beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja nie miałam objawów do 8/9 tygodnia ciąży..Cokolwiek zjem to wymiotuje, nie zjem to też wymiotuje, bóle brzucha i kręgosłupa, do tego ciągle bym spała! Gdzie nie usiądę tam zasypiam haha Jeśli chodzi o betę to ja miałam mega wysoką, ale pisąłam o tym już wcześniej. W 6 tygodniu miałam 7000 a po 48h już 12000 Jednak na pierwszej wizycie pani ginekolog bardzo mnie przestraszyła bo powiedziała, że widać tylko pusty pęcherzyk...Dwa tygodnie później było widać już maleństwo i bijące serduszko Nie martwcie sie dziewczyny na zapas!
Katie87 lubi tę wiadomość
-
Na przyrost endo jest Estrofem a z naturalnych metod podobno lampka czerwonego najlepiej wytrawnego winka co wieczór. Co do bety w 6 tyg i później to normalne że jest taka wysoka skoro przyrasta średnio o 66%. Kobiety które są świadome możliwości bycia w ciąży robią betę już w 4 tyg i jest pozytywna a potem tylko kontrola przyrostu.
-
nick nieaktualnyNever give up mam taką nadzieję że na następnej wizycie będzie już coś widać, podejrzewam że serduszka jeszcze nie bo wychodzi na to ze dość późno musialam mieć owulacje... ale tak czy siak dobrze ze poszłam bo mam femibion
never give up lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!!
Jestem tutaj totalną świeżynką
Jeśli pozwolicie powiem cos o sobie:))
Ostatni okres mialam 05.04,owulację pi razy oko mogę przybliżyć ponieważ robiłam testy owu (pozytywny wyszedł 21.04) więc obstawiam,że była okolo 22-23.04. Cykle okolo 32 dni (plus minus 2 dni). Troche siebie obserwowalam w tym cyklu i mawet wiem kiedy moglo dojsc do zagniezdzenia chociaz nie mialam krwawienia implantacyjnego (brzmie jak wariatka:P) poniewaz 30.04 zrobilam pierwszy test sikany.Tak tak - po co tak szybko:-) jestem niecierpliwa a cos tam w glebi mnie mowilo,zrob!! Negatywny... Jako,ze z sil opadalam ,piersi nagle zrobily sie pelniejsze i bardzoej tkliwe.W środę 4.05 zrobilam kolejny test i pozytywny! A potem dzien po dniu powtarzalam kreski różowe i tłuściutkie.
W sobote 7.05( w dniu kiedy powinna pojawić się @) zrobilam pierwsza bete 694 drugą w poniedzialek 09.05 1733 a wczoraj dla spokoju trzecią 5484. W poniedzialek ide do lekarza.Jak wam na oko wygląda moja beta? Wg norm LUXMEDu jest ok.Przyrost chyba ok?! Chyba,że się myle? Zastanawia mnie tylko jedno.Jak to jest,że jedne kobiety maja w tym samym tygodniu bete 5000tys a drugie po 25tys? Chyba co organizm to co innego ale nie oznacza to nic złego?
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 06:59
-
Gosjja wrote:Hej dziewczyny!!
Jestem tutaj totalną świeżynką
Jeśli pozwolicie powiem cos o sobie:))
Ostatni okres mialam 05.04,owulację pi razy oko mogę przybliżyć ponieważ robiłam testy owu (pozytywny wyszedł 21.04) więc obstawiam,że była okolo 22-23.04. Cykle okolo 32 dni (plus minus 2 dni). Troche siebie obserwowalam w tym cyklu i mawet wiem kiedy moglo dojsc do zagniezdzenia chociaz nie mialam krwawienia implantacyjnego (brzmie jak wariatka:P) poniewaz 30.04 zrobilam pierwszy test sikany.Tak tak - po co tak szybko:-) jestem niecierpliwa a cos tam w glebi mnie mowilo,zrob!! Negatywny... Jako,ze z sil opadalam ,piersi nagle zrobily sie pelniejsze i bardzoej tkliwe.W środę 4.05 zrobilam kolejny test i pozytywny! A potem dzien po dniu powtarzalam kreski różowe i tłuściutkie.
W sobote 7.05( w dniu kiedy powinna pojawić się @) zrobilam pierwsza bete 694 drugą w poniedzialek 09.05 1733 a wczoraj dla spokoju trzecią 5484. W poniedzialek ide do lekarza.Jak wam na oko wygląda moja beta? Wg norm LUXMEDu jest ok.Przyrost chyba ok?! Chyba,że się myle? Zastanawia mnie tylko jedno.Jak to jest,że jedne kobiety maja w tym samym tygodniu bete 5000tys a drugie po 25tys? Chyba co organizm to co innego ale nie oznacza to nic złego?
Pozdrawiam
Cześć Gosija!
Uśmiechałam się, jak przeczytałam to, co napisałaś. U mnie też ostatnia miesiączka 5 kwietnia, owulacja 22 wg OF, 23 wg lekarza Nawet przyrosty bety masz podobne do mnie, bardzo ładne Ja byłam w poniedziałek u gina, był już widoczny pęcherzyk. Na poszukiwanie serducha zaprosił mnie w przyszły czwartek Więc jak pójdziesz w poniedziałek to albo już będzie serducho, albo będzie kilka dni przed
Wartości bety są szerokie, wrzuć swoje przyrosty w kalkulator hcg i zobacz jak kreseczka wypada, ale wydaje mi się że idealnie -
Hej Ana:))
wg kalkulatora jest wszystko w normie jak najbardziej ale wolalam zapytac skad te ogromne różnice:)
Czyli jedziemy na tym samym wózku:)) mam nadzieje,ze w poniedzialek zobacze wszystko co trzeba i się uspokoje:-) bo jak na razie zamartwiam sie o wszystko.
A najbardziej martwi mnie dzisiejszy bol gardła:((
Pomocy!! -
Dzięki!
Słyszałam,ze Tantum Verde mozna też brać??Muszę pojechać do apteki.
A jak tam dziewczyny z waszymi mdlosciami? U mnie na razie czasami...i bez tragedii. Na pewno brak apetytu i odrzuciło mnie od słodyczy co mnie akurat wybitnie nie martwi:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 09:20
-
Witam, jestem tutaj nowa.
Moja @ była 13.04.2016.
Beta hcg robiłam pierwszy raz 05.05.2016 i było 1,20.
Dwa dni później (tj. 07.05.2016) wyszło mi 10,48.
Kolejne dwa dni później (tj. 09.05.2016) wyszło mi 66,95.
Kolejne dwa dni później (tj. 11.05.2016) wyszło mi 207,10.
Oczywiście u ginekologa byłam, ale on mi kazał narazie się nie stresować i czekać na usg i tak dalej.
Moje pytanie do Was Kobietki jest takie : co sądzicie o moim przyroście bety?
Naczytałam się internetu trochę za dużo i nie wiem czy nie rośnie za szybko ? Proszę o odpowiedźWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 20:14
Ania_26017