beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
bylam u lekarza ,nic nie widac w macicy(pozna owulacja).Gin twierdzi ze przyrost na poczatku byl ok,pozniej wazne ze rosnie.Uspokaja mnie ze to moze byc bardzo wczesna ciąza i dlatego nie widac.... oczywiscie bierze pod uwage ciaze pozamaciczna,ale pociesza mnie tym,ze obraz jajnikow jest OK-a powinny byc jakies zaburzenia gdyby cos zlego sie dzialo,w szyjce ok, endomentrium 12mm,kazala mi przyjsc za tydzien 21listopada i zobaczyc czy jest zarodek ,jak nie bedzie to wtedy juz wszytsko jasne...nie robie bety bo zwariuje,mam zrobic dzien przed wizyta.
-
nick nieaktualnymuminka83 wrote:dziewczyny a jest jakiś kalkulator przyrostu beta? Np. Jeśli w sobotę robiłam i była 130,30 a kolejne dziś badanie beta ile powinno wynosić by myśleć że jest ok?
Tu na dole masz kalkulator przyrostu HCG, wpisujesz wszystkie dane, łącznie z godziną pobrania krwi i pokazuje Ci czy przyrost jest ok
https://bellybestfriend.pl/kalkulatory-ciazowe.html -
nick nieaktualnyDzisiaj odebrałam wyniki.... Według obliczen od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki jestem w 5 tyg i 3d ciązy... hcg-b przez 4 dni wzroslo od 427,7 do 2050. progesteron 12,08... kurde strasznie się boję że po raz kolejny to wszystko za wolno wzrasta i znowu skończy się poronieniem... czy moje obawy są słuszne?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 15:35
-
nick nieaktualny
-
Kuba_monika, przytulam Cię mocno. Przepraszam, że może pozbawiałam Cię nadziei wcześniejszym postem, ale też mam poronienie za sobą... wiem jak to jest...
Sandra wg mnie przyrost ok, ale najlepiej robić po 48 godz, wtedy można powiedzieć na 99%
muminka_84, powtórz badanie po 48 godz. Wg mnie trochę mały przyrost. Ale może wystarczający. Badanie mówi cokolwiek po 48 godz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2014, 22:47
-
Czytałam na pytania i odpowiedzi że 85 % ciąż hormon wzrasta od 48-72 h tzn podwaja się w tym czasie. Zaznaczono że lepiej ja po 48 h ale rozumiem iż w tych granicach jest ok. Bo jeśli patrzę na wykres na kalkulatorze to trudno mi powiedzieć cokolwiek w tym temacie. Zrobię betę w piatek tak?
-
nick nieaktualny