X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • trojek Debiutantka

Wysłany: 13 września 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugiej bety chyba nie będę robić ten wczorajszy wynik okupiłam mega paniką choć tak naprawdę jest w normie, a zrobiłam test z krwi tylko po to by na 100% potwierdzić ciążę.
    Ciąża potwierdzona :)

• belladonna Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę bez sensu w takim razie to badanie. Pojedyncze badanie betaHCG nic nie mówi. Ważny jest tylko przyrost po 48 h.

• trojek Debiutantka

Wysłany: 15 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojedyncze badanie betaHCG mówi wiele - bo potwierdza ciążę.
    Ale powtórzyłam w końcu, po 48 h przyrosło z 24 do 96 :)

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja mam dokladnie tak samo... Wystarczy ze jade do lekarza zrobie zakupy i nocka z glowy :( a jak jestem w domu leze albo siedze w ogrodzie to w miare. Ale wystarczy ze gdzies z mezem pojedziemy (szczegolnie weekendy) tak mnie zmecza ze z niedzieli na poniedzialek siedze w toalecie... Oby faktycznie ten scenariusz sie nie sprawdzil i wchodzac w drugi trymestr wszystko nam minie ;) u mnie zycie zmieni sie w czwartek ;))) u Ciebie z om tez :)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka, ja już zdycham ...przepraszam za słownictwo, ale inaczej tego nazwać nie można..nie wzięłam wczoraj na noc luteiny bo na samo jej wspomnienie robi mi się niedobrze. Myślałam, że bez niej będzie dziś ciut lepiej, ale jak zwykle się przeliczyłam...
    Czemu ma się zmienić w czwartek, bo chyba nie do końca wiem. Jeśli chodzi o zakończenie mdłości to wszędzie słyszałam , że wraz z końcem 1 trymestru , więc już powinno być ok, a nie jest..

Przez to wszystko zrobiłam się strasznie marudna i sama to po sobie widzę. Nie mam ochoty się uśmiechać, wszystko mnie drażni. Znalezienie czegoś do jedzenia też jest coraz większym wyzwaniem ... wydaje mi się, że coś bym zjadła, a jak tylko biorę kęsa to robi mi się mdło.. wcześniej chociaż jedzenie na chwilę przynosiło ulgę, teraz jest tylko gorzej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 17:25

Maracuja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)
    Po wielu latach starać i ja mogę się pochwalić moją dzisiejszą betą 996.8 :)
    W srode powtórzę i zobaczymy jaki przyrost :)

Pozdrawiam serdecznie !!

Blanka85, Krysti lubią tę wiadomość

• Maracuja Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję serdecznie. Po długich staraniach człowiek zupełnie inaczej docenia ciążę. Wiem coś o tym:)

Maracuja
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po tych dlugich staraniach lepiej to znosze inaczej chyba bym byla wsciekla na caly swiat... No dobra jak siedze z glowa w kibelku to jestem... Maracuja bo Ty ostatnia miesiaczke mialas 19.06 tak jak ja czyli wedlg tego (om) to w czwartek zaczynamy drugi trymestr :)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze albo ja coś źle liczę, ale mi się wydaje, że już zaczęłyśmy. Ja miałam ostatnią miesiączkę 19.06. Jestem dokładnie w tym samym dniu co Ty. Skoro to jest 12 tc, to jest to 3 miesiące. 4 miesiąc już zaczęłyśmy i trwa jak dla mnie od 5 dni... chyba, że ja coś poplątałam .. sama już nie wiem, ale tak to rozumiem:)

Odnośnie mdłości to ja też tak mam, że jak leżę wieczorem i czuję jak strasznie mnie mdli to też jestem wściekła, ale kocham swoje dziecko - to naturalne. Każda z nas ma jednak swoją cierpliwość i myślę, że gdyby komukolwiek przez kilka/ kilkanaście tygodni było niedobrze 24h na dobę to też, tak jak my, miałby dość.

Rzeczywiście spojrzałam w necie to 1 trymestr trwa do 13 tyg... No dobrze to niech ten czas już szybciej płynie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 07:42

Maracuja
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz sprawdzilas :) no wlasniechcialam Ci odpisac :) takze w czwartek zaczynamy :) sprawdzaj sobie na glownej stronie w gornym lewym rogu. Masz zawsze kazdego dnia informacje w ktorym dniu jestes w ktorym tyg miesiacu i trymestrze. A nie wolisz luteiny dopochwowo? Ja bym nie ogarnela tej pod jezyk :( podobno jest okropna... Ja mojemu mezowi staram sie tlumaczyc ze to jak grypa zoladkowa utrzymujaca sie tygodniami... Tylko kobieta takie cos ogarnie ;) z ostatniej miesiaczki i tak masz termin na 26.03 tak jak ja. Wejdz tez na forum ogolnie w ciazy i tam na marcowe 2015 :) dziewczyny pisza tam wiele ciekawych rzeczy i sa na tym samym etapie co my :) troche Ci zmartwie bo te co maja terminy na poczatek marca nadal maja mdlosci :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 11:30

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ja mam dokładnie ten sam termin. Z tymi mdłościami to mnie załamuje. Boję się właśnie, że nie przejdą, bo tyle to już trwa a poprawy brak.Jeśli chodzi o luteinę to ja od początku biorę dopochwowo.

Jestem właśnie po usg genetycznym i na szczęście wszystko dobrze. Kość nosowa jest, narządy są, przezierność odpowiednia, no i ku mojemu ogromnemu zdziwieniu znam już płeć dzieciątka. Będzie chłopczyk:)

Maracuja
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie ;) no to gratulacje ;))) ja dowiem sie w poniedzialek ;) to dam Ci znac ;) na tym forum u marcowek 2015 wiekszosc to mezczyzni maja sie urodzic ;) u mnie zobaczymy. Obawy jak na dziewczynke podobno i bardzo bym chciala. Ale zobaczymy ;)

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też obstawiałam dziewczynkę, bo samopoczucie fatalne, ale jednak chłopaczek. Ja się cieszę. Chciałam pierwszego chłopczyka, chociaż z dziewczynki tak samo bym się cieszyła. Tylko zdrowie jest ważne. Kochać będę tak samo i córkę i syna.

Blanka mam jeszcze pytanie odnośnie brzuszka. U Ciebie już też widać przy obcisłych bluzkach. Ja jak zakładam dopasowane ubrania to mam już zaokrąglony brzuszek i widać już, że jestem w ciąży. Zastanawiam się czy nie za wcześnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 20:29

Krysti lubi tę wiadomość

Maracuja
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widac widac :) myslalam ze w pierwsze ciazy to jeszcze troche a jednak dosc szybko. Pewnie po nsszej kochanej luteinie ;) dziewczyny na marcowkach zaczely wstawiac zdjecia i tez u nich juz widac

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja luteinę już od dłuższego czasu biorę w mniejszej dawce 2x1, ale właśnie boję się, że po niej przytyję. Jak będę teraz na wizycie to zapytam lekarza czy dalej muszę brać. Podobno od 2 trymestru funkcję produkcji progesteronu przejmuje łożysko, więc liczę, że będę mogła sobie odpuścić branie tego specyfiku..

Maracuja
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lekarza juz pytalam i musze do 20 tyg min brac :( tak na wszelki... No i wole go posluchac chociaz tez bym wolala juz o niej nie myslec...

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie. Ja jeszcze nie pytałam, ale na pewno zapytam jak będę na kolejnej wizycie :)

Maracuja
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka jeśli to nie tajemnica to mam pytanie ile przytyłas do tej pory. Mi przybyło prawie 3 kg i wydaje mi się, że to sporo.

Maracuja
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam minus 2 kg :) i ciągle się z tego cieszę :) a mój mąż się martwi... ale powiem Ci , że każdego dnia już widzę u siebie poprawę . wymioty - brak (oby nie tylko chwilowo) i nawet coś słodkiego dziś zjadłam...a do tej pory to tylko jogurt owoce lub zupa... :) chyba idzie poprawa

belldandy lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    Endometrioza
  • miscelle Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pierwsza beta 577,40 druga po 48h 1215

Blanka85 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👧 2015 Nela
    👨‍👩‍👧‍👦 2020 Kubuś
    hchy9jcg2fs2tpt8.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ