beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Sarah88 wrote:próbuje ustalić w którym tygodniu dokladnie jestem( znając daty kiedy moglo dojść do poczęcia) bo mam bardzo nieregularne a lekarz mi nic nie mówi na ten temat. na początku jak się dowiedzialam o ciąży zrobilam bete i wyszlo 76,62. wg norm
3 tydz. ciąży 5,8-71,2
4 tydz. ciąży 9,5-750
5 tydz. ciąży 217-7138
6 tydz. ciąży 158-31795
7 tydz. ciąży 3697-163563
nie rozumiem tego za bardzo dlatego pytam...
proponuję USG genetyczne między 11 a 13 tc wg USG lekarz wyliczy Ci termin porodu i powie na który tydzień ciąży wskazuje USG Ja byłam dziś właśnie na tym USG, błogostanem jest usłyszeć serduszko bijące Fikuś machał do nas rączkami i nóżkami ssał kciuka i wiercił się cudownie ♥ no i termin porodu wg OM i wg USG wyszedł mi dokładnie ten sam - 17 luty. -
angelstw wrote:proponuję USG genetyczne między 11 a 13 tc wg USG lekarz wyliczy Ci termin porodu i powie na który tydzień ciąży wskazuje USG Ja byłam dziś właśnie na tym USG, błogostanem jest usłyszeć serduszko bijące Fikuś machał do nas rączkami i nóżkami ssał kciuka i wiercił się cudownie ♥ no i termin porodu wg OM i wg USG wyszedł mi dokładnie ten sam - 17 luty.
to musi być niesamowite uczucie. Az trudno mi to sobie wyobrazićMaracuja -
Maracuja wrote:to musi być niesamowite uczucie. Az trudno mi to sobie wyobrazić
uczucie jest takie że najpierw czujesz jakbyś się unosiła kilka centymetrów nad ziemią a późnej łzy szczęścia same ci płyną z oczu coś niesamowitegoKrysti lubi tę wiadomość
-
angelstw wrote:proponuję USG genetyczne między 11 a 13 tc wg USG lekarz wyliczy Ci termin porodu i powie na który tydzień ciąży wskazuje USG Ja byłam dziś właśnie na tym USG, błogostanem jest usłyszeć serduszko bijące Fikuś machał do nas rączkami i nóżkami ssał kciuka i wiercił się cudownie ♥ no i termin porodu wg OM i wg USG wyszedł mi dokładnie ten sam - 17 luty.
badania prenatalne mam 19 sierpnia, a na wizytę do gina idę 5. to jego najpierw zapytam
-
nick nieaktualny
-
*Sylwia wrote:Angelstw - mamy ten sam termin porodu ;]. Ja na genetyczne idę 9 sierpnia. Juz sienie mogę doczekać ;]
ja miałam mieć dziś genetyczne ale lekarzowi coś tam wypadło i było przełożone na sobotę nie ukrywam że było mi to na rękę no bo kilka dni mniej stresu, nerwów i oczekiwania -
Maracuja widzialam dzis serduszko ))))))) u Ciebie pewnie tez juz by bylo ))))
angelstw lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Cześć dziewczyny jestem tu, na Belly zupełnie nowa. Moja ciąża jest na samym początku. Wczoraj byłam na usg i póki co widać jakąś małą czarną kropeczkę ale nic więcej. Za to na prawym jajniku mam torbiel 6cm, a na lewym troszkę mniejszą. Jutro powtórka beta hcg i po południu kolejna wizyta. Mam za sobą poronienie w 6tyg w czerwcu zeszłego roku ... Bardzo się boję, że coś znowu może być nie tak Biorę Luteinę i Acard i od dziś jestem na L4 więc leżę.
Trzymam za Was wszystkie kciuki! Mój termin wg OF to 13 kwietnia -
Fasia wrote:Cześć dziewczyny jestem tu, na Belly zupełnie nowa. Moja ciąża jest na samym początku. Wczoraj byłam na usg i póki co widać jakąś małą czarną kropeczkę ale nic więcej. Za to na prawym jajniku mam torbiel 6cm, a na lewym troszkę mniejszą. Jutro powtórka beta hcg i po południu kolejna wizyta. Mam za sobą poronienie w 6tyg w czerwcu zeszłego roku ... Bardzo się boję, że coś znowu może być nie tak Biorę Luteinę i Acard i od dziś jestem na L4 więc leżę.
Trzymam za Was wszystkie kciuki! Mój termin wg OF to 13 kwietnia
Fasia 3maj się!! I witaj wśród nas ja w ciąży z Zuzią też miałam torbiel na jajniku, ale pani doktor powiedziała mi żebym nawet o niej nie myślała i nie zaprzątała sobie nią głowy bierz lutkę, leż i uważaj bardzo na siebie! Wszystkie które straciły swoje Maluszki boją się teraz podwójnie, rozumiem cię doskonale. Ja Zuzię straciłam w trakcie 20tc...Fasia, Megi93 lubią tę wiadomość
-
angelstw wrote:Fasia 3maj się!! I witaj wśród nas ja w ciąży z Zuzią też miałam torbiel na jajniku, ale pani doktor powiedziała mi żebym nawet o niej nie myślała i nie zaprzątała sobie nią głowy bierz lutkę, leż i uważaj bardzo na siebie! Wszystkie które straciły swoje Maluszki boją się teraz podwójnie, rozumiem cię doskonale. Ja Zuzię straciłam w trakcie 20tc...
Dzięki Kochana za odpowiedź Bardzo mi przykro z powody Twojego Aniołka .. Trzymam kciuki aby tym razem wszystko było dobrze
Leżę, odpoczywam i staram się myśleć pozytywnie ale niestety radość miesza się ze strachem .. -
Fasia wrote:Dzięki Kochana za odpowiedź Bardzo mi przykro z powody Twojego Aniołka .. Trzymam kciuki aby tym razem wszystko było dobrze
Leżę, odpoczywam i staram się myśleć pozytywnie ale niestety radość miesza się ze strachem ..
to jest normalne...ja jak zobaczyłam 2 kreski to się ucieszyłam, na drugi dzień zaczęłam się martwić czy ciąża nie jest przypadkiem pozamaciczna, czy Maluch będzie się rozwijał, czy serduszko będzie biło. Po pierwszej wizycie byłam spokojna że pęcherzyk ciążowy na swoim miejscu i Dzidź jest ale serduszka jeszcze nie było...więc kolejne 3 tyg się martwiłam. Kiedy zobaczyłam serduszko znów się ucieszyłam, ale już zaczęłam myśleć o genetycznym USG...po USG się mega uspokoiłam, że na tym etapie ciąży jest wszystko dobrze więc na razie jestem napojona dużą dawką pozytywnych emocji w końcu! Ale tak to już jest że martwimy się od wizyty do wizyty...to normalne, ja się bardzo cieszę że nam się tak szybko udało, ale jednocześnie jestem wystraszona jak cholera żeby teraz było wszystko dobrze...3mam kciuki żeby Twój Skrzacik rósł zdrowo i żeby było wszystko dobrze!Fasia lubi tę wiadomość
-
Angelstw przeczytalam wlasnie o 20 tc strasznie mi przykro. Myslalam ze w tym czasie to praktycznie sie nie dzieje bylas na cos chora wtedy? Znasz powod? Myslalam ze od tych nerwow troche odpoczne po 13 tc ale widze ze i tak bede przezywac
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
angelstw Kochana czuję, że będę przeżywać dokładnie to samo co Ty. Najgorsze jest to, że to taki bardzo wczesny etap, że na usg nic nie widać. Nikt nie może wykluczyć czy to ciąża pozamaciczna itd. Stres jest ale muszę zająć sobie głowę innymi sprawami Cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze. Że jesteście zdrowi ze Skrzacikiem ))
-
Blanka85 wrote:Angelstw przeczytalam wlasnie o 20 tc strasznie mi przykro. Myslalam ze w tym czasie to praktycznie sie nie dzieje bylas na cos chora wtedy? Znasz powod? Myslalam ze od tych nerwow troche odpoczne po 13 tc ale widze ze i tak bede przezywac
Blanka spokojnie, ja byłam przypadkiem który zdarza się bardzo bardzo rzadko ale zdarza się i trafiło właśnie na nas... jak urodziłam Zuzika to okazało się że na pępowinie był zaciśnięty supeł, który zabrał Zuzi życie... mam nadzieję że to była jedyna przyczyna tego co się stało, nie zdążyliśmy na połówkowe bo w ten właśnie dzień trafiłam do szpitala...prawda jest taka że nigdy nie wie się co ciąża przyniesie, a po stracie Zuzi zrozumiałam że urodzenie Dziecka to jest najprawdziwszy Cud -
Fasia wrote:angelstw Kochana czuję, że będę przeżywać dokładnie to samo co Ty. Najgorsze jest to, że to taki bardzo wczesny etap, że na usg nic nie widać. Nikt nie może wykluczyć czy to ciąża pozamaciczna itd. Stres jest ale muszę zająć sobie głowę innymi sprawami Cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze. Że jesteście zdrowi ze Skrzacikiem ))
pamiętaj: nie daj się zwariować, rozumiem stres, nerwy i emocje ale musimy wierzyć że nam też się w końcu uda być Mamami naszych "ziemskich" dzieciaczków! Musi być w końcu dobrze!! Głowa do góry!Fasia lubi tę wiadomość
-
Angelstw jejku bardzo mi przykro mam nadzieje ze teraz bedzie wszystko dobrze. Bardzo 3mam kciuki
angelstw lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
angelstw wrote:pamiętaj: nie daj się zwariować, rozumiem stres, nerwy i emocje ale musimy wierzyć że nam też się w końcu uda być Mamami naszych "ziemskich" dzieciaczków! Musi być w końcu dobrze!! Głowa do góry!
I takie pozytywne myślenie mi się podoba muszę też tak robić -
Dziewczyny mam strasznego doła i bardzo się boję... Może Wy mi pomożecie... Powtórzyłam sobie dzisiaj tak z głupoty bHCG i mam bardzo mały przyrost. Między 1 a 2 badaniem było ok, a teraz przyrost jest poniżej normy:
1- 01.08. - 29,88
2- 04.08. - 125,70
3- 08.08. - 302,90
Chyba trochę mało, nie? Strasznie się martwię -
Blanka85 wrote:Maracuja widzialam dzis serduszko ))))))) u Ciebie pewnie tez juz by bylo ))))
nie kochana, ja jeszcze nie widziałam. W piątym tygodniu nic jeszcze nie było widać . Kolejną wizytę mam za ponad tydzień, więc ciągle odczuwam niepokój.Maracuja -
Blanka85 wrote:Maracuja widzialam dzis serduszko ))))))) u Ciebie pewnie tez juz by bylo ))))
Blanka czyli widziałaś serduszko ok 7 tygodnia, tak>?
Dla mnie to czekanie jeszcze ponad tydzień wydaje się wiecznością, ale muszę być cierpliwa..Maracuja