temperaturka
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiula09 wrote:Dziewczynymam takie pytanie staram sie mierzyć tempke zawsze o tej samej godzinie fakt prze te swieta to było róznie ale dziś obudziłam sie o 5 i próbowałam zasnąć co prawda nie udało mi sie tylko tak leżałam temperature zmierzyłam o 6.30 i tak sie zastanawiam czy jest ona dobra czy lepiej jej nie ignorować bo powinno sie mierzyc od razu po przebudzeniu co o tym myslicie ignorować czy zostawić tak jak jest?
Kasiula ja bym ja jednak uznala za zaklocona kochana jesli odstepuje duzo od wczorajszej tempki, mam nadzieje, ze pomoglam. -
PaniMisiowa wrote:hej Dziewczyny, moze ktoras z Was mi pomoze? Nie wiem ktora temperature wpisac. Normalnie mierze okolo 6.30 - 7 ale dzis obudzilo mnie chrapanie meza o 5.30...zmierzylam temp bo nie moglam zasnac i bylo 35,9. Zasnelam potem okolo 6 (tak mi sie wydaje) i spalam do 9. Zmierzylam ponownie temperature i bylo 36,3. Teraz nie wiem ktora temperature wpisac? Pomocy!!
-
PaniMisiowa wrote:OK, ale ja nie mierze ani tak wczesnie ani tak pozno wiec dlatego mam dylemat...
PaniMisiowa lubi tę wiadomość
-
A ja mam mały problem .
Kupiłam termometr nowy z dwoma miejscami po przecinku zanim zaczęłam pomiary . Ufałam mu ale dziś mierzyłam temperaturę rano dwa razy pod rząd , bo nie byłam pewna czy dobrze zobaczyłam i temperatury były całkiem inne Teraz sprawdziłam to w dzień i mierzyłam kilka razy po sobie i co... za każdym razem inna temperatura !!!! I To duża rozpiętość od 36,45 do 36.98 !! Na starym termometrze cały czas jest ta sama po trzech pomiarów . I nie wiem czy zmienić termometr w trakcję czy poczekać do nowego cyklu ??
Dodam że oba elektroniczne tylko jeden z jednym miejscem po przecinku ( stary ) a drugi z dwoma ( nowy ) . Mierzę temperaturę w ustach .Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2014, 15:28
-
Bluraja wrote:A ja mam mały problem .
Kupiłam termometr nowy z dwoma miejscami po przecinku zanim zaczęłam pomiary . Ufałam mu ale dziś mierzyłam temperaturę rano dwa razy pod rząd , bo nie byłam pewna czy dobrze zobaczyłam i temperatury były całkiem inne Teraz sprawdziłam to w dzień i mierzyłam kilka razy po sobie i co... za każdym razem inna temperatura !!!! I To duża rozpiętość od 36,45 do 36.98 !! Na starym termometrze cały czas jest ta sama po trzech pomiarów . I nie wiem czy zmienić termometr w trakcję czy poczekać do nowego cyklu ??
Dodam że oba elektroniczne tylko jeden z jednym miejscem po przecinku ( stary ) a drugi z dwoma ( nowy ) . Mierzę temperaturę w ustach .
Ja mam podobny problem. Wlasnie kupilam nowy termometr firmy Geon (lekarze tu gdzie mieszkam, w UK uzywaja tej firmy, wiec mam nadzieje ze dobry jest, pokazuje do dwoch miejsc po przecinku)i wlasnie go przetestowalam. Tez pokazal mi rozne temperatury w zaleznosci od miejsca pod jezykiem. Poszperalam w necie i okazalo sie ze roznice temperatur pod jezykiem sa bardzo rozne, co miejsce to inna tempka....no i teraz tez nie wiem czy mierzyc tym nowym czy starym (do jednego miejsca po przecinku)... Dodam tylko, ze w instrukcji jest napisane aby mierzyc zawsze w jednym i tym samym miejscu jak najblizej "korzenia"/ konca jezyka, po tej samej stronie, tak aby koncowka termometru/ sensor byl otoczony z wszystkich stron tkanka. Czy moze zaczac mierzyc w innych miejscach, np pochwie? Czy ta temperatura mierzona w ustach moze byc mniej wiarygodna?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 18:36
-
Czy któraś się orientuje czy niepokojące są mniej więcej stałe temperatury w pierwszej fazie cyklu, PRZED owulacją?
Mam dość płaski wykres aż do owulacji, później ładny skok i spadek na @. Ale czy te bardzo zbliżone temperatury od @ do owulacji są w normie?weronika86 lubi tę wiadomość
-
paula2704 wrote:Czy któraś z Was ma niska temperature podstawową? Ja mam około 36.1 czy to normalne?
-
Ida wrote:Czy któraś się orientuje czy niepokojące są mniej więcej stałe temperatury w pierwszej fazie cyklu, PRZED owulacją?
Mam dość płaski wykres aż do owulacji, później ładny skok i spadek na @. Ale czy te bardzo zbliżone temperatury od @ do owulacji są w normie?Ida lubi tę wiadomość
-
Proszę pomożcie.
nie wiem jaka temperaturkę zaznaczyć na moim wykresie:
Za pierwszym razem ( chciałam ogrzać termometr)o 6:30- 36.09
za drugim razem 6:30- 36,12
za trzecim razem (od 6:30 spałam do 10:15) 10:15- 36,74
Wcześniej na moim wykresie nie ogrzewałam w ustach termometru.
Jaką temperaturkę zaznaczyć? PRoszę pomocy bo pierwszy raz prowadzę wykres. -
Mycha wrzucaj zawsze tą temperaturę, której pomiar był wykonany w podobnych warunkach co poprzednie. Jeżeli do tej pory nie ogrzewałaś termometru liczyłabym pierwszy pomiar jako poprawny (chociaż różnica minimalna, ale jednak dla poprawności trzymałabym się tego co "zawsze").
Mychaa22 lubi tę wiadomość