Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Temperatura

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co myśleć...
    Staram się od pół roku o dzidziusia i zwykle miałam bardzo widoczne dni płodne, a teraz nie dość że temperatura spada zamiast rosnąć to jeszcze test ovu nie wykazuje moich dni...
    Jestem załamana...

Przy okazji witam wszystkich, bo to mój pierwszy wpis na forum :)

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, nie łam się :) może po prostu się coś poprzesuwało w tym cyklu? stres na pewno nie pomaga, postaraj się więc nie nakręcać tą sytuacją za bardzo

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej martwi mnie brak dwóch grubych krech na teście owu...

Temperaturka skoczyła :)

• aasti Znajoma

Wysłany: 30 września 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, mam problem z moim teraźniejszym wykresem. Faza wyższych temperatur trwa już 15-sty dzień, betę zrobiłam 6 dni temu i ujemna, test domowy 3 dni temu i również negatywny. I już sama nie wiem. Okres, wg ginekologa, powinnam dostać 2 dni po odstawieniu Duphastonu. A go brak. Ciąży raczej też. Czy któraś miała podobną sytuację? Powinnam cierpliwie czekać na @ czy jeszcze łudzić się, że coś z tego będzie? Czy któraś z was była w podobnej sytuacji?

I mój bieżący wykres:
    fe32ff4f552d4b11646680a09881e953.png

P.S. Nie wiem dlaczego na dole wyświetla się wykres sprzed dwóch miesięcy....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 08:24

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chyba powtórzyła test. ale jutro może, bo dziś masz spadek temperatury, pytanie czy to na @ już czy jednak odbije. także moim zdaniem poczekaj do jutra rana i sikaj :)

aasti lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasti ja sie zgadzam z kattalinna.
    Chociaz mi tez sie kiedys dlugo utrzymywala temp.
    A nigdy nie wiesz jak organizm zareaguje na wszystko co po drodze Cie spotyka.
    Nasz stres zwiazany checia posiadania dzieciaczka tez robi swoje.

Czekamy na info, milego dnia!:)

aasti lubi tę wiadomość

• aasti Znajoma

Wysłany: 1 października 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura dalej podwyższona, test domowy pozytywny, a betaHCG ujemna. To samo, co tydzień temu... Nie rozumiem ;(

Wykres obecny:
    https://ovufriend.pl/graph/fe32ff4f552d4b11646680a09881e953

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 14:30

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziś robiłaś i test, i betę?

preg.png
  • aasti Znajoma

Wysłany: 1 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, i jedno i drugie. Właśnie wróciłam od ginekologa. Już wszystko jasne - widać wyraźnie na USG pęcherzyk, niestety najprawdopodobniej wczoraj obumarł, stąd betaHCG (-) a test z moczu jeszcze (+). No i mam czekać na obfity okres lub CUD.
    Ale jak nie tym, to następnym razem :)

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) jestem tu nowa i stad moje pytanie...czy np. gdy spada mi temperatura na @ dzień wcześniej to będzie tak przez następne cykle? Czy każdy cykl jest inny i raz może spaść np w dniu @, a raz dzień wcześniej? Czy warto sugerować się poprzednim wykresem? Proszę o odpowiedź :-)

2da6343587.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To juz musisz wyśledzić u siebie :) ja mam ogólnie tak, że dzień wcześniej zaczyna spadać, ale czasem są to niewielkie obniżki i dopiero w dniu @ leci na dobre. Ale tendencja raczej się utrzymuje stała

preg.png
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm..w zeszłym cyklu spadła mi dopiero w drugim dniu @...A dzisiaj jestem w 26 dc i spadła o 3 kreseczki... Dodam, że mam 28 dniowe cykle...

2da6343587.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po mojemu to trzeba tak ze 3 cykle min. żeby jako tako ogarnąć o co chodzi naszym organizmom :) bo nie wiadomo czy teraz zachowuje się normalnie, a w poprzednim coś się zmieniło, czy też teraz jest inaczej niż zawsze

preg.png
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację, dziękuję za odpowiedź :-* widzę, że u Ciebie piękny wykresik <3

2da6343587.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piękny, ale raczej nic z niego nie będzie. zawsze mam takie piękne, niestety bo tylko nadzieja niepotrzebnie rośnie :/

trzymam kciuki EwelinaaKa, żebyś szybko ogarnęła co i jak u Ciebie działa, a jeszcze bardziej, żebyś już nie musiała :)

preg.png
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolałabym nie..ale w tym cyklu nie mam co liczyć :-( to dopiero początek starań :-)

2da6343587.png
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 14 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Potrzebuję pomocy w interpretacji temperatury. Słowem wstępu - od pewnego czasu wstaję o 6.00 , mierzę temperaturę i zapisuję. Dzisiaj miałam wolny dzień, więc postanowiłam odespać. Najpierw obudziłam się sama z siebie o tej 06.00 (jednak :P); temperatura 35,48; bez wstawania z łóżka poszłam dalej spać i budzik obudził mnie o 07.00. Z ciekawości zmierzyłam temperaturę i było już 36,41 :o. Ostatnia pobudka była o 11.00 (czyli 4 godziny nieprzerwanego snu od siódmej) i wtedy temperatura wynosiła 36,6. Jak myślicie, którą temperaturę powinnam zapisać na wykresie? Dopiero zaczynam (pierwszy cykl ze śledzeniem temperatury) więc proszę o poradę :)

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdecydowanie temperatura z godziny 6:00. tylko pomiar o stałej porze coś Ci powie :)

mylola lubi tę wiadomość

preg.png
  • jahmich Debiutantka

Wysłany: 19 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy faktycznie zrobienie 7 krokow po termometr z rana moze w jakikolwiek zauwazalny sposob zaburzyc pomiary =))
    Mam nadzieje, ze jednak taki pomiar tez ma sens...

afa5cd560a1065a37f524a55e714041d.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmartwię Cię, już samo wstanie z łóżka może zaburzyć lekko...

jahmich lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 9 10 11 12 13
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ