temperaturka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
polarisa wrote:dziweczyny co myslicie o moim wykresie nie mam owulacji??
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
a ja własnie mam problem,bo dopiero zaczęłam mierzyć temperaturę i już nic nie wiem.. od owu mam dość wysoką (36,9-37,1) a dzisiaj nagle(5-6 dni po owu) spadła do 36,6... nic nie rozumiem...a @ dopiero za tydzień (niby) ma być... ktoś tak miał? -
nick nieaktualnyIda wrote:Kochana a ilu dniowe masz cykle? Wszystko zależy od tego. Może jeszcze za wcześnie na owulację u Ciebie. Poczekaj jeszcze trochę, pododwaj aktualnych temperatur to się powinno coś wyjaśnić
Cykle mam mniej wiecej 30 dniowe, dzis jest 15 dzien cyklu u mnie a temp nie rosnie, -
Przedszkolanka podejrzewam, że ten spadek wynika z błędów w pomiarze. Ogólna zasada jest taka, że mierzy się zawsze o tej samej porze. U Ciebie godziny pomiaru to 9, 13 i 22 - w żaden sposób nie można tego do siebie porównywać. Na tym etapie cyklu odpuściłabym sobie na Twoim miejscu mierzenie, bo i tak już niczego do obserwacji nie wnosi, a może tylko namieszać.
Unlike, przedszkolanka:), vanessa lubią tę wiadomość
-
Unlike wrote:czy pomiar bez odpoczynku jest więc miarodajny?
-
Asta wrote:Przedszkolanka podejrzewam, że ten spadek wynika z błędów w pomiarze. Ogólna zasada jest taka, że mierzy się zawsze o tej samej porze. U Ciebie godziny pomiaru to 9, 13 i 22 - w żaden sposób nie można tego do siebie porównywać. Na tym etapie cyklu odpuściłabym sobie na Twoim miejscu mierzenie, bo i tak już niczego do obserwacji nie wnosi, a może tylko namieszać.
Chyba coś jednak jest na rzeczy, zaczął mnie kłuć dzisiaj strasznie prawy jajnik ale tak kilkanaście razy jakby ktoś coś wbijał, to taki ból jak na zagnieżdżanie zarodka może;> -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No właśnie z tą tempką to ja też już nie wiem. Miałam zaznaczoną na wykresie owulkę w 15dc, a dziś po wprowadzeniu tempki z rana owulka została usunięta
Brzuch mnie dziś boli i wzdęty mam jak nigdyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 10:21
-
Polariso - powiem Ci, że skoro masz cykle 30-dniowe to na owulkę może być jeszcze za wcześnie. Ja też mam 30-31 dniowe i owulkę miałam zazwyczaj w 18-19 dc, czyli u Ciebie jeszcze czas. To zależy jak długą masz fazę lutealną. Ja przy tych 20-21 dniowych cyklach miałam 12 ni fazy futealnej. Zobacz sobie jak to jest u Ciebie, oblicz sobie i pewnie za parę dni będzie owulka. Nie zapominaj więc o i działaj Powodzenia
-
Ash - Tobie usunięto krechę, bo program zaznacza ją po 3 wyższych temperaturach, u Ciebie jak widzę ta tempka podskoczyła, ale po 3 dniu ciągle spada, więc program ją usunął, ponieważ nie pasuje to do jego wytycznych. Nie martw się, nie ma co się tak przejmować systemem, bo nasz organizm nigdy nie chodzi jak w zegarku. Najważniejsze to i myśleć pozytywnie. Śluz płodny miałaś, więc powinno być ok
ash, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIda wrote:Polariso - powiem Ci, że skoro masz cykle 30-dniowe to na owulkę może być jeszcze za wcześnie. Ja też mam 30-31 dniowe i owulkę miałam zazwyczaj w 18-19 dc, czyli u Ciebie jeszcze czas. To zależy jak długą masz fazę lutealną. Ja przy tych 20-21 dniowych cyklach miałam 12 ni fazy futealnej. Zobacz sobie jak to jest u Ciebie, oblicz sobie i pewnie za parę dni będzie owulka. Nie zapominaj więc o i działaj Powodzenia
poczekam, bede nadal mierzyc i zobaczymy:) dziekuje bardzo:) poprawilas mi humor:)Ida lubi tę wiadomość