beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
A mi właśnie ginekolog powiedział, że nie wyglądam na anemię....
Hemoglobinę to ja mam 11.3 więc podobie. Mam dużą dawkę żelaza na receptę, bo sama tego nie nadrobię....
Odrzuca mnie od miesa i od początku ciąży nie jem...
No dlatego ja żelazo, magnez, luteine, witaminę c i d muszę brać do końca ciąży, a to żelazo tez kosztuje 40 zl to wiesz....
Myślisz, ze wyskoczy? Ja tak średnio widzę, zebym miala choć taki jak Ty2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Bedzie bedzie, serio, tez myslalam ze nic nie rosnie i teraz czasem nie ogarniam ze jest taki duzy i np zahaczam lekko o stół jak się podnosze z krzesła ;p
Od jak niskiej hb jest anemia?Patutka lubi tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Wiesz co to już jest anemia. Od 11 to jest na pewno. Ale ja mam jeszcze malo czerwonych płytek i ogolnie mało krwi.
Ja to jestem boidudkiem, to boję sie, że nie rośnie
A Tobie od 20 tyg jakoś szybciej leciało?2016 🩷
2020 🩵
Ja co chwile myślałam, że mały nie rosnie bo mialam wrazenie, że w ogole nie rosnie mi brzuch, takze to normalne :p
Ogolnie caly czas mam wrażenie, że mi czas wolno leci a pozniej sie orientuje, że zaraz marzec, a jak minie marzec to wypada kwiecień, 30 dni i mam donoszoną ciąże.. I pewnie z połową rzeczy nie zdąże a wiele z planow odkladam na pozniej "bo jeszcze jest czas". Ogolnie - oby do wiosny!Bartuś❤️
No to widzę, że z brzuchem mam podobnie, ale tez sie martwie bo male w 15 tc ważyło 145g a w 19tc 270g to nie za mały przyrost wagi?
Niby wszystkie wymiary podrosły...
Też się młodzika mojego nie mogę doczekać.
Ale ja to chwilę później będę miała małe przy sobie aż 7.5 tygodnia po Tobie!
Ja wyprawkę np całą juz mam.
Teraz to tylko oby wszystko dobrze bylo bo i tak tak się kicham, bo ludzie non stop mnie straszą poronieniem czy obumarciem... np. Moja żałosna teściowa.... awww2016 🩷
2020 🩵
Dzieciaczki do 19 tc nie przybierają za dużo, dopiero wystrzeli po 22tc gdy zacznie w tłuszczyk obrastać Sprawdzaj sobie na centylach to bedziesz mogla sprawdzić czy jest w normie
A teściową taką i innych nienormalnych to bym normalnie pobiła chyba, zamiast Cie podnosic na duchu to czarne mysli wkręcają ;/ debile normalnie az mi sie zagotowałoBartuś❤️
http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php
Najlepiej na takiej siatce centylowej patrzeć na 50centyl, jest taki najbardziej "w normie" choc wiadomo, od 10 do 90 centyla jest norma.
Ku*wa, skąd sie biorą tacy okropni ludzie? Baba wie, ze to dziecko to jej wnuk a Cie stresuje, a powszechnie wiadomo, że stres szkodzi dzieciakowi... ZenadaBartuś❤️
To mój dzieć jest prawidłowo niby w tym tygodniu w 50 centylu to sie trochę uspokoilam.
A to w ogóle kobieta jest, o której nie warto rozmawiać i trzba przestać się przejmować, bo to żałosne jest co ona robi. Przed ciążą to w dupe mi wchodziła, a teraz to widać kto kim jest trzeba unikać toksycznych ludzi.
Swoją drogą czy Ty w 2 trymestrze też miałaś tak, ze miałaś problem z zaśnięciem, a jak juz się udalo, to spałaś ponad 13h? bo ja juz nie wiem co mi jest....2016 🩷
2020 🩵
No pewno, że prawidłowo zdrowiutki maluch to musi być prawidłowo :d
Z samym zasypianiem problemu nie mialam, bo sie kładłam, włączałam sobie jakieś str na necie i albo czytałam o ciąży, albo o jakiejś biologii człowieka, raz nawet dotarłam do psiej ciąży (lol) (czaisz, że psy mają tak, że ich organizm uwalnia niedojrzałe komórki jajowe do macicy i te komórki w takim stadium niedojrzałym czekają sobie kilka dni aż do organizmu dostanie się nasienie i po tym ekspresowo zaczynają dojrzewać? I tak owulacja u psów trwac może nawet tydzien a nie jak u nas, 12-24 h), o ciąży kangurów też czytałam xD i to jest dopiero ciekawa sprawa xD bo kangurzyca rodzi po 35dniach ciązy, gdy ten płód ma 3cm (chyba nie ma problemów z przejściem dziecka przez kanał rodny, skubana) i w ten sam dzień może zajść w kolejną ciąze, ma dwie macice i dwa kanały rodne (sorry ale chciałam się tym z kimś podzielić). Także czytałam takie pierdoly, zaczynałam się wymęczać tym aż powoli zaczynało mnie brać na spanie i wystarczylo wtedy odlozyc tel i kima. A samo spanie to fakt, 12 -13h - norma. Pozniej jeszcze jakas kima w srodku dnia - no problem. I teraz też tak mam. Chyba już odsypiamy przyszłościowe nieprzespane noce:D
Ale się już ciężko spi, bo mnie np bolą obydwie strony bioder, jakbym miała obite (od spania tylko na bokach, bo na plecach czy brzuchu juz nie mozna, wiadomo), więc się przebudzam i nie moge ulożyćWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 08:04
Bartuś❤️
NatiB wrote:No pewno, że prawidłowo zdrowiutki maluch to musi być prawidłowo :d
Z samym zasypianiem problemu nie mialam, bo sie kładłam, włączałam sobie jakieś str na necie i albo czytałam o ciąży, albo o jakiejś biologii człowieka, raz nawet dotarłam do psiej ciąży (lol) (czaisz, że psy mają tak, że ich organizm uwalnia niedojrzałe komórki jajowe do macicy i te komórki w takim stadium niedojrzałym czekają sobie kilka dni aż do organizmu dostanie się nasienie i po tym ekspresowo zaczynają dojrzewać? I tak owulacja u psów trwac może nawet tydzien a nie jak u nas, 12-24 h), o ciąży kangurów też czytałam xD i to jest dopiero ciekawa sprawa xD bo kangurzyca rodzi po 35dniach ciązy, gdy ten płód ma 3cm (chyba nie ma problemów z przejściem dziecka przez kanał rodny, skubana) i w ten sam dzień może zajść w kolejną ciąze, ma dwie macice i dwa kanały rodne (sorry ale chciałam się tym z kimś podzielić). Także czytałam takie pierdoly, zaczynałam się wymęczać tym aż powoli zaczynało mnie brać na spanie i wystarczylo wtedy odlozyc tel i kima. A samo spanie to fakt, 12 -13h - norma. Pozniej jeszcze jakas kima w srodku dnia - no problem. I teraz też tak mam. Chyba już odsypiamy przyszłościowe nieprzespane noce:D
Ale się już ciężko spi, bo mnie np bolą obydwie strony bioder, jakbym miała obite (od spania tylko na bokach, bo na plecach czy brzuchu juz nie mozna, wiadomo), więc się przebudzam i nie moge ulożyć
Kurczę, to ja raz mam tak, raz tak. Raz padnę jak mucha, a raz się wiercę i spać nie śpię do 4/5 w nocy.... szok.
Mnie nie zmuli nic takiego do snu
To o kangurze ciekawe ale to tak jak rodzić fasolkę no ale przez taką dziurę latwo przejdzie 3 cm xD ale jezu to serio takie małe się rodzi?
W 1 trymestrze nie mialam problemów z zaśnięciem.
Zaś teraz w 2 jest raz tak, raz tak
Ale to nie to, że mi nie wygodnie..
Ale jak już usnę o tej 4 to np wczoraj wstałam o 17! poszłam spać o 21, wstałam po 23 i zasnęłam po 4 przecież ja 3/4 dnia przesypiam....
Ja na szczęście bólu bioder nie mam. Ale poduszka w razie 'w' czeka.
Kupiłam taki kojec niby w kształcie C z matherhood. Skubana 159 zł kosztowała ale myślę że warto, bo jest twarda.
Ja kocham spać na twardym.
Ale teraz nie wygodnie mi się z nią śpi, więc chyba musi poczekać2016 🩷
2020 🩵
No i taki numer z tymi kangurami, ze kangurzyca ma dwie macice i dwa te kanaly rodne i w momencie jak zachodzi w ciąże z tym jednym, to druga komórka jajowa, mimo tej obecnej ciązy, też się uwalnia i moze kangurzyca zostać zapłodniona, z tym, że ta zapłodnina komórka "hibernuje" się i w takiej formie zygoty sobie zostaje uspiona i czeka aż ta urodzi a poźniej wykarmi. I w ten sposób kangurzyca może być w "trzech ciążach" jednocześnie, bo jeden kangur wychodzący, ten taki już urodzony z sierscią i biegający w trawie, siedzi sobie na legalu w torbie, drugi rozwija się w macicy i po miesiącu sie rodzi wielkosci 3cm a trzecia ciąża czeka sobie spokojnie na odpowiedni moment. Natura jest szalonym szaleńcem.
A co do spania, to po mnie wszyscy cisną, że spię do 12 jak zmulony koala, ale uważam, że kurde przez następne pare dobrych lat moge sie normalnie nie wysypiać wiec powinnam korzystać poki moge. więc korzystam i bardzo dobrze mi z tym:dBartuś❤️
NatiB wrote:No i taki numer z tymi kangurami, ze kangurzyca ma dwie macice i dwa te kanaly rodne i w momencie jak zachodzi w ciąże z tym jednym, to druga komórka jajowa, mimo tej obecnej ciązy, też się uwalnia i moze kangurzyca zostać zapłodniona, z tym, że ta zapłodnina komórka "hibernuje" się i w takiej formie zygoty sobie zostaje uspiona i czeka aż ta urodzi a poźniej wykarmi. I w ten sposób kangurzyca może być w "trzech ciążach" jednocześnie, bo jeden kangur wychodzący, ten taki już urodzony z sierscią i biegający w trawie, siedzi sobie na legalu w torbie, drugi rozwija się w macicy i po miesiącu sie rodzi wielkosci 3cm a trzecia ciąża czeka sobie spokojnie na odpowiedni moment. Natura jest szalonym szaleńcem.
A co do spania, to po mnie wszyscy cisną, że spię do 12 jak zmulony koala, ale uważam, że kurde przez następne pare dobrych lat moge sie normalnie nie wysypiać wiec powinnam korzystać poki moge. więc korzystam i bardzo dobrze mi z tym:d
Chyba sama o tym poczytam
Nie wiem mnie to najbardziej matka się czepia, że śpię całe dnie, budzę sie wieczorem i koniec posiedzę i po kręce sie po domu i tyle. Ja dzisiaj zasnelam kolo 4.30 wstałam o 8 i zasnęłam koło 12.30 pospałam do 17 bo musiałam obiad zrobic no i teraz od jakiejś 20.30 padam na pysk tak mi sie spać chce ale może jakoś sie ogarnę i przetrwam do polnocy zeby paść i normalnie spać, a nie o takich chorych godzinach.
A że jeszcze jutro mam warsztaty, to chciałabym wytrzymać te 3 h ^^NatiB lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
A śpiiiiij i sie nie przejmuj jak nie teraz to kiedy. Ogólnie ciąża jest mega wyczerpująca, cała energia idzie na rozwój dziecka, dla kobiety zostaje 20% z tej energii wiec większość czasu chce się spać. Zazdroszcze babkom które mają siłe do ostatnich tygodni siedzieć w pracy bo ja nie mam na nic ochoty, siły i w ogóle motywacji. A jak się dobrze nie wyspie to cały dzień chodze nieprzytomna. Więc sensu nie widze zeby się zrywać wcześniej by inni byli zadowoleni ;p
Patutka lubi tę wiadomość
Bartuś❤️
Ja jeszcze myślę, że u mnie to dołącza sie ta anemia, że non stop chcę mi się spać i nie mam wiecznie na nic siły..
Ja tak samo, nic mi sie nie chcę, na nic nie mam sily, a jak nawet 'bym' coś chciała zrobić, to kiepsko to trochę widzę bo po prostu mi sie nie chce. Ja też nie pracuje.
Moge wiedzieć ile masz lat jak to nie tajemnica?NatiB lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️