Temperatura
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
czy temperatura zewnętrzna ciała, także coś może powiedzieć o jakimś dniu cyklu?
czyli jak np. mierzę czoło termometrem bezdotykowym.
W niektóre dni jest te 36.6, a w niektóre 36.4, a i 36.0
Czy tylko i wyłącznie o dniach płodnych czy niepłodnych lub o ciąży powie nam jedynie temperatura mierzona termometrem w pochwie lub pod językiem?
dzieki:)synek 6 lat 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
synek ur. 18.08.2016
-
czesc dziewczyny. mam pytanie odnosnie temoperatury. wiem ze powinno sie mierzyc tylko rano zaraz po przebudzeniu. jednak czy jest mozliwosc dosc duzej roznicy miedzy rankiem a popoludniem? rano moja temperatura dosc sie waha ale jest to zazwyczaj do 36.3. po skoku teperatury 3 dni temu od razu po przebudzeniu ovuf wyznaczyl mi ze byla to owulacja. jednak od dwoch dni po poludniu czuje duzy skok temperatury. okolo godziny 15 jest to 36.8 . czy jest mozliwe aby byla az tak duza roznica miedzy porankiem a popoludniem ? dodam ze nie jestem chora w tym tygodnu mam wolne takze leniuchuje.
-
Cytrynka_ wrote:Witam. I prosze o pomoc ktora temp brac pod uwage...
Mierzaona O tej samej porze co zawsze ale po 3,5 godzinach sny czy
O innej porze ale po ponad 5 godzinach snu?
Zglupialam. A różnica jest duza.
-
janka wrote:Nie wiem o co chodzi. Owulacja była (miałam monitoring), a temperatura cały czas niska... Czy to się zdarza? Co może mieć wpływ na taką sytuację?
-
maczka32 wrote:czesc dziewczyny. mam pytanie odnosnie temoperatury. wiem ze powinno sie mierzyc tylko rano zaraz po przebudzeniu. jednak czy jest mozliwosc dosc duzej roznicy miedzy rankiem a popoludniem? rano moja temperatura dosc sie waha ale jest to zazwyczaj do 36.3. po skoku teperatury 3 dni temu od razu po przebudzeniu ovuf wyznaczyl mi ze byla to owulacja. jednak od dwoch dni po poludniu czuje duzy skok temperatury. okolo godziny 15 jest to 36.8 . czy jest mozliwe aby byla az tak duza roznica miedzy porankiem a popoludniem ? dodam ze nie jestem chora w tym tygodnu mam wolne takze leniuchuje.
-
Dziekuje . temp mierze od razu po otworzeniu oczu termometr mam przy lozku. prosze o interpretacje wykresu. ovuf wyznaczylo mi przerywana linia ovu na 11 dzien cyklu jednak cykle mam 32 dniowe. wczoraj ogromna wrazliwosc piersi i bol w podbrzuszu. wg mie ovu powinna przyjsc w najblizszych dniach. dzis zle sie czuje. bola mnie plecy i mam okropne mdlosci jednak temperatura spadla. czy jest to w ogole mozliwe zeby miec ovu w 11 dniu cyklu przy cyklach 32 dniowych ? jest to moj pierwszy cykl monitorowany. mam juz dwie corki jednak nie monitorowalam z nimi cyklow nastawilismy sie jak bedzie to super. z pierwsza corka staralismy sie okolo 12 miesiecy z druga od razu w pierwszym cyklu dlatego monitorowanie cyklu jest dla mnie nowe i szczerze powiem ze chyba bardziej stresujace to wszystko niz " naturalne" podejscie do sprawy
Tutaj moj wykres jakby ktos mogl cos doradzic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 12:44
-
Programem się nie sugeruj, Ty znasz swój organizm lepiej przerywana linia świadczy o tym, że of nie jest pewny ;)obserwuj się dalej, ale bez stresu a będzie dobrze powodzenia, obyś nie musiała zgłębiać dalej tych wszystkich wykresów i temperatur
maczka32 lubi tę wiadomość
-
kattalinna wrote:A kiedy miałaś owulację? Skok temperatury może nastąpić z opóźnieniem. Jak miałaś w poprzednich cyklach?
Owulację miałam we wtorek (14 dc), a dziś już 16 dc i temperatura niższa niż przed ovu. Czytałam dziś, że bromergon może obniżać temp o 0,2-0,5, a biorę dopiero od 4 dni, więc może dlatego. Zobaczę jutro.bromergon 0.5 tabletki (dopochwowo) na noc