X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja 22, 94 jestem :-D
    A Wy juz po slubie? :-D

No podobno ze mnie zadnego pożytku nie ma :-P
    Ale no wiesz,ja po prostu nie mam siły....

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niii, my bez ślubu a nasza pierwsza rocznica związku przypadnie na 6 czerwca, chwile po tym jak mały się urodzi xD jaja jak berety. Ale w tym 2016 albo 2017 sobie poślubujemy, Kubuś chce wesele a póki co z kasą zbyt niestabilinie żeby kombinować. Lepiej, moim zdaniem, na spokojnie z odlożoną kasą coś planować niż później w stresie, że na coś nie starczy.

Pożytku nie ma, wow xD jeszcze powinni dodać, że kiedyś kobiety chodziły w pole, rodzily w polu, zarzucały świeżo urodzone dziecko na plecy, które sie trzymało pępowiny i tak wisiało do zmierzchu a te dalej kopały kartofle, a Tobie chce się spać xD jak tak możesz, weź się wstydź lepiej xD

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w czerwcu rok wam minie, tak? ;-)
    To ja mam urodziny 16.06 ;-) więc ciekawe jak małe wyskoczy :-P
    My ślubować mieliśmy w ostatnią sobotę lipca, ale przez szanowną teściową poszło do wyrzucenia 30 tys zaliczek :-D i ślubu niiii bedzie :-P

No przepraszam, postaram się zmienić :-( co prawda mieszkam w centrum warszawy i pola do orania nie mam ale może trawniki skosze? XD

2016 🩷

2020 🩵

• NatiB Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, w czerwcu rok :d
    Zaczelismy byc w czerwcu a ciąża z sierpnia i tak "prawie planowana".

Powinnaś sie urabiać bardziej niż wczesniej, bo ciąża to nie choroba. Moje ulubione powiedzenie. Ciaża to nie choroba. Ten tekst dziala na mnie jak płachta na byka. Pare dni temu usłyszałam to od starszej pani w 25 osobowej kolejce w lidlu, gdy jeden pan chcial ustąpić mi miejsca i wpuscić przed siebie, bo 15 min stałam przy tej pieprzonej kasie, gdzie z 15 dostępnych kas czynne byly tylko 2. Musialoby być z 80 osob w kolejce zeby ktos wpadł na pomysl otwarcia kolejnej :d no ale pani bardzo sie oburzyla, że ktoś mnie chce przepuścić i stala taka naburmuszona, że ja, wielka pani, mam czelność wciskać się przed nią z pomidorem, bananami i chlebem. Na pewno będzie mi kasować te produkty 3 godziny i ta nie zdąży na Mode na sukces. Zło takie ogromne.

Bartuś❤️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Prawie planowana" :-P haha. Grunt, ze się kochacie :-)
    Kurczę, ja też bym rodziła w maju ale aniołek wtedy odszedł.. i wrócił miesiąc później.

U mnie tak samo, denerwuje mnie to... jak Boga kocham. Pierdolą tak, jakby nigdy w ciąży nir byly....
    Takie to najgorsze, współczuję. Nie trać nerw.
    Ale ja z miesiąc temu jechalam z mamą na usg z takimi zawrotami, że stać nie miałam siły w autobusie. No i wchodzi taka kwoka z 70lat i pierdoli.... a moja matka ją dosłownie jak psa zbeształa ale to na koniec, bo komentarzach tej starej, że ciąża to teraz choroba u mlodych i bla bla bla.
    Ja w ogóle nic nie powiedziałam, bo nie mialam siły.. mama jej tylko kazała sie uciszyć i ze jak nie ma miejsca, to niech idzie do kościoła i poczeka na późniejsze godziny albo taksówkę wezwie jak jej nie pasuje xD

A dziś wgl w warszawie bylo strasznie cieplo, a ja ubrałam sie jak jakis bałwan....no i paradowalam rozpięta..
    I po raz pierwszy ktoś mi ustąpił miejsca hahah. Jestem w szoku, bo przecież ja mam taki mały brzuch :o

2016 🩷

2020 🩵

• NatiB Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to było tak, że od tego czerwca panikowałam pod koniec cyklu, że czasem moge być w ciąży i srałam sie strasznie, że nie moge być w ciąży bo sobie nie poradze, że nie umiem się zajmować dziećmi, że nie podołam etc, a pozniej jak przychodziła miesiączka to czułam się strasznie podłamana i byłam psychicznie nie do życia... Instynkt mi się tak obudził, że sobie nie mogłam z tym poradzić.
    My ze sobą niby krótko, ale znaliśmy sie już od dwóch lat, dwa lata temu coś kręciliśmy ale jakoś nie wyszło wtedy bo sobie nawkręcała jakieś głupoty niepotrzebnie. Po 2 latach przypadkowo na siebie trafiliśmy w pksie i sobie wtedy pomyślałam, że jeśli nie urodze mu dzieci to zmarnuje życie. I jest.:)

No aniołek do Ciebie wrócił, wytrwalszy i silniejszy, sie musiał namyślić i bardzo dobrze zdecydował żeby powrócić do mamy :)

U nas też cieplo a równiez sie ubieram jak eskimos bo sie boje, że się przeziębie i małemu zaszkodze jakoś, z tym, ze juz nie dopinam sie na brzuchu więc od żeber w dol zamek rozpięty... I matka mi wciska, że malutkiemu zimno (jakbym była zmiennocieplna jak jaszczurka to mialoby to sens).

Mi sie tez ciągle wydaje, ze mi nic brzucha nie widac :p to normalne, bo sie przyzwyczajasz do takiego widoku. Mi to sie nawet wkręcało, że maleje. Ale jednak nie.

Bartuś❤️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeznaczenie! :-D
    Moim zdaniem staż jest nie ważny. My ze sobą będziemy 7 lat w maju. Taka pierwsza gówniana miłość, zrobiła się tą pierwszą poważną :-P
    Ważne żeby Cię szanował i kochał, a czas to tylko liczby. Nie ma znaczenia.

Mam nadzieję, że zostanie, bo powiem Ci, że niekiedy przez 'teściową' czy inne takie osoby łapie doła i boję się, że coś się stanie... takie osoby potrafią wejść na psychikę. A że jeszcze ja po poronieniu to uwierz mi każdego ukłucia się boje....

A Ty skąd jesteś? :-)
    Nie no dziecku to raczej zimno nie będzie, tam nie tak łatwo zmniejszyć temperaturę :-P

Tak, haha. Brzucha u Ciebie nie widać, no jasne! Powiem Ci, że przez Twój brzuch mam kompleksy, też taki chcę :-D

2016 🩷

2020 🩵

• Maja123 Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziewczyny pytanie co do bety. W wtorek miałam 3594 a dziś 7380 czy to jest dobry przyrost? Tylko na badaniu mi pisze że badnie, zostało wykonane z 3 krotnie rozcieńczonej surowicy ?A na poprzednim tak nie ma? Pomóżcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 15:21

Maja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorzystaj z tego kalkulatora :)

https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html

• Maja123 Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki,zaraz już wchodzę:)

Maja
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja123 wrote:
    Mam dziewczyny pytanie co do bety. W wtorek miałam 3594 a dziś 7380 czy to jest dobry przyrost? Tylko na badaniu mi pisze że badnie, zostało wykonane z 3 krotnie rozcieńczonej surowicy ?A na poprzednim tak nie ma? Pomóżcie :)
    Wynik bardzo dobry. Teraz beta pdwaja sie nawet po 72h :-)

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24.02 beta 72.97
    26.02 beta 202.6
    Czy nie za dużo?

• Dalile Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może bliźniaki?

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ponad dwukrotny przyrost :)

• Patutka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia123@ wrote:
    24.02 beta 72.97
    26.02 beta 202.6
    Czy nie za dużo?
    Robiłaś rowno po 48 h? Czy np 50h?
    Ja robiłam np po 48/49h w obecnej ciąży i tez np pierwszą betę, co badalam miałam 174, a za 48.5h byla 480 cos. ;-)
    Także moj lekarz mówił, że bliźniaków nie ma. Ale widocznie dzidzia silna i bardzo dobrze sie rozwija :-)

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam po 44 h :)

• Patutka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem bardzo mocna ciąża, bo na bliźniaki to przyrosty są podobno ponad 200% na początku ciąży

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I oby tak zostało :)

• Maja123 Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja123 wrote:
    Patutka podniosłaś Mnie na duchu.Tak myślę ,że wyniki będą wzrastać .Pierwszą ciążę poroniłam w 4 tyg .Bardzo czekamy z mężem na Nasze maleństwo z upragnieniem :)W czwartek mam iść na pierwszą wizytę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 12:18

Maja
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ