Bardzo wczesna ciąża.
-
WIADOMOŚĆ
-
Lula90 wrote:Dziewczyny, u nowego gin okazało się, ze ciaza ma 6t1d a nie 3-4 jak kilka dni temu mowil inny lekarz. Niestety serduszko bije tylko 90/min. Kontrola za 2 tyg. Chyba nigdy nie zaznam spokoju
Na samym początku ciąży, serduszko może bić wolniej, potem się szybko rozkręca. Nie martw się, to młodziutka ciąża Uszy do góry! Jak poczujesz się lepiej to idź na kontrolę za tydzień, a nie za dwa -
Leira wrote:Na samym początku ciąży, serduszko może bić wolniej, potem się szybko rozkręca. Nie martw się, to młodziutka ciąża Uszy do góry! Jak poczujesz się lepiej to idź na kontrolę za tydzień, a nie za dwa
-
nick nieaktualnyLeira wrote:A jaka wartość bety? Bo to od tego zależy, a nie od tygodnia ciąży
Ja szczerze wątpię, żeby było widać już serduszko, zwykle jest na to za wcześnie, wiec nie liczyłabym na serduszko, ale wiem, że takie przypadki się zdarzają.
-
arjot wrote:Cześć dziewczyny, tydzień temu miałam robione usg, to był 32 dzień cyklu, pęcherzyk miał 7,6 mm, czy to aby nie za dużo? kolejne usg mam za tydzień, będzie to bodajże 6tyg+3dni ciąży, myślcie, że będzie widać coś więcej?
Nie ma czegoś takiego jak "za dużo", każda ciąża rozwija się w swoim tempie. Jeśli tydzień temu pęcherzyk miał 7,6 mm to za tydzień powinien być widoczny zarodek (teoretycznie).
Zielona11 wrote:Tydzień temu w środę miałam 552, w czwartek 989,59 mIU/ml
Z moich obserwacji i wiedzy zgromadzonej do tej pory wynika, że serduszko widać w okolicy bety 17000 mIU/ml, więc może być za wcześnie.
-
nick nieaktualny
-
Zielona11 wrote:U mnie pęcherzyk 12mm, mam przyjść za 2 tygodnie... Niby na teraz jest wszystko ok. No to sobie poczekam..
Przy 12 mm to może nic nie być widać, więc spokojnie, a na USG zawsze możesz iść prywatnie za tydzień jak się niecierpliwisz, powinno być już coś widać -
Zielona11 wrote:U mnie pęcherzyk 12mm, mam przyjść za 2 tygodnie... Niby na teraz jest wszystko ok. No to sobie poczekam..
Zielona11 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLeira wrote:Przy 12 mm to może nic nie być widać, więc spokojnie, a na USG zawsze możesz iść prywatnie za tydzień jak się niecierpliwisz, powinno być już coś widać
Leira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-