Temperatura
-
WIADOMOŚĆ
-
Do Journey
tutaj znajdziesz odpowiedź na Twoje pytanie :
https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/pomiar-temperatury/dlaczego-niektore-kolka-na-wykresie-temperatur-sa-pelne-a-niektore-puste-co-to-oznacza,142.html
Izabellaaa lubi tę wiadomość
-
Cześć mam pytanie, trzeciego dnia po Ovu mialam temp 36.9 dziś czyli czwaty dzien o 6 rano sie obudzilam i z ciekawosci zmierzylam temp mialam 36.5 ,z tym że moje regularne mierzenie temp jest zawsze po godzinie 9 i o tej wlasnie mialam 37 ktora jest wiarygodna? dodam ze dzis w nocy przechodzilam ogromny bol na dole brzucha
-
Karola a jak wyglada ten termometr do mierzenia na czole? I jak chcesz go uzyc wlasnie "tam" ?
Pelna nadzieji- 3 godz roznicy to moze byc za duzo. Temperatura podnosi sie im pozniejsza godzina. Wiarygodna temperatura powinna byc ta o 9 poniewaz o tej godzinie zawsze mierzysz. I nie testujmy temperatur 3 godz przed i 3 godz po bo to tylko maci w glowie. W metodzie jasna jest informacja- codziennie o tej samej porze. Wiec nie komplikujmy sobie sprawy -
Kamila X wrote:Karola a jak wyglada ten termometr do mierzenia na czole? I jak chcesz go uzyc wlasnie "tam" ?
Pelna nadzieji- 3 godz roznicy to moze byc za duzo. Temperatura podnosi sie im pozniejsza godzina. Wiarygodna temperatura powinna byc ta o 9 poniewaz o tej godzinie zawsze mierzysz. I nie testujmy temperatur 3 godz przed i 3 godz po bo to tylko maci w glowie. W metodzie jasna jest informacja- codziennie o tej samej porze. Wiec nie komplikujmy sobie sprawy -
Haha tez sie usmialam ale nie tak od razu, najpierw wzielam sie za rzetelna odpowiedz a potem dopiero zaskoczylam
Jesli chodzi o termometry to ja uzywam rteciowy, inne dziewczyny uzywaja elekronicznych a najlepiej to isc do apteki i kupic owulacyjny -
U mnie 40 dc.. tempka z rana waha się między 36,5 a 36,9. W ciągu dnia od 2 tygodni nie spada poniżej 37,2.. test w 31dc był negatywny, ale sądzę, że było za szybko od ovulki.
Skomentujecie??
https://ovufriend.pl/graph/ad58aceabb9034ac54512d4d06af1792
-
Dzięki :* może lepiej z rana
Tak szczerze mówiąc, to chyba żałuję, że zaczęłam mierzyć temp. Stałam się niewolnikiem termometru, Ovufriend to już moja strona startowa. Wykresy niektórych z Was znam na pamięć.. Porównuję do swojego wykresu, analizuję.
Po co?
Robię sobie tylko mętlik w głowie. Ajjjj
Panikara się we mnie budzi
Mimo wszystko fajne towarzystwo tutaj można poznać. Pozdrawiam Was gorąco i dziękuję za kazdą radę -
nick nieaktualny
-
Kamila X wrote:Hej kamila, czytalalam Twoje wpisy na innych tematach.
Twoja faza lutealna trwa 15 dni a po 18 dniach moznaby cos podejrzewac biorac pod uwage wykres. Skoro to 40dc to moznaby zrobic juz test
Dzięki imienniczko Właśnie wróciłam z apteki (pokazałam niemieckiej farmaceutce kartke z napisem "Schwangerschaftstest" ) ale zrobię dopiero rano
Właśnie mój facet chodzi szczęśliwy bo myśli, że okres spóźnia mi się 10 dni a ja myślę, że te 3 dni są jeszcze mega niepewne..
Ale ja chaotycznie piszę -
nick nieaktualnyKamila X]Natalia rzeczywiscie temperature masz niska. I w ogole dla mnie Twoj cykl to nowosc.
A dlaczego mialas tak dlugie krwawienie?
Kamila X bo w listopadzie już nie przyszedł okres, poszlam w styczniu do ginekologa przepisał mi cos na wywolywanie nie pomoglo;/ wiec dziewczyna z forum mówiła żebym sie przeszla do endo.Wiec pojechalam na wizyte na ktorej sie okazalo ze mam tarczyce i przepisal mi on cypresta.Okres przyszedl po 4dniach brania tabl.Później to odstawiłam i teraz biore dupka od 16 do 25dc. Dlatego takie dlugie krwawienie,mam nadzieje ze sie ureguluje.Też nie wiem dlaczego mam takie niskie temp;/ Gdziekolwiek zajrzę na wykresy innych dziewczyn to maja powyżej 36,6 -
Wiesz Natalia to,ze masz nizsze temperatury od innych dziewczyn to nic dziwnego bo kazda z nas jest inna. Na Twoim wykresie widze,ze Twoje temperatury w drugiej fazie po kilku dniach sa na poziomie Twoich temperatur nizszych.
Tak mysle,ze moze teraz ten cykl "szaleje" skoro przyszedl po tak dlugim czasie, dodatkowo problemy zdrowotne i pewnie potrzebujesz czasu i byc moze lekow by to uregulowac.