X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Temperatura

Oceń ten wątek:
  • magg Koleżanka

Wysłany: 1 marca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Journey
    tutaj znajdziesz odpowiedź na Twoje pytanie :

https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/pomiar-temperatury/dlaczego-niektore-kolka-na-wykresie-temperatur-sa-pelne-a-niektore-puste-co-to-oznacza,142.html

Izabellaaa lubi tę wiadomość

hchyugpj7aywhof8.png
  • karola387 Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Czy temperaturę mogę mierzyć termometrem elektoncznym? Tyle ze nim mierzy sie tylko na czole, wiec nie wiem czy to dokladne?

mmargol lubi tę wiadomość

• Pełna Nadziei Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mam pytanie, trzeciego dnia po Ovu mialam temp 36.9 dziś czyli czwaty dzien o 6 rano sie obudzilam i z ciekawosci zmierzylam temp mialam 36.5 ,z tym że moje regularne mierzenie temp jest zawsze po godzinie 9 i o tej wlasnie mialam 37 ktora jest wiarygodna? dodam ze dzis w nocy przechodzilam ogromny bol na dole brzucha :/
    8349e68c30fdcd66430acd6fbb0b22f5.png

bl9cdf9hc1bxboyf.png
  • Kamila X Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a jak wyglada ten termometr do mierzenia na czole? I jak chcesz go uzyc wlasnie "tam" ? :D

Pelna nadzieji- 3 godz roznicy to moze byc za duzo. Temperatura podnosi sie im pozniejsza godzina. Wiarygodna temperatura powinna byc ta o 9 poniewaz o tej godzinie zawsze mierzysz. I nie testujmy temperatur 3 godz przed i 3 godz po bo to tylko maci w glowie. W metodzie jasna jest informacja- codziennie o tej samej porze. Wiec nie komplikujmy sobie sprawy :)

ovufriend.pl
  • Pełna Nadziei Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za odpowiedż Kamila X :) w takim razie dalej mam nadzieję :)

bl9cdf9hc1bxboyf.png
  • unt Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ?

mama 6 letniego synusia... walczymy o rodzeństwo...
  • karola387 Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila X wrote:
    Karola a jak wyglada ten termometr do mierzenia na czole? I jak chcesz go uzyc wlasnie "tam" ? :D

Pelna nadzieji- 3 godz roznicy to moze byc za duzo. Temperatura podnosi sie im pozniejsza godzina. Wiarygodna temperatura powinna byc ta o 9 poniewaz o tej godzinie zawsze mierzysz. I nie testujmy temperatur 3 godz przed i 3 godz po bo to tylko maci w glowie. W metodzie jasna jest informacja- codziennie o tej samej porze. Wiec nie komplikujmy sobie sprawy :)
    Dobra uwaga hahaha :D:D pytania mojego nie ma ;)

• Kamila X Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :) tez sie usmialam ale nie tak od razu, najpierw wzielam sie za rzetelna odpowiedz a potem dopiero zaskoczylam :)
    Jesli chodzi o termometry to ja uzywam rteciowy, inne dziewczyny uzywaja elekronicznych a najlepiej to isc do apteki i kupic owulacyjny :)

ovufriend.pl
  • marta1987 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z temperaturą na początku cyklu...u mnie jest 36,83. Wydaje mi się, że to dużo w porównaniu do wykresów na forum.

• Kamila X Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta nie porownuj swoich temperatur z temperaturami innych dziewczyn. Kazda z nas jest inna.
    Ja w drugiej fazie mam temperatury 37,3 a inne kobiety maja po 36,9. I obie sa prawidlowe :D

marta1987 lubi tę wiadomość

ovufriend.pl
  • kamila1991 Znajoma

Wysłany: 25 marca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 40 dc.. tempka z rana waha się między 36,5 a 36,9. W ciągu dnia od 2 tygodni nie spada poniżej 37,2.. test w 31dc był negatywny, ale sądzę, że było za szybko od ovulki.

Skomentujecie?? :)

https://ovufriend.pl/graph/ad58aceabb9034ac54512d4d06af1792

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że możesz już dziś znowu testować...powinno być widać...trzymam kciuki!

• kamila1991 Znajoma

Wysłany: 25 marca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :* może lepiej z rana ;)
    Tak szczerze mówiąc, to chyba żałuję, że zaczęłam mierzyć temp. Stałam się niewolnikiem termometru, Ovufriend to już moja strona startowa. Wykresy niektórych z Was znam na pamięć.. Porównuję do swojego wykresu, analizuję.
    Po co?
    Robię sobie tylko mętlik w głowie. Ajjjj

Panikara się we mnie budzi ;)

Mimo wszystko fajne towarzystwo tutaj można poznać. Pozdrawiam Was gorąco i dziękuję za kazdą radę ;)

• Kamila X Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kamila, czytalalam Twoje wpisy na innych tematach.
    Twoja faza lutealna trwa 15 dni a po 18 dniach moznaby cos podejrzewac biorac pod uwage wykres. Skoro to 40dc to moznaby zrobic juz test :)

ovufriend.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja tempka caly czas powyzej 36 i nie chce isc w gore poza 36.6

• Kamila X Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia rzeczywiscie temperature masz niska. I w ogole dla mnie Twoj cykl to nowosc.
    A dlaczego mialas tak dlugie krwawienie?

ovufriend.pl
  • kamila1991 Znajoma

Wysłany: 25 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila X wrote:
    Hej kamila, czytalalam Twoje wpisy na innych tematach.
    Twoja faza lutealna trwa 15 dni a po 18 dniach moznaby cos podejrzewac biorac pod uwage wykres. Skoro to 40dc to moznaby zrobic juz test :)

Dzięki imienniczko :) Właśnie wróciłam z apteki (pokazałam niemieckiej farmaceutce kartke z napisem "Schwangerschaftstest" :D ) ale zrobię dopiero rano ;)
    Właśnie mój facet chodzi szczęśliwy bo myśli, że okres spóźnia mi się 10 dni ;) a ja myślę, że te 3 dni są jeszcze mega niepewne..
    Ale ja chaotycznie piszę ;)

• Kamila X Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało,ze imienniczka to jeszcze mieszkam w Niemczech :) wiec trzymam kciuki aby schwangerschaftstest byl pozytywny :D

ovufriend.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila X]Natalia rzeczywiscie temperature masz niska. I w ogole dla mnie Twoj cykl to nowosc.
    A dlaczego mialas tak dlugie krwawienie?

Kamila X bo w listopadzie już nie przyszedł okres, poszlam w styczniu do ginekologa przepisał mi cos na wywolywanie nie pomoglo;/ wiec dziewczyna z forum mówiła żebym sie przeszla do endo.Wiec pojechalam na wizyte na ktorej sie okazalo ze mam tarczyce i przepisal mi on cypresta.Okres przyszedl po 4dniach brania tabl.Później to odstawiłam i teraz biore dupka od 16 do 25dc. Dlatego takie dlugie krwawienie,mam nadzieje ze sie ureguluje.Też nie wiem dlaczego mam takie niskie temp;/ Gdziekolwiek zajrzę na wykresy innych dziewczyn to maja powyżej 36,6

• Kamila X Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Natalia to,ze masz nizsze temperatury od innych dziewczyn to nic dziwnego bo kazda z nas jest inna. Na Twoim wykresie widze,ze Twoje temperatury w drugiej fazie po kilku dniach sa na poziomie Twoich temperatur nizszych.
    Tak mysle,ze moze teraz ten cykl "szaleje" skoro przyszedl po tak dlugim czasie, dodatkowo problemy zdrowotne i pewnie potrzebujesz czasu i byc moze lekow by to uregulowac.

ovufriend.pl
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ