X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mówię nie bo ja tez sie do takich przymierzam, chodzi mi tylko o to że nie warto wymieniac całej garderoby. tylko najpotrzebniejsze rzeczy - bez dzikiego szaleństwa. A najlepiej takie które później się wykorzysta

Krysti lubi tę wiadomość

• Maracuja Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Oj wiem cos o tych mdlosciach :( mnie tez mecza. Zreszta bardzo malo sypiam :( po 2 godziny w nocy tylko. Dzis np od 4 rano juz nie zasnelam... Mi tez juz w biodrach wiecej sie zrobilo i wszystko mnie ugniata na brzuchu :( ja juz kupilam w h&m dwie pary spodni. Cena prawie:250zl :( ale nawet nie mialam sily chodzic i szukac w innych miejscach. W Poznaniu przy klinice jest taka ulica dla ciezarnych ze sklepami i musze wreszcie tam sie wybrac. Ale te ceny sa straszne :(

ja tez tak mało spałam bo wymiotowałam po kilka razy w nocy. Teraz lekarz zmniejszył mi dawkę luteiny i sypiam w miarę normalnie, ale w ciągu dnia rano i wieczorem jest słabo. Ogólnie nie mam przekonania do brania luteiny bo na ulotce jest napisane, że lek nie jest przebadany na jego działanie mutagenne i rakotwórcze, więc wydaje mi się, że jeśli producent takiego leku zamieszcza taką inf to zabezpiecza się w ten sposób mając świadomość, że takie właśnie właściwości lek ma. Ja jestem rodzinnie obciążona więc cały czas siedzi mi to w głowie i chciałabym uniknąc brania leku do końca ciąży. Swoją drogą lekarz mówił mi, że to właśnie od większej dawki luteiny mdłości są silniejsze. Po tym jak mi zmniejszył jest odrobinę lepiej, ale szału nie ma ..

co do ubrań, to zgadzam się w zupełności. Odzież ciążowa ma kosmiczne ceny, bo wiedzą, że na tym można zarobić. Zwykłe bluzki z bawełny kosztują powyżej 100 zł, o spodniach czy sukienkach nie wspominając..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 18:36

Maracuja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    słuchajcie - z ciuchami ciazowymi nie ma co szaleć bo wydacie kupe kasy i za parę miesięcy wyrzucicie. Spodnie faktycznie warto i ewentualnie jakaś spódnicę czy sukienke czy cos innego wyjściowego. A reszte to szukajcie w zwykłych sklepach tylko wieksze rozmiary i cos luźniejszego.Fajne sukienki mozna dostac w grey wolfie takie luxniejsze do paska. Cena około 100zł, bluzki sa niedrogie w c&a i tam tez mozna dostać spodnie ciazowe.
    Ja tam nie kupuje narazie ciązowych z tego wzgledu ze mam fajne bluzki w ktore się mieszcze i fajnie na brzusio na chodzą kurtki mam tez dobre takze nawet jak się nie dopne to zaloze gruby sweter czapke i chuste i lece :) spodnie mam z niskim stanem wszystkie i dobre na mnie ,teraz sobie kupilam fajne elastyczne biodrowki z pasem grubym i idealne są :) kupilam wczesniej jedną pare aladynek ciazowych ale kipa ten h£m tu w Szkocji az taki idealny nie jest co do jakosci .ciazowych nie kupuje ?mam tule ciuchów ze mi starczy bluzeczki mam fajne z krotkim rekawem i tez będą idealne na duzy brzuch :D strata pieniedzy ledzinsy brydzesy sobie tylko grube kupie o dwa rozmiary wieksze i tyle :)

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja dokladnie ponad 100zl i jeszcze jakie brzydkie do tego!! Co do luteiny to masz racje i z tymi nasilonymi objawami tez... Ja nawet rano i wieczorem jak mam ja zastosowac to natychmiast mam juz odruch wymiotny tak jakby prganizm sie bronil ... Jestem juz po badaniu i dzieciatko jest 5 dni starsze!!! Ale rosnie szok ;) jak tak dalej pojdzie to przescignie termin om ;) ma juz 5 cm ;) kawal czlowieka :) ma juz tyle tygodni i dr sprawdzil przeziernosc 1,6 czyli wszystko dobrze kosc nosowa tez jest :) czyli tez wszystko super. Ale test pappa zrobilismy. Cala reszta dobrze z dzieciatkiem :) ale i tak pojde na to genetyczne jeszcze na 22 do innego lekarza tak jak jestem zapisana . Teraz czekam na Twoja wizyte ;)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Maracuja dokladnie ponad 100zl i jeszcze jakie brzydkie do tego!! Co do luteiny to masz racje i z tymi nasilonymi objawami tez... Ja nawet rano i wieczorem jak mam ja zastosowac to natychmiast mam juz odruch wymiotny tak jakby prganizm sie bronil ... Jestem juz po badaniu i dzieciatko jest 5 dni starsze!!! Ale rosnie szok ;) jak tak dalej pojdzie to przescignie termin om ;) ma juz 5 cm ;) kawal czlowieka :) ma juz tyle tygodni i dr sprawdzil przeziernosc 1,6 czyli wszystko dobrze kosc nosowa tez jest :) czyli tez wszystko super. Ale test pappa zrobilismy. Cala reszta dobrze z dzieciatkiem :) ale i tak pojde na to genetyczne jeszcze na 22 do innego lekarza tak jak jestem zapisana . Teraz czekam na Twoja wizyte ;)

to wspaniała wiadomość. Zazdroszczę, że masz to już za sobą. Ja chyba testu pappa nie będę robiła jeśli genetyczne wyjdzie dobrze, bo u nas kosztuje 600 zł a w sumie chyba pokazuje podobne schorzenia. Chyba, że się mylę..

Maracuja
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też dr nie zalecał tego testu. twierdzi że nie jest to teraz konieczne bo wszystko jest prawidłowo, ale jakoś tak chciałam jednak go zrobić... ja płaciłam 200zł więc faktycznie duża różnica

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej troszkę mnie nie było, ale męczą mnie ciągle mdłości. Teraz najsilniejsze są wieczorem więc nawet nie miałam siły pisać. A Ty jak się czujesz? w sumie powinno się już kończyć to koszmarne samopoczucie , ale u mnie póki co się na to nie zanosi..

Maracuja
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dokladnie tak samo :( wszyscy mi mowia ze to juz koncowka... Tylko ze ja konca nie widze... Do tego ta bezsennosc... Dzis np nie spie od 2 w nocy. Strasznie wymiotowalam i caly dzien mnie mdlilo. Mama nawet do mnie przyjechala na pare dni zeby sie mna zajac bo akurat meza przez pare dni nie bedzie

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doskonale Cię rozumiem...ja już mam tak dość, że chce mi się płakać. Trwa to 1,5 miesiąca i nie mam już siły, nie wiem co robić. Jem źle, nie jem jeszcze gorzej. Wiszę ciągle na muszli klozetowej, podczas gdy moje koleżanki, które rodziły dzieci wybałuszają oczy z niedowierzania, że tak źle to znoszę. W pracy jest cholernie ciężko koncentrować się na zadaniach, kiedy jedyną myślą jaka zajmuje mi umysł jest żeby się nie zwymiotować.

Maracuja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic tylko wam współczuć ~>

• Maracuja Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żebyś wiedziała Krysti:(. Nawet nie wiesz jakie to szczęście czuć się dobrze. Ja czekam z utęsknieniem na normalne samopoczucie. Człowiek docenia je ze zdwojoną siłą dopiero gdy zaczyna go brakować..

Maracuja
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja wspolczuje ze nie jestes na l4...jak Ty dajesz rade? Ja bym nie dala... U mnie tez wszyscy soesie dziwia ze oni tak nie mieli... A ja niestety mam :(

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam chwilę kochana, ale wróciłam i jest ciężko. Mam dodatkowo wrażenie, że jak wracam do domu to odchorowuję to ze zdwojoną siłą, bo przez cały dzień próbuję powstrzymywać wymioty. Paradoksalnie w pracy czuję się ciut lepiej, ale tak jak napisałam powstrzymywanie się przez cały dzień daje mi w kość jak wracam..

Blanka marne to pocieszenie, wiem..ale nie jesteś w tym osamotniona. Życzmy sobie dużo sił i cierpliwości, bo naprawdę są potrzebne i miejmy nadzieję, że niebawem to się skończy. Czytałam, że niektóre kobiety bardzo źle się czują do końca ciąży, ale wolę sobie nie wyobrażać takich scenariuszy..

zdrówka!

Maracuja
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, dopiero dzisiaj do Was dołączam, w 26dniu cyklu beta wynosiła 91 :)
    mam nadzieję, że Nasza Kruszynka będzie zdrowo rosnąć!

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • trojek Debiutantka

Wysłany: 12 września 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem cała w panice, dzisiaj 11 dpo beta wyszła mi 24,81.
    A pozytywny test miałam już wczoraj z drugiego siku o czułości 25
    Czy to znaczy że beta spada? Czy przy takiej becie ten sikaniec miał szansę wyjść?

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trojek, niestety nie wiem wiec nie pomoge. Mozesz sprawdzic robia jeszcze raz bete.
    Ja wczoraj w jednym dniu zrobilam 2x. Bo mialam zastrzyk z pregnylu i lekarz powiedzial ze to po nim jeszcze moze byc a potem mi napisal ze w sumie to nawet dzisiaj moge jeszcze raz sprawdzic. Jak cokolwiek uroslo tzn ze fasolek a jak zmalalo tzne ze to po zastrzyku.
    Ludzie z Diagnostyce patrzyli na mnie jak na wariantke ze po 6h znowu ide robic badania...
    Ale trzymam za Ciebie kciuki

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • trojek Debiutantka

Wysłany: 13 września 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powtórzyłam sikańca, kreska grubsza, modlę się żeby to po prostu oznaczało że fasol późno się zagnieździł :)
    Jutro powtarzam badanie żeby sprawdzić przyrost...

• trojek Debiutantka

Wysłany: 13 września 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za Ciebie również :*

Karolcia88 lubi tę wiadomość

• Maracuja Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trojek wrote:
    Dziewczyny jestem cała w panice, dzisiaj 11 dpo beta wyszła mi 24,81.
    A pozytywny test miałam już wczoraj z drugiego siku o czułości 25
    Czy to znaczy że beta spada? Czy przy takiej becie ten sikaniec miał szansę wyjść?

Nie. Test ciążowy nie jest tu żadnym wyznacznikiem. Żeby sprawdzić czy beta przyrasta prawidłowo musisz wykonać badanie z krwi po 24h i po 48h. Rzeczywiście beta jest dosyć niska, ale może to świadczyć o bardzo wczesnej ciąży.

Maracuja
  • trojek Debiutantka

Wysłany: 13 września 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wczesna ciąża to jest na pewno bo betka była robiona 11 dpo

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ