Temperatura
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPrzerywane linie oznaczają, że są objawy, które wskazują na owulację, ale nie są one pełne, czyli np. tylko temperatura lub tylko śluz/pozycja szyjki. Jak będą później inne czynniki wpisane, to pewnie zmieni zdanie - mi owulkę przesunął, jak dodałam w późniejszych dniach inne objawy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCegielka wrote:I co na wykresie oznacza pusta kropka?
gigsa lubi tę wiadomość
-
Nowy termometr kupiony od jutra zmieniam sposób mierzenia temperatury. Dziewczyny czy jest jakiś konkretny czas mierzenia tempki dopochwowo? W instrukcji obsługi nie ma podanego czasu pomiaru. Czy po prostu poczekać na pikanie?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo do powtarzających swoje pytania: ja odpowiadam tylko na te pytania na które sama znam odpowiedź, powtarzanie ich, zwłaszcza na tej samej podstronie nie ma raczej sensu... Ktoś kto zna na nie odpowiedź, pewnie odpisze.
Osobiście temperatury po zbliżeniu bym nawet nie dodawała... Niby z łóżka nie wstajesz, ale to nie o to samo chodzi, tylko o brak aktywności fizycznej, przy której temp. znacząco wzrasta. Ale to tylko moja logika...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 23:20
Czarnula87, gigsa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymałaMyszka wrote:Nowy termometr kupiony od jutra zmieniam sposób mierzenia temperatury. Dziewczyny czy jest jakiś konkretny czas mierzenia tempki dopochwowo? W instrukcji obsługi nie ma podanego czasu pomiaru. Czy po prostu poczekać na pikanie?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoim zdaniem nie było, patrząc na śluz i położenie szyjki, ale ciężko stwierdzić - za rzadkie pomiary. Temperaturę powinno się mierzyć codziennie, najpóźniej od 6 dnia cyklu, a Ty masz spore dziury. Z tego też powodu ovufriend sam nic nie zaznaczył.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 23:00
-
hej dziewczyny, w wątku jestem nowa i mam pytanie odnośnie temperatury, jeśli ktoś może mi pomóc będę wdzięczna
a mianowicie- jak wygląda sytuacja przed @ kiedy spada temperatura? czy ten spadek jest znaczny? czy wystarczy niewielki np. o 0,2 i to może oznaczać już nadejście @? -
nick nieaktualnykusiczka wrote:jak wygląda sytuacja przed @ kiedy spada temperatura? czy ten spadek jest znaczny? czy wystarczy niewielki np. o 0,2 i to może oznaczać już nadejście @?
Jest też wątek na forum o spadku implantacyjnym, ale jak pokazuje życie - nie jest on regułą, więc nie ma co się nastawiać, bo można się tylko niepotrzebnie rozczarować.
Ja ogólnie postanowiłam od tego cyklu nie świrować - będę wszystko oznaczać, ale bez nastawiania się na wielkie halo, bo szkoda nerwów - tylko więcej siwych włosów na głowie się pojawia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 11:37
-
cześć dziewczyny, mam pytanie, czy to normalne, żebym przez większość dni cyklu moja temperatura wynosiła 33.4, 34.7, raz chyba nawet 32 z groszami. niedawno zaopatrzyłam się w termometr elektroniczny, który pokazuje mi takie cuda. nie wiem teraz czy termometr do bani czy ze mną coś nie halo...3 lata starań, niepłodność idiopatyczna
Wrzesień 2016 - punkcja, hiperka, 3 mrozaki
Luty 2017 transfer blastki 2aa.....
-
aciulka wrote:A ja mam takie pytanko do bardziej obeznanych. Czy możliwe jest to że temperatura wzrasta w drugiej fazie mimo to że nie było owulacji???
gigsa lubi tę wiadomość
-
sonia86 wrote:cześć dziewczyny, mam pytanie, czy to normalne, żebym przez większość dni cyklu moja temperatura wynosiła 33.4, 34.7, raz chyba nawet 32 z groszami. niedawno zaopatrzyłam się w termometr elektroniczny, który pokazuje mi takie cuda. nie wiem teraz czy termometr do bani czy ze mną coś nie halo...
Redhotka, sonia86 lubią tę wiadomość
* Czerwiec 2014 Aniołek
* Czerwiec 2015 Aniołek
Do trzech razy sztuka?
* Wrzesień 2016 IVF
* 19.09. transfer
* 24.10. crio
* 27.12. crio Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 ; 26dpt
* TP 12.09.2017r.
* 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka -
Sonia86 - niemożliwe. Albo coś nie tak z termometrem, albo źle mierzysz.
Jeśli mierzysz temp w ustach, powinien to być pomiar pod językiem, dość głęboko, blisko ślinianki, zawsze w tym samym miejscu. Nie widziałam nigdy temperatury poniżej 35 która nie byłaby zaburzona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 14:02
vanessa, sonia86 lubią tę wiadomość