z nadwaga...
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje koleżanki również miały nadwagę, a nie przeszkodziło im to doczekać się dzidziusia- więc szansa oczywiście jest. Znam też osoby z niedowagą, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Nie ma reguł, więc jest nadzieja
yoosta33, Redhotka lubią tę wiadomość
-
kochane ja tez mam duuuuuza nadwage...jest mi cholernie ciezko isc na diete...chyba same wiecie jak to jest
Mysia ja tez mam duzo znajomych puszystych co sa mamami..z reszta nie bede daleko szukac bo w mojej rodzinie kobiety sa puszyste i maja minimum 2 dzieci/moja mama 3/...nie wiadomo o co tak naprawde chodzi...moze za bardzo chcemy? ja zaczynam od badania hormonow i moj chlopak od badania nasienia...a pozniej sie zobaczy...Pozatym kupilam sobie żel Conceive Plus - lubrykant wspomagający zajście w ciąże...łudze sie a moze faktycznie pomoze
pozdrawiam was serdecznie xx -
nick nieaktualnyhej dziewczyny, ja mam 33 lata i jakieś 30 kg nadwagi - ważę 93 kg. O dziecko staramy się piąty cykl. Od miesiąca biorę Metformax i lekarz gin chce, żebym schudła. No już 2 kg zjechałam, ale daleka droga przede mną.
Zdrowo to ja się odżywiam od lat. I tyję. eh.
Generalnie wyniki w normie. TSH 2,7 ciut za duże jak dla staraczki, no i progesteron mam za niski, bo 10 w 21 dc.
Dlatego właśnie, jutro idę do endokrynologa. -
shimer-gratulacje :*
dajesz nadzieje:)
chociaz ja pochodze z rodziny gdzie sa same grubaski i kazda ciotka kuzynka czy moja mamusia ma minimum 2 dzieci otylosc zawsze wtraci swoje 3grosze ale uwazam ze to zalezy od szczescia:)
trzymam kciuki za cala ciaze i porod;-) no i informuj nas jak fasolka rozkwitashimmer_lip lubi tę wiadomość
-
ja też mam nadwagę i staram się o dzidziusia do tego od 2 dni nie palę,mam nadzieję że nie przytyję bardziej moja mama paląc zaszła w ciążę miała szczęście jestem zdrowa lecz nie mogę od dłuższego czasu zajść... Dużo osób mówi mi że to przez wagę... ja mam inne zdanie :d
-
Hej dziewczyny Jestem tu nowa , mam sporą nadwagę ;( Niestety wszystko przez niedoczynność tarczycy , która mi się odezwała w styczniu tego roku , rzucenie palenia 8,5 miesiąca temu itp ... to nie jest nadwaga 5-10 kg a ok 25 -30 kg ... niestety przytyłam 40 kg przez to co Wam opisałam ... przeszłam na diete bez cukrową i bez mączną ... w ciągu półtora miesiąca schudłam 11,5 kg jestem zadowolona z takich efektów diety bo kiedyś schudnąć pół kg nawet nie mogłam na diecie dukana ...;/
Liczę , że wszystkie w najbliższym czasie zafasolkujemy -
Truskafeczka...trzymam kciuki abys sie nie zlamala z tymi fajkami...dasz rade
co do wagi... uwazam ze to bredni8e ze to przez nasza wage...po prostu nie mamy takiego szczesciajakinne...ja naprawde znam ogromne kobiety, ktore urodzily 3-3 zdrowych maluszkow
damy rade :*
Truskaffeczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam dziewczyny Dołączam sie również do was bo może tu znajdę motywacje żeby zrzucić kilka kg... Juz na siebie w lustrze patrzeć nie mogę Mam 1,70 cz wzrostu i ważę 90 kg... To dla mnie koszmar... Najgorsze jest to ze nie mam motywacji żeby coś z tym zrobić! Za bieganie, rower, diety zabierałam się milion razy i niczego nie doprowadziłam do końca... Lekarka wprost mi powiedziała ze pasuje zrzucić kilka kg żeby zajść w ciąże, a ja się zabrać za to nie moge...
-
nick nieaktualnyStaramy sie od marca 2014. Po stracie dziewczynek miałam łyżeczkowanie, bo łożysko nie chciało wyjść samo. Po zabiegu miałam robione badania histopatologiczne i wszystko wyszło dobrze. Przez 10 tyg po zabiegu nie dostałam okresu, wiec następne 2 cykle były wywołane Luteiną. Lekarka stwierdziła, że powinnam dostać już normalnie okres, a tu przez 54 dni ani widu ani słychu, wiec znów Luteina i po skończonym okresie zrobić HSG. Jajniki okazały się drożne, a okres sam z siebie pojawił się po 28 dc. Teraz liczę, że ten cykl tez będzie regularny Hormony robione wszystko w normie, tarczyca super. I właśnie na ostatniej wizycie lekarka poleciła zrzucić kilka kg bo to nie zaszkodzi, a może pomóc Oraz zasugerowała żeby przebadać nasienie męża co już łatwiej będzie mi zostać modelką niż jego gdzieś zaciągnąć