Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr 4 tydzień - wizyta u gina i usg
Odpowiedz

4 tydzień - wizyta u gina i usg

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety niemiła niespodzianka. Hcg spadło do 179. Na USG jest pęcherzyk ale jeśli jutrzejsze HSG wyjdzie tak samo lub niżej to mogę sie pożegnać z ciąża...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 19:38

• Martika87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pierwsza wizyta u ginekologa też była w 4 tc. Było widać tylko małą kropeczkę. Lekarz kazał przyjść za 2-3 tygodnie i też nic konkretnego nie usłyszałam.
    Dopiero na następnej wizycie dowiedziałam się szczegółów bo było więcej widać po prostu.
    Głowa do góry i nie stresuj się :)

zrz69vvj69ave0jf.png

• Aga23 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska84 wrote:
    U mnie niestety niemiła niespodzianka. Hcg spadło do 179. Na USG jest pęcherzyk ale jeśli jutrzejsze HSG wyjdzie tak samo lub niżej to mogę sie pożegnać z ciąża...
    jedyne co teraz mozesz to sie nie stresowac :*

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • Aga23 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czujecie jakies bole?Podbrzusze macica?

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga23 wrote:
    jedyne co teraz mozesz to sie nie stresowac :*

To nie takie proste...czuje jak mi to ulatuje pomiędzy palcami a ja nic nie mogę zrobić.

• Aga23 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska84 wrote:
    To nie takie proste...czuje jak mi to ulatuje pomiędzy palcami a ja nic nie mogę zrobić.
    Rozumiem, też bym się bała.Ja się rozchorowałam całkiem i boje się żeby to w tak wczesnej ciąży nie zaszkodziło

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • Aga23 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem w końcu w którym dc miałam owulację i ile ma ciąża.Robiłam testy owu 10-14 dc bo tak w zeszłym miesiącu monitoring pokazał owulację.Coś mnie podkusiło i 17dc test pozytywny i to jaka wyraźna kreska, lepsza od testowej i teraz ciekawe czy to wtedy zaszłam czy już było po i test wykrył ciąże.Słyszałyście o tym że owulacyjne szybciej wykrywają?

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga23 wrote:
    Ciekawa jestem w końcu w którym dc miałam owulację i ile ma ciąża.Robiłam testy owu 10-14 dc bo tak w zeszłym miesiącu monitoring pokazał owulację.Coś mnie podkusiło i 17dc test pozytywny i to jaka wyraźna kreska, lepsza od testowej i teraz ciekawe czy to wtedy zaszłam czy już było po i test wykrył ciąże.Słyszałyście o tym że owulacyjne szybciej wykrywają?

Mi w zeszłym cyklu test owulacyjny wyszedł w 28 dniu pozytywnie a w ciazy nie byłam:) nie bardzo im ufam

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga23 wrote:
    Rozumiem, też bym się bała.Ja się rozchorowałam całkiem i boje się żeby to w tak wczesnej ciąży nie zaszkodziło

Myśle ze to dziecku nie zaszkodzi. Musisz tylko duzo wypoczywać i wygrzewac:)

• Aga23 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska84 wrote:
    Myśle ze to dziecku nie zaszkodzi. Musisz tylko duzo wypoczywać i wygrzewac:)

Kiedy idziesz na bete?

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • Aga23 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska84 wrote:
    Mi w zeszłym cyklu test owulacyjny wyszedł w 28 dniu pozytywnie a w ciazy nie byłam:) nie bardzo im ufam
    A ja robiłam też w cyklu kiedy miałam monitoring i zgadzało się wszystko, po owulacji kreseczka była słabiutka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 13:01

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga23 wrote:
    Kiedy idziesz na bete?

Dziś zrobiłam betę...123, kiepsko nawet bardzo. Odstawiam leki i czekam na @:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 14:20

• suzie Koleżanka

Wysłany: 27 marca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

jestem w 5 tygodniu ciąży, 4 kwietnia mam mieć usg, strasznie się stresuję, bo jestem po jednym poronieniu (puste jajo płodowe), mam nadzieję, że historia się nie powtorzy...

34bwdqk3gbf2b3y6.png

lrrz2lg.png
  • Aga23 Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska84 wrote:

Kurcze :(

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • muamua Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska84 wrote:
    A jaką miałaś betę zanim zaczęła spadać?

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska84 wrote:

A na wizyte kiedy jestes umowiona?

Aska84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzie wrote:
    Cześć dziewczyny,

jestem w 5 tygodniu ciąży, 4 kwietnia mam mieć usg, strasznie się stresuję, bo jestem po jednym poronieniu (puste jajo płodowe), mam nadzieję, że historia się nie powtorzy...

34bwdqk3gbf2b3y6.png
    Witaj Suzi:-) Twoja ciaza starsza od mojej dwa dni:-) pamietaj ze teraz spokoj jest nawazniejszy dla malenstwa:-)

suzie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    A na wizyte kiedy jestes umowiona?

Juz była na wizycie, kosmowka sie odkleja. Ale to i tak jest do odratowania. Niestety spadające hcg juz nie:(( lekarz kazal odstawić leki i czekać na @ a to czekanie to jest jakiś dramat. Czujesz ze coś ulatuje ci z rak a nie możesz tego zatrzymać. Niech sie juz to skończy:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 08:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muamua wrote:
    A jaką miałaś betę zanim zaczęła spadać?

1 beta 374
    2 beta 534
    3 beta 179
    4 beta 123:(

• Aga23 Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczynam się bać wizyty że w ciąży nie jestem a wynik testu zafałszowała torbiel albo tsh. Oby nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 10:57

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ