa od 22 do 3.35 spałam spokojnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 11:37

małaMyszka lubi tę wiadomość

• kim88 Koleżanka

Wysłany: 29 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co ja wiem to prawidłowa temperetura jet od 6 do 7 rana mniejwiecej moze i do 8 no ale zawsze sie mierzy o tej samej godzinie i bez wstawiania z łóżka

• kitti1982 Znajoma

Wysłany: 29 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, ja nie wstawałam ale pracuję od 7 i wstaję o 5 więc nie mam możliwosci inaczje mierzyć ale dziś obudziłam się wcześniej i skąd taka różnica i jak ją oznaczyć? zaznaczyłam niższa... a niby się jeszcze dodaje, podobno ważne jest by spać spokojnie min 3 godziny no ja spałam prawie 6

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej laski, a co ja mam zrobić, jak np. kładę się koło 2 w nocy (jak wczoraj) i potem budzę się dosłownie ja chwilę (tyle co sprawdzenie godziny) przed 5 i 6? Normalnie dosypiam i mierze kolo 7-7:30, bo o 5 to bym miała temperaturę trupa...mi tempka strasznie spada jak mało śpię :-(

• kim88 Koleżanka

Wysłany: 29 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owulacja była wiec ok zycze ci fasolki :) a co sadzisz o moim wykresie?

• Dafne Koleżanka

Wysłany: 29 października 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czy testy owulacyjne przy podwyższonym TSH mogą fałszować wynik i wychodzić pozytywnie, nawet przy cyklu bezowulacyjnym, ze skokiem temperatury ?

lv8pusw.png
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ