X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr 4 tydzień - wizyta u gina i usg
Odpowiedz

4 tydzień - wizyta u gina i usg

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zastanawia mnie czy ten przyrost hcg jest u mnie prawidłowy. 20.03 był 378,90 a 23.03 tylko 536,80. Oczywiście w symulacji wyszło ze wzrost jest za mały ale przecież w początkowej fazie ta wartość nie zawsze musi sie podwajać. Czytałam gdzieś ze czasami sięga 66%. Sama nie wiem zaczynam sie martwić...

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

• bella88 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Niestety sen nie pomógł. Dalej boli. Będę jechać do pracy to kupię paracetamol. Nie ma wyjścia.

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Aga23 Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska84 wrote:
    Dziewczyny zastanawia mnie czy ten przyrost hcg jest u mnie prawidłowy. 20.03 był 378,90 a 23.03 tylko 536,80. Oczywiście w symulacji wyszło ze wzrost jest za mały ale przecież w początkowej fazie ta wartość nie zawsze musi sie podwajać. Czytałam gdzieś ze czasami sięga 66%. Sama nie wiem zaczynam sie martwić...
    Nie stresuj się :)
    Ja zrobiłam kilka testów i boje się o to że druga kreska nie jest mocna a bete jakbym zrobiła to paranoja :D

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga23 wrote:
    Nie stresuj się :)
    Ja zrobiłam kilka testów i boje się o to że druga kreska nie jest mocna a bete jakbym zrobiła to paranoja :D

Ja właśnie dziś robiłam test siusiany i kreska wyszła o wiele słabsza niż 2 dni temu. Za dużo tych zbiegów okoliczności...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciazy mozna brać APAP ja mam wizyte u gina w piątek zobaczymy czy cos będzie widać ;-)

• Aga23 Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam teraz i krecha ciemniejsza o wiele bardziej.Zależy od testu, u mnie strumieniowe wychodziły słabiej niż płytkowe

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska84 wrote:

Dlatego ja nie robie bety:-) nie stresuj sie Aska:-) czekaj na wizyte, malenstwo potrzebuje spokoju:-) :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga23 ktory to tydzien? :-)

• Aga23 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedlug kalendarza na str 4 tydz 5 dzien :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 06:38

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • Aga23 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jak Wy to zrobilyscie ze pod postami macie w ktorym tc jestescie :D

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To są suwaczki. Kliknij na suwaczek którejkolwiek z nas, przejdziesz na stronę, gdzie będziesz mogła stworzyć swój. Wybierasz tło, wskazówkę itp. no i musisz wpisać dane dot. ciąży. :) Wygeneruje się link, który musisz wstawić w ustawieniach konta w podpisie.

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga23 wrote:
    Wedlug kalendarza na str 4 tydz 5 dzien :)

Idziemy łeb w łeb:))))

• Aga23 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I git :) dziękuje Magu.
    Aska84 Dziś masz tą wizytę?

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • Aga23 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki poradzicie mi coś?Mój narzeczony pracuje od rana do nocy, mieliśmy razem zamieszkać we wrześniu ale teraz taka sytuacja, cały czas siedziałabym sama, rodzice ok 60km ode mnie a jak coś się stanie?Nikogo w domu...Nie wiem jak to rozwiązać

Martika87 lubi tę wiadomość

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga23 a co ma się stać trzeba myśleć pozytywnie dla mnie liczy się bycie razem:-) obecnie mieszkamy u teściów i do 16-17 jestem sama bo już na zwolnieniu siedzę moi rodzice 30km ode mnie, jesteśmy w trakcie kupowania mieszkania i juz nie mogę doczekać się przeprowadzki;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga23 wrote:
    I git :) dziękuje Magu.
    Aska84 Dziś masz tą wizytę?

Taaak dziś wizyta:))

Ja mam podobna sytuacje. Mój mąż wciąż zapracowany a ja siedzę 2 tydzień na urlopie:( może jak juz będziesz po wizycie lekarza to weź l4 i jedz do rodziców. Ja chyba tak zrobię bo inaczej tu oszaleje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 10:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Mogę się przyłączyć? :) Mam pytanie. Kilka dni temu dowiedziałam się o mojej wymarzonej ciąży. Jakiś czas temu zarezerwowaliśmy sobie wyjazd do Austrii i mamy jechać za tydzień. Czy myślicie, że mogę spokojnie jechać? Czy zmiana ciśnienia/klimatu nie zaszkodzi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Hej dziewczyny:) Mogę się przyłączyć? :) Mam pytanie. Kilka dni temu dowiedziałam się o mojej wymarzonej ciąży. Jakiś czas temu zarezerwowaliśmy sobie wyjazd do Austrii i mamy jechać za tydzień. Czy myślicie, że mogę spokojnie jechać? Czy zmiana ciśnienia/klimatu nie zaszkodzi?

Chyba skonsultowalabym to z lekarzem, ale wydaje mi sie ze na tym etapie ciazy taki wyjazd niczemu nie zagraża.

• Aga23 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy zarezerwowane wakacje na sierpień i nie wiem co z tego będzie :/

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska84 wrote:
    Chyba skonsultowalabym to z lekarzem, ale wydaje mi sie ze na tym etapie ciazy taki wyjazd niczemu nie zagraża.

Dzięki za odpowiedź. Jedyne czego się boje to tych wysokości - wiadomo jak to lodowiec - wysoko.

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ