Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki bardzo:)

Tak,jestem szczęśliwa. Widok takiej kruszynki to wielka radość - z niczym nieporównywalna.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Maracuja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedziałek ;)zobaczę <3 emocje we mnie nie samowite:)

Maracuja lubi tę wiadomość

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja dokladnie ;) jestem w szoku jak mozna powiekszyc na ekranie to malenstwo :) cudowny eidok ;) piekne 7 miesiecy przed nami ;)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też staram się myśleć w ten sposób. Uczę się od Ciebie optymizmu i pozytywnego myślenia:) ciekawa jestem kiedy pojawi się u nas już taki widoczny brzuszek ciążowy.

Maracuja
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja juz cos tam malego widze ;) ale to pewnie przez uczucie ze w spodnie przestalam sie miescic przez ta rozciagajaca sie macice :) jednak mysle ze szybko cos dostrzege bo jednak jestem dosc szczupla 173cm a okolo 58kg

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ważę poniżej 50 kg (i jestem niższa), więc pewnie za jakiś czas będzie już coś widać, ale myślę, że nie wcześniej jak ok 4 m-ca. Ja po spodniach trochę czułam, ale po moich ostatnich wymiotach znów zrobiło się luźniej.

Miałam dbać o ciało i nacierać się olejkami, ale póki co nie jestem w stanie, bo drażnią mnie wszystkie zapachy:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 11:05

Maracuja
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam ta mustele i od 2 dni wieczorem maz mi wciera. Nie ma ona zapachu wiec jest ok ;) innego tez bym nie zniosla i swietnie sie wchlania ;) od razu moge zalozyc pizamke i nie zostawia sladu.

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli mogę zapytać, ile płaciłaś?

Maracuja
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    125 ml 75 zl w aptece. Ale w internetowej bylo taniej 100zl za 2 opakowania . Powaznie super sie wchlania praktycznie natychmiast. Idzie jesien zima a ja nie mam cierpliwosci zeby sie wysmarowac i czekac . A tak natychmiast zakladam pizamke i ide spac ;)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, może i ja się zdecyduję choć trochę drogi. Myślałam, że w czasie ciąży coś odłożę, a tu kasa idzie jak woda, każda wizyta 200. Za ostatnie badania, które wykonuje się w ciąży zapłaciłam 500 i tak bez końca..

Blanka a kupiłaś ten różowy czy morelowy, bo widzę, że są różne opakowania, więc pewnie czymś się różnią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 08:47

Maracuja
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)
    ale chcialabym juz byc na waszym etapie:)
    ja jestem jeszcze na samym poczatku - w ogole nie wiem czy juz powinnam tu byc... w czwartek beta moja wskazala 25,45 dzis wlasnie czekam na wyniki drugiej:/ i sie stresuje... pani powiedziala ze bywa tak ze beta sie zatrzymuje i nic z tego nie wychodzi... tak sie stresuje - ale moje testy ciazowe wskazuja nadal bladziocha z tym ze tak jakby ciemnieje powolutku...

A jak na poczatku mialyscie? bo mnie wczoraj lekko pobolewalo podbrzusze od czasu do czasu chwilowy bol jak na @... dzis mam wrazenie ze boli mniej - rzedziej daje o sobie znac...

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78,72 beta :)

MisiaMisia, Blanka85 lubią tę wiadomość

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. W poniedziałek miałam B-HCG 179,7 a w środę 446,6 :) W środę powtarzam badania z hormonami.

Blanka85 lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia bardzo podobny przyrost do mojego :) a teraz ciaza rozwija sie ksiazkowo ;)

AnnaMaria89 czyli idealnie :) dziewczyny gratulacje ;) zycze dlugich lrniwych miesiecy :) bez wymiotow :)

Maracuja ten moj z musteli jest przeciw rozstepom . Jest tylko jeden przeciw. Wlasnie sie nim smarowalam i mialam Ci pisac ze znowu w sekundzie sie wchlonal ;) swietna sprawa :) tez bedziesz zadowolona :) a z tymi wydatkami doskonale wiem o czym mowisz ;)

Maracuja, MisiaMisia lubią tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny - to moj debiut na forum, niestety w dosc stresujacych okolicznosciach...wiec licze na Wasze doświadczenie.

Mam juz 3-letniego synka, z ciazy, w ktora zaszlam dosc szybko i przeszlam bez wiekszych problemow, chociaz na Duphastonie od poczatku.
    W marcu br. zaczelismy sie starac o drugie dziecko i ciaza pojawila sie od razu, niestety pozamaciczna, mam usuniety lewy jajowod;

Teraz znow zaszlam w ciaze (po odczekaniu wg zalecen lekarza 3 cykle) i wypada obecnie 34dc, wg moich obliczen ok. 16-17dpo.
    18/08 (28 dc) wyszedl pierwszy pozytywny test ciążowy sikany, a wczoraj zrobilam bete (33 dc) i jest tylko 207 U/I.
    Stezenie jest inne we krwi i w moczu, wiec przeliczyc przyrostów sie chyba nie da, ale wydaje mi sie, ze to malo. W mojej udanej ciazy wyniki byly duzo lepsze, w nieudanej - wlasnie takie...
    Wiem, ze licza sie przyrosty i jutro robie badanie drugi raz (+prog), a w srode kolejny, a tymczasem stres mnie zzera.

Czy to mozliwe, zeby mimo tak wczesnego pozytywnego testu sikanego te 207 nadal bylo ok? Czy miała któras z Was podobnie?

dziekuje za trud czytania i odpowiedzi

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam podobny wynik a po 24h mialam juz 420 wynik. Trzymam kciuki i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze :) jutro wejde na forum i zerkne ;) powodzenia ;)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • bilibili Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOchane w sobotę (10 dpo) miałam wynik bety "wątplwiy" tzn w granicach 5 -25
    Dzisiaj tj 12dpo mój wynik to 53 - kobitka powiedziała,że słaby ale nie pytała który to dzien po owulacji!
    W środę powtórzę bete!
    Moja ginka mówi,żę jej zdaniem jest ok... a Wy jak myślicie - jest się czym martwić??

Moje Szczescia <3 <3
    atdcx1hpbj059zyp.png
    kjmn8ribwtcqbjz6.png
    [img][/img]6sut3e3k6nypft3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na razie nie ma. Zrób druga bete i zobaczysz co i jak. Poza tym przyrost bety nie musi być 2x. Może byc ciut mniej

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 10:38

Blanka85 lubi tę wiadomość

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro robię kolejną betę, żeby sprawdzić przyrost. Dzisiaj spadła mi temperatura, martwić się tym? Czy wyrzucić termometr?

dqprj44jymj31xvy.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ