beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Skoro tu jest wpis od hcg, to wypowiedzcie się dziewczyny, proszę.
Jestem po hiperszybkiej (między pacjentami) wizycie u gina, czego się dowiedziałam. Beta:
11/12 dpo - 304
13/14 dpo - 954
16/17 dpo - 3145
Progesteron około 14, dostałam Duphaston standardowo, bo zbyt niski, ale mam się nie niepokoić, bo ciąża wczesna
W 16/17 dpo pęcherzyk 8 mm, wizyta wyznaczona na 19 maja.
Co myślimy? -
kickens wrote:Cześć dziewczyny, przenoszę się do Was i chciałabym się przywitać
W zeszły czwartek (5 maja- 13dpo) beta HCG wynosiła 80,90 a wczoraj 563,48 (9 maja- 17 dpo). Wedle kalendarza na belly jestem 4tyg. 6d ciąży.
Cześć
ładny przyrost, oby tak dalej Jesteśmy na prawie takim samym etapie kickens, dzień różnicy -
Ana. wrote:Cześć
ładny przyrost, oby tak dalej Jesteśmy na prawie takim samym etapie kickens, dzień różnicy
Byłaś już u lekarza? Ja idę dopiero za tydzień, chociaż ledwo się powstrzymuje, żeby nie iść natychmiastowo, ale wiem, że i tak nic nie zobaczy na razie. -
kickens wrote:Byłaś już u lekarza? Ja idę dopiero za tydzień, chociaż ledwo się powstrzymuje, żeby nie iść natychmiastowo, ale wiem, że i tak nic nie zobaczy na razie.
Byłam wczoraj ze względu na progesteron rodzinna mnie wysłała, spójrz 2 posty wyżej -
never give up wrote:Cześć dziewczyny Chętnie i ja do Was dołączę
U mnie przyrost wg Belly prawidłowy i wskazuje na 4tyd + 5
07.05 - 156,7 ( 12dpt)
10.05 - 496,9 ( 15dpt)
W piątek idę na ostatnią betę a we wtorek 17.05 lekarz zaprasza na USG serduszkowe Ciekawe czy już coś będzie widać. Belly wysyła mnie 19.05 a lekarz chce mnie zobaczyć już 17.05. Będziemy szukać naszego serduszka.
A u Was jak nastroje ?
Witamy następną w naszym gronie
Świetnie beta przyrasta! U mnie jest podobnie - Belly wysyła mnie na USG 22, a lekarz kazał przyjść 18-20. Idę 19never give up lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Domi_xx wrote:Część dziewczyny Odebrałam wyniki bety 298,61 w 43 cyklu wg @ 6tydz 2dni myślicie że ok? Oczywiście tak wiem że liczy się przyrost
3. tydzień 5 - 50 mIU/ml
4. tydzień 5 - 426 mIU/ml
5. tydzień 18 - 7,340 mIU/ml
6. tydzień 1,080 - 56,500 mIU/ml
7. - 8. tydzień 7, 650 - 229,000 mIU/ml
9. - 12. tydzień 25,700 - 288,000 mIU/ml
13. - 16. tydzień 13,300 - 254,000 mIU/ml
17. - 24. tydzień 4,060 - 165,400 mIU/ml
25. - 40. tydzień 3,640 - 117,000 mIU/ml
Ciężko ci odpowiedzieć, bo normy podawane są dla cyklu 28 dniowego, gdzie owulacja przypada dokładnie w 14 dc. Z razji tego, że chyba cykle masz dłuższe, a nie podałaś kiedy była owulacja (oczywiście możesz nie wiedzieć) ciężko określić który to dzień ciąży. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
lily3030 wrote:Hej, moja Beta
11dpo- 24,3
13 dpo -80
Lekarz nie kazał mi robic trzeciej, a widze ze większość z Was bada trzy razy, co radzilybyscie? Iść jeszcze raz czy spokojnie czekać na wizytę, skoro ładnie rośnie?
Lily, rośnie ładnie, to nie ma co biegać trzeci raz
Pozostaje Ci tylko się cieszyć
-
Domi_xx wrote:Dziekuje:-) Robiłam betę w poniedziałek i jutro będę robić kolejna:-) A do lekarza pewnie i tak nie wytrzymam i pójdę w tym tyg sprawdzić. Tylko mam pytanie co do serduszka w którym tyg bądź przy jakiej wartości bety?
Domi, ja serduszko zobaczyłam 6t5d licząc wg ostatniej miesiączki (6t3d wg prawdopodobnej owulacji). Mam cykle 30/31 dniowe. Jak byłam u lekarza 7 dni wcześniej, to nawet zarodka nie było widać, więc nie polecam wczesnych wizyt, bo to tylko niepotrzebny stres
-
Wlasnie czytałam o tej teorii z wysokimi przyrostami zobaczymy, mam nadzieje, że wszystko bedzie ok z fasolką Juz nie mogę doczekać się usg- to czekanie jest chyba jeszcze gorsze niż czekanie na @, nie mogę myśleć o niczym innym też tak macie, albo miałyście?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 22:13
Dwa lata strań
1.IUI 26.04.2016 -
lily3030 wrote:Wlasnie czytałam o tej teorii z wysokimi przyrostami zobaczymy, mam nadzieje, że wszystko bedzie ok z fasolką Juz nie mogę doczekać się usg- to czekanie jest chyba jeszcze gorsze niż czekanie na @, nie mogę myśleć o niczym innym też tak macie, albo miałyście?
Te spokojne to na palcach jednej rękilily3030 lubi tę wiadomość