beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Sunflower wrote:Gdyby lekarz mi nie zlecił tej kolejnej bety- w życiu bym jej nie robiła po raz kolejny - tym bardziej,że wcześniej monitorowany przyrost był aż nadto książkowy. Teraz zwolniło, to 7tydz.3dzień- może rzeczywiście taka moja uroda i tyle. Pamiętam,że gdy byłam w ciąży z córką (okaz zdrowia) sama dodatkowo zrobiłam kolejną betę i wtedy wzrost też był niższy niż powinien ale mimo to znacznie wyższy niż teraz. Moja ówczesna pani ginekolog właśnie miała takie stanowisko, że jak jest obraz na USG to żadnych bet już nie robimy.
W każdym razie - dam znać na pewno co z moją ciążą- w razie gdyby kiedyś jakaś kobietka miała podobną sytuację do mnie.
Ja wyluzowałam już, zamierzam myśleć wyłącznie pozytywnie:)
Dziękuje dziewczyny za wsparcie:*
Beta to tylko hormon w naszym organiźmie i czasem coś szwankuje. Nie zawsze wszystko będzie u nas książkowe tak więc proszę o uspokojenie sie. Dzidzia ma sie dobrze i będzie miała sie dobrze, kropka.
Ps. Beta nie świadczy o prawidłowo rozwijającej się ciąży. Tylko usgSunflower lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Sylwia91 wrote:Dziewczyny beta z 3 dni przed terminem @ 127.1, po 48h skoczyła na 289,9. Ponad 100 % więc chyba dobrze? Bardzo się martwię bo miałam plamienia przez dwa dni, zbadalam też progesteron
Taki przyrost jest jak najbardziej okej. Zazwyczaj tak przyrasta jeśli nie ma zaburzeń.
Mi pamiętam przyroslo 146% w tej ciąży.
Jeżeli progesteron masz w normie to sie nie martw, on skacze kilka razy w dniu itd
Sylwia91 lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Patutka wrote:Plemienia się zdążają. Jeżeli były w kolorze brudu i nic Cię nir bolało to spoko.
Taki przyrost jest jak najbardziej okej. Zazwyczaj tak przyrasta jeśli nie ma zaburzeń.
Mi pamiętam przyroslo 146% w tej ciąży.
Jeżeli progesteron masz w normie to sie nie martw, on skacze kilka razy w dniu itd
Ja wiem, że plamienia się zdarzają, ale ja mam bóle jak na @ więc się bałam. Kiedyś dodatkowo miałam problemy straszne z progesteronem dlatego postanowiłam zapobiegawczo wziąć rano i wieczorem po tabletce. Potem zrobiłam badanie i wyszło 174.21 nmol/l więc chyba w normie, chyba że zle liczę. Teraz nie wiem czy kontynuować branie dupka po 1 tabletce do poniedziałku przynajmniej, bo w pon. zadzwonię do lekarza, teraz go nie ma -
Nie odstawiaj dupka na własną odpowiedzialność.
Jeśli go brałaś i miałaś plamienia, to wątpię by Ci odstawił do końca 1 trymestru.
To spowoduje gwałtowny spadek progesteronu...
A bóle na @ to będziesz miała bardzo często w 1 trymestrze bo wszystko od pierwszych dni się powiększa, za to ja teraz np jestem w połowie 2 trymestru i mam takich boli coraz mniej, ale wiem, że znów wracają w 3 trymestrze
Ja bym nie robiła kolejnej bety i zapisała się do lekarza za 2 tygodnie na serduszko.Sylwia91 lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
NatiB wrote:Patutka 20 tydz już, a pamietam przed chwilą tę akcję z tym debilnym lekarzem co Ci nawkręcał że za niskie tętno... Jaaaak czas leci :o
Szczęście, że mnie wspierałaś na duchu, naprawdę, bo już przestałam tracić nadzieję...
Leci leci. Ciekawe czy będzie tak leciał teraz szybko?NatiB lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Nati ma ładniejsze zdjęcie moje profilowe jest z 12 tc a na suwaczku z 13 aktualnego nie mam, czekamy na polowkowe 1.03 to się ewentualnie pochwalę
Myślę, że nir zaszkodziło jak widac, a jak sie przyczepi to lekarza zmienSylwia91 lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Ja chciałam inne zdjecie wrzucic ale na kazdym usg malutki jest juz byt duzy zeby bylo ładnie widać Patutka, ja sie tak juz nie moge doczekac rozwiązania ze nie masz pojęcia Jeszcze niecale 3 mies, a dopiero co sie testy robiło Brzuszek rośnie? :>Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Ale wam zazdroszczę hihi ja już się serduszka nie mogę doczekać
Dziewczyny, a uprawiacie jakiś sport? Ja chodzę tzn chodziłam na siłownię basen i saunę, ale wiem że sauny mi już nie wolno. Z siłowni chciałabym zostawić bieżnię, ale dla samego spacerku no i chciałabym pływać,mogę? -
Powiem Ci, że ja też bym chciała być już na końcówce, szczególnie, że mam krótką szyjkę i boję się cokolwiek robic.
Ja nie mam zdjęcia od wtedy, teraz czekam z niecierpliwością aby zobaczyć tą moją małą słodycz, jak się zmieniła!
Wiesz co, ja to robiłam test w połowie października, no już 4 msc tylko dziecię postanowiło być młodsze
Bo z 1 maluchem miałam być majówką
A co do brzuszka, to ja jestem szczupła i wyglądam na objedzoną, a nie ciężarną i trochę mi szkoda, że nie widać tak
A u Ciebie jak z brzuszkiem?2016 🩷
2020 🩵
Sylwia91 wrote:Ale wam zazdroszczę hihi ja już się serduszka nie mogę doczekać
Dziewczyny, a uprawiacie jakiś sport? Ja chodzę tzn chodziłam na siłownię basen i saunę, ale wiem że sauny mi już nie wolno. Z siłowni chciałabym zostawić bieżnię, ale dla samego spacerku no i chciałabym pływać,mogę?
Ja jeździłam konno, biegałam, ćwiczyłam w domu, a jeszcze rok temu tańczyłam. Pływałam czasami.
Ja zrezygnowałam ze wszystkiego, bo poroniłam pod koniec sierpnia i nie chciałam aby to znów się stało....
Dla dobra dziecka warto z tego zrezygnować. Szczególnie, że plamilas to ja bym sie bala....
Ps. Jeszcze niedawno też pisałam na podobnym wątku a tu już połowa.Sylwia91 lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
A mi wystrzelił tak mega mocno po 24 tyg, też z kg poszłam do przodu od razu. Mały jest już tak duzy ze jak wypchnie nóżke to ma sile taki wypchniety brzuch utrzymać tą girką i można go posmyrać po niej ❤️ Piękne to jest ❤️
Patutka lubi tę wiadomość
Bartuś❤️
22 tydzien 0dni:
http://static.pokazywarka.pl/i/6349689/132337/image.jpg
26 tydzien 1 dzien:
http://static.pokazywarka.pl/i/6349689/424067/image.jpg
27 tydzien 3dni:
http://static.pokazywarka.pl/i/6349708/643486/image.jpg
Mam wrażenie, że z dnia na dzień jest coraz większy. Czkawki małego też coraz mocniejsze, smok ma chyba z 1,5kg już xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 21:48
Patutka, NiecierpliwaKarolina, Dea28 lubią tę wiadomość
Bartuś❤️
Moje w 19 tc ważyło 270 gram. Trochę mało
Ale brzuszek masz śliczny, no i taka zgrabna jesteś! i śliczna! Jejku
My jesteśmy takie, chociaż na zdjeciu i tak duzy wyszedł
To 1 swa dni temu, drugie przed godziną
Zazdroszczę Ci brzuszka. Też chcę taki jużNatiB lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Serwer belly cos sie wali, bo obcina mi posta a jak chce dodac uzupełniony tekst to wyświetla, że juz taki dodalam wtf
Dziękuję ☺️:*
No kurde, w 20 tez taki mialam! W 21tyg maly wazyl okolo 450, wiec mysle ze w 19tyg to tez bylo kolo 300... Ale najlepszy numer to zrobił z wagą taki - 24tydz 715g, 26tydz - 1kg, takze rosnie, cukrzycy nie mam, więc zwyczajnie będzie duży, po nas, bo ja 175wzr a jego tatuś 190cm, więc w sumie mozna oczekiwac ze ponad 4kg na luzie będą:d cinszko bedzieBartuś❤️
Ja niegdy z belly nie mialam takiego problemu
Ja będę mieć polowkowe w 21i4 tc to zobaczymy ile przytyje. Mam nadzieję ze minimum 150 g
Haha, to ładnie mu się przytyło
Naze bedzie raczej małe, ja mam 176, a mój 180 z natury nie jesteśmy 'wielcy' tylko tatko na siłownię chodzi.
Zwykły cukier z krwi wyszedł mi 73 ale to pod koniec grudnia. Krzywą cukrową robie dopiero w 24i5 ale za to nabawiłam się anemii, a 3 tygodnie temu wyniki były idealne..
Jak mierzone było jeszcze crl to maluch był zawsze w tym najniższym progu wymiarów mm
Ale brzuszka to Ci zazdroszczę strasznie! Ja marudzę, że moj taki maly
A co do wagi moja mama SN rodzila moją młodszą siostrę, a ważyła ona 42502016 🩷
2020 🩵
Mi też hemoglobina lekko opadła, zaczęłam brać żelazo to z 11,5 podniosła się do ponad 13.. Gin zadowolona, że super i że nie wyglądam na taką co ma dobrą morfologie (lol). Poźniej jeszcze kończyłam opakowanie, jak skonczylam to przestałam brac to zelazo. Przez 4 dni nie brałam, zrobilam kolejną morfologie i hemoglobina niecale 12 masakrycznie szybko spada. A brzuch Ci "wyskoczy" kolo 25 tyg, daj mu miesiąc :d ciesz sie poki mozesz normalnie spac ;d
Patutka lubi tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić