beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Maracuja mam dokladnie tak samo... Wystarczy ze jade do lekarza zrobie zakupy i nocka z glowy a jak jestem w domu leze albo siedze w ogrodzie to w miare. Ale wystarczy ze gdzies z mezem pojedziemy (szczegolnie weekendy) tak mnie zmecza ze z niedzieli na poniedzialek siedze w toalecie... Oby faktycznie ten scenariusz sie nie sprawdzil i wchodzac w drugi trymestr wszystko nam minie u mnie zycie zmieni sie w czwartek )) u Ciebie z om tez
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Blanka, ja już zdycham ...przepraszam za słownictwo, ale inaczej tego nazwać nie można..nie wzięłam wczoraj na noc luteiny bo na samo jej wspomnienie robi mi się niedobrze. Myślałam, że bez niej będzie dziś ciut lepiej, ale jak zwykle się przeliczyłam...
Czemu ma się zmienić w czwartek, bo chyba nie do końca wiem. Jeśli chodzi o zakończenie mdłości to wszędzie słyszałam , że wraz z końcem 1 trymestru , więc już powinno być ok, a nie jest..
Przez to wszystko zrobiłam się strasznie marudna i sama to po sobie widzę. Nie mam ochoty się uśmiechać, wszystko mnie drażni. Znalezienie czegoś do jedzenia też jest coraz większym wyzwaniem ... wydaje mi się, że coś bym zjadła, a jak tylko biorę kęsa to robi mi się mdło.. wcześniej chociaż jedzenie na chwilę przynosiło ulgę, teraz jest tylko gorzej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 17:25
Maracuja -
nick nieaktualny
-
Ja tez po tych dlugich staraniach lepiej to znosze inaczej chyba bym byla wsciekla na caly swiat... No dobra jak siedze z glowa w kibelku to jestem... Maracuja bo Ty ostatnia miesiaczke mialas 19.06 tak jak ja czyli wedlg tego (om) to w czwartek zaczynamy drugi trymestr
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Kurcze albo ja coś źle liczę, ale mi się wydaje, że już zaczęłyśmy. Ja miałam ostatnią miesiączkę 19.06. Jestem dokładnie w tym samym dniu co Ty. Skoro to jest 12 tc, to jest to 3 miesiące. 4 miesiąc już zaczęłyśmy i trwa jak dla mnie od 5 dni... chyba, że ja coś poplątałam .. sama już nie wiem, ale tak to rozumiem:)
Odnośnie mdłości to ja też tak mam, że jak leżę wieczorem i czuję jak strasznie mnie mdli to też jestem wściekła, ale kocham swoje dziecko - to naturalne. Każda z nas ma jednak swoją cierpliwość i myślę, że gdyby komukolwiek przez kilka/ kilkanaście tygodni było niedobrze 24h na dobę to też, tak jak my, miałby dość.
Rzeczywiście spojrzałam w necie to 1 trymestr trwa do 13 tyg... No dobrze to niech ten czas już szybciej płynie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 07:42
Maracuja -
A juz sprawdzilas no wlasniechcialam Ci odpisac takze w czwartek zaczynamy sprawdzaj sobie na glownej stronie w gornym lewym rogu. Masz zawsze kazdego dnia informacje w ktorym dniu jestes w ktorym tyg miesiacu i trymestrze. A nie wolisz luteiny dopochwowo? Ja bym nie ogarnela tej pod jezyk podobno jest okropna... Ja mojemu mezowi staram sie tlumaczyc ze to jak grypa zoladkowa utrzymujaca sie tygodniami... Tylko kobieta takie cos ogarnie z ostatniej miesiaczki i tak masz termin na 26.03 tak jak ja. Wejdz tez na forum ogolnie w ciazy i tam na marcowe 2015 dziewczyny pisza tam wiele ciekawych rzeczy i sa na tym samym etapie co my troche Ci zmartwie bo te co maja terminy na poczatek marca nadal maja mdlosci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 11:30
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
tak ja mam dokładnie ten sam termin. Z tymi mdłościami to mnie załamuje. Boję się właśnie, że nie przejdą, bo tyle to już trwa a poprawy brak.Jeśli chodzi o luteinę to ja od początku biorę dopochwowo.
Jestem właśnie po usg genetycznym i na szczęście wszystko dobrze. Kość nosowa jest, narządy są, przezierność odpowiednia, no i ku mojemu ogromnemu zdziwieniu znam już płeć dzieciątka. Będzie chłopczyk:)Maracuja -
Ale fajnie no to gratulacje )) ja dowiem sie w poniedzialek to dam Ci znac na tym forum u marcowek 2015 wiekszosc to mezczyzni maja sie urodzic u mnie zobaczymy. Obawy jak na dziewczynke podobno i bardzo bym chciala. Ale zobaczymy
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
no ja też obstawiałam dziewczynkę, bo samopoczucie fatalne, ale jednak chłopaczek. Ja się cieszę. Chciałam pierwszego chłopczyka, chociaż z dziewczynki tak samo bym się cieszyła. Tylko zdrowie jest ważne. Kochać będę tak samo i córkę i syna.
Blanka mam jeszcze pytanie odnośnie brzuszka. U Ciebie już też widać przy obcisłych bluzkach. Ja jak zakładam dopasowane ubrania to mam już zaokrąglony brzuszek i widać już, że jestem w ciąży. Zastanawiam się czy nie za wcześnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 20:29
Krysti lubi tę wiadomość
Maracuja -
Widac widac myslalam ze w pierwsze ciazy to jeszcze troche a jednak dosc szybko. Pewnie po nsszej kochanej luteinie dziewczyny na marcowkach zaczely wstawiac zdjecia i tez u nich juz widac
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
ja luteinę już od dłuższego czasu biorę w mniejszej dawce 2x1, ale właśnie boję się, że po niej przytyję. Jak będę teraz na wizycie to zapytam lekarza czy dalej muszę brać. Podobno od 2 trymestru funkcję produkcji progesteronu przejmuje łożysko, więc liczę, że będę mogła sobie odpuścić branie tego specyfiku..Maracuja
-
Ja lekarza juz pytalam i musze do 20 tyg min brac tak na wszelki... No i wole go posluchac chociaz tez bym wolala juz o niej nie myslec...
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
ja mam minus 2 kg i ciągle się z tego cieszę a mój mąż się martwi... ale powiem Ci , że każdego dnia już widzę u siebie poprawę . wymioty - brak (oby nie tylko chwilowo) i nawet coś słodkiego dziś zjadłam...a do tej pory to tylko jogurt owoce lub zupa... chyba idzie poprawa
belldandy lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza