4 tydzień - wizyta u gina i usg
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga23 wrote:A co było powodem?Jeśli mogę zapytać
a ogólnie jest u mnie brak owulacji, byłam stymulowana przez osiem cykli clostinbegytem i zastrzyk na pęknięcie pregnyl, pęcherzyki mi rosły, pekaly i było ciałko żółte ale ciąży brak
trzy razy miałam sprawdzaną droznosci jajowodow w tym raz laparakopowo, niby drozne ale dla mnie nie drozne :-o miałam jedna inseminacje ale nie udana
no i mam niedoczynność tarczycy,w styczniu zakwalifikowalismy się do rzadowego programu w novum
i się udało za pierwszym razem po osimiu latach
mam jeszcze trzy śnieżynki zamrożone po które oczewiście wrócę
bo planuje mieć duża rodzinę
sama jestem jedynaczka i wiem jak jest ciężko dlatego postanowiłam że będę miała jakieś troje dzieci
-
annielica wrote:Absolutnie dziewczyny nie można brać Aspiryny ani nic co ma kwas acetylosalicylowy bo działa teratogennie (uszkadza płód). Magu ma rację zostaje tylko Paracetamol. Aspiryny też nie można podawać dzieciom do 12 roku życia.
Kurczę zastanawiam się czy nie za wcześnie zapisałam się do gina bo to będzie 6t+6 (8 kwietnia). Też chciałabym zobaczyć już serduszko.
a jak brałam coś na bazie salicylu nie cały tydzien zanim dowiedziałam sie że jestem w ciąży to co wtedy?
ja już po pierwszej wizycie
jeszcze nic nie widać ;(
gin powiedział że przy becie 500 raczej tak jest
dla własnego spokoju mam zrobić bete w czwartek a we wtorek do niego
dostałam recepte na 3 op dupka
a co do bronka to mój gin skonsultuje się z endo i mi zadzwoni
endometrium ok 2cm gin powiedział że to dobrze, i pytał o objawy, czy jest ból w podbrzuszu, mdłości bo jak tak to dobrze
troche mi smutno że nie było widać ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 16:41
-
ania14 wrote:a jak brałam coś na bazie salicylu nie cały tydzien zanim dowiedziałam sie że jestem w ciąży to co wtedy?
jeszcze nic nie widać ;(
endometrium ok 2cm gin powiedział że to dobrze, i pytał o objawy, czy jest ból w podbrzuszu, mdłości bo jak tak to dobrze
troche mi smutno że nie było widać ;(
ania14 a który to tydz wg OM?
-
nick nieaktualnyania14 wrote:a jak brałam coś na bazie salicylu nie cały tydzien zanim dowiedziałam sie że jestem w ciąży to co wtedy?
jeszcze nic nie widać ;(
troche mi smutno że nie było widać ;(
Ania poza tym przy becie 500 nic nie zobaczysz.. musi miec 1500-1800 to tez zalezy od sprzetu..
poza tym czy mdlosci sa wyznacznikiem ciazy? heh niektore kobiety ich nie maja- mnie nie dokuczaja jeszcze- a poza tym one raczej pojawiaja sie gdy beta-hcg jest duuuzo wyzsze..ania14 lubi tę wiadomość
-
Mnie piersi zaczęły boleć późno bo gdzieś w 9-10 tygodniu.
Mdłości miałam też od 9-go tygodnia i trwały max 3 tygodnie. Wymiotów zero.Smaki zmieniły mi się w 4-5 miesiącu,od tego czasu mój M narzekał,że nic nie jest doprawione choć ja czułam wyraźne smaki i przyprawy
Ogólnie innych objawów brak oprócz bolącego brzucha jak na okres i krzyża. Ból krzyża trzyma do dnia dzisiejszego.
Martwiłam się na początku,że objawy były słabe ale z perspektywy czasu mogę stwierdzić,że to było bez sensu no i miałam fartaLekarz też mi powtarzał,że niepotrzebnie panikuje.
Każda ciąża jest inna,każda przechodzi ją inaczej. Wyluzujcie i cieszcie się dobrym samopoczuciem-póki co
Aga23 wrote:Mnie też już piersi nie bolą tak jak przed terminem okresu.Poza tym zero objawów, brak zmiany smaków,nie mdli mnie a jedyne co to trochę brzuch bolał i jajnik prawy z któreg w tym miesiącu była chyba owulacja....a boje się że może to torbiel bo brałam clo a nikt nie sprawdził ćzy pęcherzyki pękają
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
suzie wrote:ania14 a który to tydz wg OM?
ostatnią @ miałam 2 marca
przecież ja nie mówie że mdłości są wyznacznikiem mówie tylko co gin mnie pytał, ja mdłości nie mam... może za wcześnie ale nie ukrywam że ucieszyłabym się strasznie jakbym wcale nie miała
piersi mnie bolą cały czas gdzieś tak od owulacji...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 21:47
-
nick nieaktualnyAga23 wrote:Mnie też już piersi nie bolą tak jak przed terminem okresu.Poza tym zero objawów, brak zmiany smaków,nie mdli mnie a jedyne co to trochę brzuch bolał i jajnik prawy z któreg w tym miesiącu była chyba owulacja....a boje się że może to torbiel bo brałam clo a nikt nie sprawdził ćzy pęcherzyki pękają
za wczesnie na objawy:)) jeszcze Cie bedzie tak mdlilo ze hoho. Nie masz torbiela tylko dziecko:) Glowa do gory i wiecej pewnosci siebie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny