X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miscelle witamy :) najlepsze dopiero się zacznie :)

MojAniolek:(( lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    ja mam minus 2 kg :) i ciągle się z tego cieszę :) a mój mąż się martwi... ale powiem Ci , że każdego dnia już widzę u siebie poprawę . wymioty - brak (oby nie tylko chwilowo) i nawet coś słodkiego dziś zjadłam...a do tej pory to tylko jogurt owoce lub zupa... :) chyba idzie poprawa

no to super. Ja właśnie niestety przybrałam, a przy mojej drobnej budowie już widzę zmianę. Co prawda jeszcze mieszczę się w swoje jeansy, ale robi się już coraz ciaśniej. Obawiam się właśnie tylko, żebym za dużo nie przybierała bo to też nie jest wskazane. Nie mam niestety wagi więc nie ważę się na bieżąco, ale jak będę miała okazję to muszę się zważyć u koleżanki i zobaczyć jak szybko się to zmienia. U mnie spadek był tylko na początku. Teraz niestety waga idzie w górę:(

Maracuja
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja wszystkiego najlepszego w drugim trymestrze :)))) u mnie z waga pewnie zaraz sie zacznie... Tez jestem szczupla. Lubie moja 5 z przodu przy wzroscie 173 ale niestety musze sie pogodzic ze i 7 moze byc z przodu na koncowce. Ale najwazniejsze jest to ze w brzuszkach mamy nasze dzieciatka ;)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co sądzicie o takim przyroście bety po 72 godzinach

998.6 a dziś 1871.00 !!!!!!

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja 2 razy lezac dzis poczulam cos jak pekanie babelkow w brzuchu ;) ale czad domyslam sie co to bylo ;) Aga masz mowod do radosci ;) ladnie Ci przyrasta ;) ak mi za duzo przyrastalo to myslalam o blizniakach :) ale jest jedno bobo ;)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka bo ten kalkulator tutejszy stwierdził że to za mały przyrost ale najważneijsze że przyrasta w miarę szybko :)
    W czwartek do gina idę za tydzień chyba zwariuję do tego czasu :/

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak to oczekiwanie jest straszne wiem co ja przechodzilam. Ale jak tylko zaczniesz wymiotowac to znaczy ze wszystko ok ;)

AGA 30 lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Maracuja wszystkiego najlepszego w drugim trymestrze :)))) u mnie z waga pewnie zaraz sie zacznie... Tez jestem szczupla. Lubie moja 5 z przodu przy wzroscie 173 ale niestety musze sie pogodzic ze i 7 moze byc z przodu na koncowce. Ale najwazniejsze jest to ze w brzuszkach mamy nasze dzieciatka ;)

Blanka dziękuję i Tobie również gratuluję. Zazdroszczę Ci, że czujesz już lekką poprawę. Ja dziś czuję się okropnie. Miałam dziś ciężki dzień w pracy i chyba to odreagowałam bo zdążyłam wbiec do domu i tak strasznie się zwymiotowałam, że do tej pory czuję jak mnie pali cały przełyk aż do pleców. Czuję się jakbym miała jakąś gulę w gardle. Coś okropnego. Nigdy wcześniej nie wymiotowałam tak bardzo. Dziś myślałam, że wylecą mi wnętrzności. Ja podejrzewam, że sporo przybiorę, ale czas pokaże. Oczywiście, podobnie jak Ty cieszę się z maluszka, którego noszę pod swoim sercem, ale samopoczucia mam już serdecznie dosyć i sama ciąża nie ma nic do tego. Myślę, że każdy człowiek miałby dosyć wymiotowania przez ponad półtora miesiąca i mdłości trwających dzień i noc. To mogą zrozumieć tylko osoby, które przechodzą to co my.

Ja póki co nie czuję żadnych bąbelków w brzuchu, chociaż podobno malec bardzo ruchliwy.

Maracuja
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja moze pomysl o l4 dla Ciebie i dzieciatka to by byl odpoczynek. Mnie juz zycie nauczylo ze orderu nie dostane pomnika tez mi nie postawia. Chyba bym umarla jesli bym miala jeszcze pracowac... Im mam wiecej spokoju w ciagu dnia tym lepiej sie czuje... Tydzien temu tez mialam taki napad wymiotow o jakim piszesz. Przelyk strasznie mnie bolal i piekl. Az zanosilam sie od placzu z tej bezradnosci... A gdzie tu do pracy chodzic. Ja pare razy juz zaslablam a raz zemdlalam...wspolczuje Ci ze nie mozesz jeszcze odpoczac

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Kochana, masz rację.Wiem, że większość tego nie docenia, chociaż ja mam akurat bardzo dobrego szefa i nie mogę o nim złego słowa powiedzieć. To jest raczej mój wybór, że pracuję, ale rzeczywiście jak trafia mi się tak cięzki dzień, to odchorowuję to okropnie. Jeśli takie sytuacje będą się powtarzać to będę musiała iść na zwolnienie bo nie dam rady. Wczoraj było po prostu koszmarnie, co i tak wydaje mi się delikatnym określeniem. Dziecko jest dla mnie najważniejsze i gdyby lekarz powiedział, że cokolwiek jest nie tak i że praca nie jest dla mnie wskazana, to na pewno nie ryzykowałabym zdrowiem maleństwa. Póki co nie sugerował mi, że kategorycznie nie mogę pracować. Raczej nie miał pewności czy dam radę i proponował zwolnienie, jeśli ja tego chcę. Nie wiem cz po prostu mój organizm sam mnie nie zmobilizuje do tego żeby jednak odpocząć. Cała kwestia polega na tym, że chcę wrócić do pracy po urlopie, a wiadomo, że to jak teraz się zachowuję przekłada się na "potem". W pracy ogólnie mam spokojnie, bo jestem pracownikiem biurowym, ale zdarzają się bardziej intensywne dni.
    Nasza sytuacja materialna nie jest aż tak dobra, żeby wystarczyła tylko jedna pensja, więc dlatego też ma to dla mnie znaczenie, ale tak jak wcześniej napisałam. Nic za wszelką cenę. Jeśli takie sytuacje będą się powtarzały to dam sobie odpust.
    Ty też dbaj o siebie i wszystkiego dobrego:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 07:25

Maracuja
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;) ok to faktycznie jesli czujesz ze dasz rade to oczywiscie pracuj bo wiadomo teraz praca jest bardzo wazna no i szkoda by bylo ja stracic... Perspektywa po roku od urodzenia ze jest gdzie wrocic zapewnia spokoj... A u nas zamieszanie. Sasiedzi kupili sobie dprosleho psa. Maja w ogrodzie dla niego kojec... I pies tylko tam siedzi od kilku dni :( i 24godz na dobe wyje... W ciagu dnia serce mi peka a w nocy mozg od tego szczekania... To sie nie konczy. Dzis pol nocy z mezem nie spalismy... Nie wiem jak to dalej bedzie... A oni nic sobie z tego nie robia :(

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to nie zazdroszczę, zwłaszcza, że teraz spokój jest Ci bardzo potrzebny. Swoją drogą nie rozumiem ludzi, którzy biorą stworzenia i traktują je w taki sposób. Sama mam psa i bardzo lubię zwierzęta, więc też jestem czuła na wszelkie krzywdy, skowyty itp.:(

Maracuja
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 psy i 2 koty... Kocham zwierzeta . Pewnie jeszcze kilka dni i nie wytrzymam juz jak oni traktja tego pieska... Caly dzien pada a ten biedak w takich warunkach

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to łączy nas w takim razie nie tylko termin porodu, niedola ciążowa, ale też miłość do zwierzaków :)

Blanka85 lubi tę wiadomość

Maracuja
  • shaja88 Ekspertka

Wysłany: 20 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka, ja tez mam dwa koty i mam pytanko. Jak maleństwo sie urodzi to bedziesz je trzymac jakos osobno? Mnie to troche przeraża bo mi serce peknie jak nie bede ich mogla wpuszczac do domu ale z drugiej strony nie chce unoszącej sie siersci w domu zeby maleństwu nie zaszkodzic...

w57vrjjgp900ebr8.png

Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :*
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja dokladnie ;) my dzis mielismy targi dla maluchow ... I kupilismy caly zestaw mebelkow ;) strasznie za szybko ale byly 15% taniej niz u producenta w sklepie dlatego kupilismy :) klups zestaw safari zyrafka ;) bardzo ladny ;)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaja88 moje kotki nie wychodza na dwor... Nie wiem jak to wyjdzie w praktyce ale raczej bede im pozwalac chodzic po domu tak jak do tej pory. Jesli wejda do lozeczka to trudno i tak beda razem zyc wiec musza sie poznawac :) zobaczymy co z tego wyjdzie ale wiem ze kotki nic zlego nie zrobia i jesli w nogi sie poloza w lozeczku to szczegolnie przeganiac nie bede. Czasem mamy gosci z dziecmi i juz przetestowalismy zachowanie kotkow do dzieci :) jeden moj kot jest caly lysy ma 40stopni i jest jak grzejnik ;) swietna sprawa :) wiec bedzie podgrzewac lozeczko ;) oczywiscie wszystko w ramach rozsadku ;)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Maracuja dokladnie ;) my dzis mielismy targi dla maluchow ... I kupilismy caly zestaw mebelkow ;) strasznie za szybko ale byly 15% taniej niz u producenta w sklepie dlatego kupilismy :) klups zestaw safari zyrafka ;) bardzo ladny ;)

no właśnie ja mam też upatrzone łóżeczko z komodą i przewijakiem, ale boję się trochę kupować tak wcześnie. Z drugiej jednak strony później nie będzie, więc też rozważam, że w końcu mogę się pokusić . Póki co, mebelków typowo dziecięcych chyba nie będę kupowała, poza tą komodą z 3 dużymi szufladami i przewijakiem, ale moja bratowa ma takie mebelki, o których piszesz i rzeczywiście są śliczne.

Muszę pojeździć i jeszcze się porozglądać, bo zestaw który sobie upatrzyłam jest drogi, ale wygląda porządnie, a to też bardzo ważne. Na razie czekam na lepsze samopoczucie. Jak tylko mi się poprawi pojeżdzę i popatrzę co rynek oferuje. Jednak z autopsji wiem, że jak coś mi się podoba w pierwszym sklepie to i tak po to wracam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 07:29

Blanka85 lubi tę wiadomość

Maracuja
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Shaja88 moje kotki nie wychodza na dwor... Nie wiem jak to wyjdzie w praktyce ale raczej bede im pozwalac chodzic po domu tak jak do tej pory. Jesli wejda do lozeczka to trudno i tak beda razem zyc wiec musza sie poznawac :) zobaczymy co z tego wyjdzie ale wiem ze kotki nic zlego nie zrobia i jesli w nogi sie poloza w lozeczku to szczegolnie przeganiac nie bede. Czasem mamy gosci z dziecmi i juz przetestowalismy zachowanie kotkow do dzieci :) jeden moj kot jest caly lysy ma 40stopni i jest jak grzejnik ;) swietna sprawa :) wiec bedzie podgrzewac lozeczko ;) oczywiscie wszystko w ramach rozsadku ;)

a propos kotków, to myślę, że est znacznie bezpieczniej tak jak u Was, że są z Wami od początku ciąży, bo dziecko z bakteriami i alergenami ma styczność poprzez organizm Mamy. Znacznie gorzej jest brać zwierzaka jak dziecko się już urodzi:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 07:28

Maracuja
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Maracuja co do tego to zgadzam sie jesli chodzi o koty z Toba. Mysle ze dziecko juz sie do nich przyzwyczaja :) mi ten klups wpadl w oko na samym poczatku i dlatego ten model wybralam :) zycze Ci zeby szybko bylo lepiej u Ciebie :) i zebys tez mogla rozgladac sie za ciuszkami mebelkami i wozkami ;) u mnie w tym tyg jest juz poprawa ;)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ