beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć,
bardzo chciałabym prosić was o pomoc. Zaczęłam martwić się swoimi przyrostami beta hcg. Po drugim badaniu (366mIU/ml), kiedy obliczyłam, że średni dwudniowy przyrost to 167% byłam szczęśliwa, w poprzedniej ciąży moje przyrosty były nikłe - puste jajo płodowe. Oczywiście jak to kobieta ze złymi doświadczeniami poleciałam na betę kolejny raz, gdzie okazało się, że dwudniowy przyrost to 177% (2807), po kolejnym badaniu 150% (11570). Czy beta nie podwaja mi się zbyt szybko? Średnio co 1 dzień i 10 godzin... Nie mogłam się dziś dodzwonić do lekarza, teraz weekend a ja dostaję w głowę. Bardzo proszę was o pomoc!
-
Cześć , jestem tu u Was nowa bo raptem od dwóch dni siedzę na BellyBestfriend
Ja jestem po stymulacji CLO , za pierwszym razem nam się udało , bałam się , że nie bedzie w ogóle owulacji ale jednak była piękna z prawego jajnika i piękne endometrium , kazała iść za 10 dni na bete ale poszłam po 9 dniach to był 13 dpo i wtedy też miałam spadek temperatury i musił się dzidziuś zagnieżdzać bo beta wyszła 11.89 coś takiego , powtórzyłam po dwóch dniach i wyszła 23.55 więc chyba dobrze prawda ? przyrost o 102% był .Niska dość ale nie ma chyba co się dziwić jak takie późne zagniezdzenie było a Ja w tym dniu na bete skoczyłam . Dziś robiłam z ciekawości test ciążowy i wyszedł pozytywny w poiedziałek mam wizyte u ginekologa wychodzi , że jestem w ciązy 5 tydzien a dokładnie 4 tyg 3 dniKlif lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny najwarzniejsze że jest znaczny przyrost i nie ważne że nie jest książkowy !!
ja jestem na to przykładem 100% że słaby przyrost bety kończy się dobrze
Bo moje maleństwo rośnie sobie tak jak powinno mimo slabo rosnącej bety i bardzo niskiego progesteronu
Nie zamartwiajcie się na zapas i nie czytajcie dołujących informacji z internetuPolly_love lubi tę wiadomość
-
hej ja jestem dzis równy 5 tydzien ciazy i dzis dopiero poszłąm na beta bo w sobote 25 pazdziernik miała @ przyjsc ale na szczescie sie nie pokazała:d tempka sie utrzymuje 37.1 badz rowne 37:D
popołudniu bede juz miała wynik bety stresuje sie troszke bo 1 ciaze poroniłamz 8 lat temu w 9 tyg , rok temu miałąm puste jajo plodowe mam nadzieje ze teraz juz donosze -
cati wrote:Szkoda ze w Norwegii nie chca tak chetnie wysylac na bete... najchetniej juz bym dzis poleciala do PL i zrobila wszystkie badania...
-
dziewczyny proszę o pomoc....dziś powtórzyłam hcg,głupia jestem bo zrobiłam hcg w dwóch różnych laboratoriach pierwsze hcg wyszło 475,3 a w drugim laboratorium po 48godz. 829,2 jednostki sa te same ale bardzo rozne normy.... wedlug pierwszego badania jest to 4 tydzien wedlug drugiego nawet nie 4tydz bo normy zaczynają się od 1500
-
nick nieaktualnyJa Ci za wiele nie pomogę bo sama mam problem z rozgryzieniem tej bety .. nawet wczoraj założyłam nowy temat dotyczący właśnie bety bo byłam tak zestresowana że nie byłam w stanie szukać już istniejącego tematu ale na szczęście trochę mnie jedna osoba tutaj uspokoiła może warto powtórzyć w tym pierwszym laboratorium albo zapytać w tym co odbierałaś teraz wyniki
ja w 35 dc miałam bete 1264 a 37 dc 2911 i już się przestraszyłam że przyrost znowu jest za duży ( do tej pory bete miałam za mała zawsze i kończyło się poronieniem ). Chociaż u Ciebie wydaje mi się że ważne że jest przyrost dobry a normy to nie wiem każdy ma swoje chyba ;/ -
Mi się też wydaje że normy się nie liczą,wynik jest podany w tych samych jednostkach co w tamtym labolatorium wiec chyba nie mozliwością jest żeby inaczej liczyli ten hormon hcg a przyrost w takim razie jest odpowiedni:)
-
Nie wiem co myslec mam cykle 33/35 dniowe
zrobilam bete:
29dc 27,6
32 dc 57,3
zadzwonilam do gin i mowi ze przyrost ok
35dc 172,8 - wiec nadal ok
ale podkusilo mnie dzis i zrobilam znow bete
41dc 343,3
progesteron OK,niegdy nie poronilam,maialam problem z owulacja
zastanawiam sie czy to nie za niski przyrost.
Wg norm z lab jest ok,ale taki przyrost?? biore luteine ,ale mam mega stres ze jest cos nie tak...