beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Moja beta-HCG...
Lab nr 1
22.09 - 77,13 mIU/ml (pobranie o 12:00)
24,09 - 119,20 mIU/ml (pobranie o 9:00)
Lab nr 2 - zmieniłam bo w 1 pielęgniarka miała mi wywiercić igłą dziurę w ręce ;p
26,09 - 351,1 mIU/ml (pobranie o 17:00)
29.09 - 676,9 mIU/ml (pobranie o 16:00)
Jeśli licząc wyniki w każdym lab osobno to wzrost wynosi ok. 55%, jednak licząc je całościowo przyrost jest poprawny.
Dziwne to jest, rozumiem inne normy, ale wyniki?
Myślicie, że jest ok?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 14:41
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, mam pytanie. Widzę, że na początku wszystkie robicie badanie B-HCG i progesteronu. Robicie te badanie dla siebie czy lekarz dał wam skierowanie?
Ja jestem dzisiaj po pierwszej wizycie u ginki i ona dała mi skierowanie na różne badania, a nie wspominała nic o becie i progesteronie. Zastanawiam się teraz czy może po prostu zrobić te badania dla siebie, żeby wiedzieć? One rzeczywiście są takie znaczące? -
Eowena wrote:Dziewczyny, mam pytanie. Widzę, że na początku wszystkie robicie badanie B-HCG i progesteronu. Robicie te badanie dla siebie czy lekarz dał wam skierowanie?
Ja jestem dzisiaj po pierwszej wizycie u ginki i ona dała mi skierowanie na różne badania, a nie wspominała nic o becie i progesteronie. Zastanawiam się teraz czy może po prostu zrobić te badania dla siebie, żeby wiedzieć? One rzeczywiście są takie znaczące?
Ja robiłam bete sama dla siebie ale pokazałam lekarzowi wyniki pogratulował mi i powiedział ze wszystko ok beta wysoka i bardzo dobrze:) jak spytałam czy robić po 48 godz drugi raz ale powiedział ze to nie potrzebne skoro się dobrze czuje i jest ok to nie trzeba robić drugiejEowena lubi tę wiadomość
-
Jak nie masz wskazań to nie ma potrzeby robić. Betę dziewczyny z reguły robią dla własnej wiadomości, żeby mieć pewność że wszystko ok. Ja robiłam progesteron bo miałam problemy z progesteronem przed ciążą, więc było wskazanie. Z kolei betę robiłam, żeby pozbyć sie schiz
-
Hmm, chyba jednak sobie zrobię badanie na betę. W domu został mi jeszcze jeden zapasowy test ciążowy, więc rano sobie nasikałam na niego. Myślałam, że krecha testowa będzie już tłusta i wyraźna taka jak kontrolna, a tymczasem była raczej tylko cieniem... Przedwczoraj testowa była już dość wyraźna. Oba testy były innej firmy, ale mimo wszystko kreska chyba powinna być bardziej intensywna? Jak myślicie?
Jutro i w środę na pewno zrobię betę, ale może któraś z was miała podobnie i może mnie trochę uspokoić? -
Jeżeli to były testy innej firmy to nie masz co porównywać. Każdy może mieć inną czułość nawet jak napisane, że taka sama to inaczej mogą się wybarwiać. Do takiego porównania intesnywności musiałabyś użytć testu tej samej firmy, ale to też może być różnie bo stężenie hcg jest różne w zależności od rozcieńczenia moczu w ciągu dnia.
Eowena lubi tę wiadomość
-
Witam Was serdecznie,
jestem tu nowa i mam pytanko;]
Zacznę od tego że mam bardzo długie cykle ( 48 - 53 dni) i nieregularne.
staramy się z mężem o dziecko i mój wcześniejszy gin. twierdzł że moje cykle są troch za długie ale tak już mam ;/
moja ostatnia @ zaczęła się 28,08,2014 r. z mężem współżyliśmy sednio co 2-3 dni ....i w momencie gdzie wg moich obliczeń powinna być owulacja czyli 1,10,2014 dostałam plamienia ( nie była to @, ponieważ @ mam 6-7 dni , a to plamienie było 3-4 dniowe).
dodam że współżyliśmy 29,09,2014
poszłam do innego lekarza i na usg stwierdził że widzi jakiś maleńki pęcherzyk ale nie zagwarantuje że to ciąża i kazał mi zrobić bete, którą zrobiłam 08,10,2014 i wyszła 4,65 i tu moje pytanie czy powtórzyć i czy myślicie że jest szansa??? ;]
z góry dzięki za opinie -
Akurat belladonna źle mówisz. Ja też mam bardzo nieregularne cykle, kiedy podejrzewałam ciąże zrobiłam bete na moje wyliczenia 2 dni przed @ i wynik miałam poniżej 1 czyli nie wskazywał ciąży. Lekarz mnie później poinformował że jak się robi betę przed terminem @to może być negatywna. I akurat u mnie nie potwierdziła ciąży a jestem My kobiety czekające na początku zawsze za szybko wszystko robimy bo chcemy wiedzieć czy jest fasolka czy nie a tu potrzebny czas
-
Wcale nie mówię źle. Przeczytaj dokładnie co napisałam. Wynik raczej nie potwierdza ciąży. Można powtórzyć - napisałam. Więc nie pisz, że źle mówię. Ja nie napisałam, że Aga nie jest w ciąży, tylko, że taki wynik nie jest potwierdzeniem ciąży. Co nie oznacza, że wyklucza ciążę.
Dopiero powtórzenie bety coś mówi o wykluczeniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 14:06
-
Witam Was dziewczyny
Piszę, bo trochę się martwię małym przyrostem b-hcg
Moje wyniki bety:
07.10- 106 mlU/ml (pobranie godz.12:00)
09.10- 163 mlU/ml (pobranie godz.8:00)
Co o tym sadzicie???
Badanie mam powtórzyć w poniedziałek, ale do tego czasu chyba zwariuję"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym o będzie. Bo wiesz co??? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz."