Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr 4 tydzień - wizyta u gina i usg
Odpowiedz

4 tydzień - wizyta u gina i usg

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga23 wrote:
    Oj juz mi przeszla ta glupota:) bylam wczoraj na usg i tylko pecherzyk jest i to malutki 5,6 mm.Mam nadzieje ze nie bedzie pusty.A co w Was jak sie czujecie?

Oj to juz za 2, 3tygodnie bedzie widać dzidzie:) ja zaczynam wszystko od nowa

• Aga23 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę teraz 22 kwietnia ale coś mi się wydaje że pęcherzyk stanowczo za mały.Sama gin powiedziała że malutki i gdyby coś się działo od razu do szpitala...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2015, 11:53

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Aga :) ja tez mialam malutki pecherzyk.. a przy jakiej becie mialas badanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Aga widzialam Twoj inny watek ze mialas TSH ponad 4? Obnizylas? Przy takim Tsh moze i zaszals w ciaze, ale to jest niebezpieczne dla polodu i jego utrzymania..

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    ale Aga widzialam Twoj inny watek ze mialas TSH ponad 4? Obnizylas? Przy takim Tsh moze i zaszals w ciaze, ale to jest niebezpieczne dla polodu i jego utrzymania..
    Też uważam że takie wysokie tsh jest niebezpieczne dla płodu ale mój gin tak mnie ostatnio wkurzyl bo stwierdził że z wynikiem tsh 4,5noe trzeba nic robić!! No idiota normalnie!! Oczewiscie nie posluchalam go i od razu polecialam do endo i ten od razu mi zwiększył dawkę ethyroxsu z 50 na 75 i powiedział że kobiet w ciąży najlpiej jak ma nadczynność niż niedoczynność.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga mój pęcherzyk w 5,4 tc miał 6,5mm więc to wcale nie jest mało jak widać po moim suwaczku :) nie stresuj się a dostałaś Duphaston? czasem pomaga utrzymać ciążę. Ja miałam plamienia i jechałam na nim do 13 tygodnia.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Aga23 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nic nie dostałam :( Tylko kwas foliowy mam brać.Plamień nie mam,czasem tylko brzuch pobolewa.Tak tsh miałam 4.180 dokładnie ale nie tylko, robiłam badania hormonalne i sporo wyszło mi poza normą.Teraz mam skierowanie na badania krwi, w tym tsh i z wynikami mam iść na usg 22 kwietnia.Mam nadzieje że będzie ok.Ciąża jest wynikiem leczenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2015, 09:19

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga23 wrote:
    Właśnie nic nie dostałam :( Tylko kwas foliowy mam brać.Plamień nie mam,czasem tylko brzuch pobolewa.Tak tsh miałam 4.180 dokładnie ale nie tylko, robiłam badania hormonalne i sporo wyszło mi poza normą.Teraz mam skierowanie na badania krwi, w tym tsh i z wynikami mam iść na usg 22 kwietnia.Mam nadzieje że będzie ok.Ciąża jest wynikiem leczenia

Bedzie dobrze. Podobno brzuch pobolewa jeszcze do 3, 4 miesiąca a maja siostrę bolał cała ciaze. Nic sie nie martw bo to tylko szkodzi dziecku.

• Aga23 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam słychać dziewczynki?Ja niestety już leczę się antybiotykami, do końca tygodnia na zwolnieniu

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojojoj antybiotyki w ciazy? coz sie stalo :( ?

• Aga23 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    ojojoj antybiotyki w ciazy? coz sie stalo :( ?
    A właśnie antybiotyki, niby jest kilka które można brać w ciąży ale to nadal silne leki :( Nie ma wyjścia,3 tygodnie leczyłam się syropkami itd poszło dalej i niestety lekarz powiedział że nie ma wyjścia

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm no wlasnie, tym bardziej ze to teraz organogeneza bedzie.. no ale skoro Tobie choroba zagraza to pewnie nie ma wyjscia..

‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ