beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam ! Ja dziś zrobiłam pierwszą betę która wynosi 108,1. Z ovu wynika że to 20 dpo - więc chyba mało prawda? Czy ktoś tak miał?
Dziś też pierwszy test wyszedł dopiero prawdziwie pozytywny bo poprzednie były blade i po czasie.
UKOCHANY FRANUŚ *09-02-2015r + 09-02-2015r. 29tc żył 1,5 godz.
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny, już nie mierzę temperatury. Zrobiłam drugą betę: pierwsza wynosiła 76,27ml a po 48h 124,30ml. Przyrost nie jest taki duży ale w granicach normy, więc staram się tym nie przejmować. Z drugiej strony wg opisu badania od 100-1000ml to 3 tydzień (wiek płodu), a ja mam jeszcze drugi, więc musi być dobrze. Trzymajcie kciuki za moją pierwszą wizytę u lekarza za tydzień.
gosia86 lubi tę wiadomość
-
Hej a wiesz ze tak o Tobie myslalam i mialam napisac u mnie wszystko dobrze gdyby jeszcze tak te mdlosci minely to by bylo super w nocy to ciagle sie budze i zle spie tez juz mam nadzieje ze to bedzie koniec. Ja na genetyczne ide dopiero 22.09 profesor mi tak wyliczyl na ostatni moment . Czyli 13 tydz i 4 dzien. Mowi ze nawet plec juz wtedy nam poda ale tez bedzie wszystko dobrze juz widac. Najpierw mielismy badanie na 8wrzesnia ale kazal zmienic date na 22. Juz jakos wytrzymam do tego czasu
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Blanka85 wrote:Hej a wiesz ze tak o Tobie myslalam i mialam napisac u mnie wszystko dobrze gdyby jeszcze tak te mdlosci minely to by bylo super w nocy to ciagle sie budze i zle spie tez juz mam nadzieje ze to bedzie koniec. Ja na genetyczne ide dopiero 22.09 profesor mi tak wyliczyl na ostatni moment . Czyli 13 tydz i 4 dzien. Mowi ze nawet plec juz wtedy nam poda ale tez bedzie wszystko dobrze juz widac. Najpierw mielismy badanie na 8wrzesnia ale kazal zmienic date na 22. Juz jakos wytrzymam do tego czasu
Wow to super, że poznasz już płeć. Ja idę w 12 tc na genetyczne i modlę się żeby tylko wszystko wyszło ok. W sumie jeśli możesz dzięki tym kilku dniom opóźnienia poznać płeć to chyba warto:). Dla pocieszenia powiem/ Ci, że z moim samopoczuciem też jest nieciekawie. Mdłości i wymioty nie przechodzą i jestem już tym totalnie wymęczona.
No i muszę przyznać, że brzuch się w międzyczasie powiększył. Spodnie robią się powoli ścisłe i niewygodne w pasie, a sklepów ciązowych jak na lekarstwo..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 22:01
Maracuja -
Oj wiem cos o tych mdlosciach mnie tez mecza. Zreszta bardzo malo sypiam po 2 godziny w nocy tylko. Dzis np od 4 rano juz nie zasnelam... Mi tez juz w biodrach wiecej sie zrobilo i wszystko mnie ugniata na brzuchu ja juz kupilam w h&m dwie pary spodni. Cena prawie:250zl ale nawet nie mialam sily chodzic i szukac w innych miejscach. W Poznaniu przy klinice jest taka ulica dla ciezarnych ze sklepami i musze wreszcie tam sie wybrac. Ale te ceny sa straszne
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
nick nieaktualnysłuchajcie - z ciuchami ciazowymi nie ma co szaleć bo wydacie kupe kasy i za parę miesięcy wyrzucicie. Spodnie faktycznie warto i ewentualnie jakaś spódnicę czy sukienke czy cos innego wyjściowego. A reszte to szukajcie w zwykłych sklepach tylko wieksze rozmiary i cos luźniejszego.Fajne sukienki mozna dostac w grey wolfie takie luxniejsze do paska. Cena około 100zł, bluzki sa niedrogie w c&a i tam tez mozna dostać spodnie ciazowe.
-
tylko te spodnie które ja kupiłam są świetne bo mają bardzo niski stan i tą gumę na cały brzuch, mi akurat to jest potrzebne raz że ciągle mi zimno i fajnie chroni , a dwa że mnie nawet cisną spodnie od piżamy i zwykłe dresy też na brzuchu a taka forma spodni bardzo mi odpowiada.Ja jestem można powiedzieć świeżo po operacji i na brzuchu mam 4 blizny. jedna tak jak niby po cesarce w tym miejscu jedna od pępka w dół. Teraz jak brzuch zaczyna mi rosnąć to czuje duży dyskomfort i właśnie praktycznie tylko w takich spodniach z tą gumą dobrze mi się chodzi. Pewnie jeszcze kupie jakąś sukienkę i tyle. ale spodnie takie typowe ciążowe to mi się jednak przydadzą.
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza