beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosjja wrote:Hej Ana:))
wg kalkulatora jest wszystko w normie jak najbardziej ale wolalam zapytac skad te ogromne różnice:)
Czyli jedziemy na tym samym wózku:)) mam nadzieje,ze w poniedzialek zobacze wszystko co trzeba i się uspokoje:-) bo jak na razie zamartwiam sie o wszystko.
A najbardziej martwi mnie dzisiejszy bol gardła:((
Pomocy!!
A czemu jedne z nas mają okres 3 dni i to skąpo i bezboleśnie, a inne zalewa przez tydzień? Natura osobnicza Podobno to kwestia hormonów w organizmie, nawodnienia, czegośtam jeszcze - i absolutnie nie ma znaczenia, jeśli w normach się mieści
U mnie dzisiaj po raz pierwszy się mdłości pojawiły. W nocy a potem wieczorem. W dzień było ok. -
Ostatnia @ mialam 13.04.2016
I u mnie beta w 23dc -1,20
W 28dc - 38,70,
a w 30dc - 78,52
Troche sie martwie, że malutka ta beta, ale w poniedziałek idę do lekarza i zobaczyny co mi powie:)
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
Rosana wrote:Ostatnia @ mialam 13.04.2016
W 28dc - 38,70,
a w 30dc - 78,52
Troche sie martwie, że malutka ta beta, ale w poniedziałek idę do lekarza i zobaczyny co mi powie:)
Jak najbardziej beta w porządku. Z lekarzem poczekaj z tydzień jeszcze bo nie wiele bedzie widać, a jak nie widać to odrazu jest panika, że coś nie tak jest. -
Rosana wrote:Ostatnia @ mialam 13.04.2016
W 28dc - 38,70,
a w 30dc - 78,52
Beta jest malutka, bo jest bardzo wcześnie i nie miała jeszcze kiedy urosnąć Wszystko jest w normie. Tak jak radzi Julita, wstrzymałabym się z lekarzem, bo teraz i tak na pewno nic jeszcze nie zobaczysz. Serduszko pewnie będzie dopiero za ok. 2 tygodnie.
No i gratulacje!
-
Leticia wrote:Beta jest malutka, bo jest bardzo wcześnie i nie miała jeszcze kiedy urosnąć Wszystko jest w normie. Tak jak radzi Julita, wstrzymałabym się z lekarzem, bo teraz i tak na pewno nic jeszcze nie zobaczysz. Serduszko pewnie będzie dopiero za ok. 2 tygodnie.
No i gratulacje!
Do lekarza i tak pojde bo ciaza byla nieplanowana, dawno sie się nie badałam ginekologicznie no i mam do lekarza teraz tyle pytań że aż mu współczuję
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
Ana. wrote:A czemu jedne z nas mają okres 3 dni i to skąpo i bezboleśnie, a inne zalewa przez tydzień? Natura osobnicza Podobno to kwestia hormonów w organizmie, nawodnienia, czegośtam jeszcze - i absolutnie nie ma znaczenia, jeśli w normach się mieści
U mnie dzisiaj po raz pierwszy się mdłości pojawiły. W nocy a potem wieczorem. W dzień było ok.
Ja też wczoraj cały dzień chodziłam z nudnościami i "muleniem". Wszelkie jedzenie jest dla mnie okropne.Pojechalam do rodzicow na obiad to zupa niesłona,niepIeprzna.Mieso- tragedia w ogole bez smaku (wszystko w porcji jak dla ptaszka), wieczorem doszlam do wniosku,ze wypada cos przekasic.Szybkie wyjecie z lodowki parowki (niby super- z szynki 98%miesa) ...smak fatalny! Gorzki,kwasny nie umiem opisac (a kiedys lubilam) i potem jeszcze odbijanie ....
A dzis wlasnie wstalam.Apetytu zero.Zrobilam sobie kawe slabizne.Wlasciwie Mleko o smaku kawy...bleee:PWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 06:33
-
Dziewczyny pomóżcie.
Wykonałam wyniki bety:
9.05 - 119
11.05 - 414
W czwartek (12.05) byłam u lekarza, widoczny był pęcherzyk ciążowy. W sobotę plamiłam żywą krwią i pojechałam do lekarza, a na usg widoczne były 2 pęcherzyki, z których jeden był mniejszy i spłaszczony. Lekarz dał leki na podtrzymanie i kazał skontrolować betę ponownie ze względu na plamienie i spłaszczony pęcherzyk, który może się wchłaniać.
Wynik 16.05 - 4299 (informacja podana na wyniku: Wynik badania uwzglednia zastosowane rozcienczenie; moze byc obarczony błedem wynikajacym z rozcienczenia.)
Czy ostatni wynik nie jest zbyt niski biorąc pod uwagę wzrost bety w dwóch pierszych badaniach? -
Generalnie beta rośnie 100% na początku ciąży co 48h więc patrząc na to, że 11.05 Miałaś 400 cos to do 15.05 podwoiło się minimum do jakiś 2 tys. A patrząc na to, ze masz dwa pęcherzyki, to u Ciebie beta rośnie większa niż w przypadku pojedynczych ciąż
Nie masz się czym martwić, przyrost bety jest świetny.
Ps. Spłaszczony pęcherzyk jeszcze o niczym złym nie świadczy
Gratulacje i trzymam ogromne kciuki by wszystko było Okej powodzenia!2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny odebralam dzisiaj wynik bety i mam 68.83.
1 dc mialam 7 kwietnia. Cykle bardzo nieregularne, do tego nie potrafię okreslic owu. Bralam juz ten cykl na straty...
Boję sie czy beta nie jest za niska. W czwartek pójdę sprawdzić czy przyrasta... -
karolanka wrote:Dziewczyny pomóżcie.
Wykonałam wyniki bety:
9.05 - 119
11.05 - 414
W czwartek (12.05) byłam u lekarza, widoczny był pęcherzyk ciążowy. W sobotę plamiłam żywą krwią i pojechałam do lekarza, a na usg widoczne były 2 pęcherzyki, z których jeden był mniejszy i spłaszczony. Lekarz dał leki na podtrzymanie i kazał skontrolować betę ponownie ze względu na plamienie i spłaszczony pęcherzyk, który może się wchłaniać.
Wynik 16.05 - 4299 (informacja podana na wyniku: Wynik badania uwzglednia zastosowane rozcienczenie; moze byc obarczony błedem wynikajacym z rozcienczenia.)
Czy ostatni wynik nie jest zbyt niski biorąc pod uwagę wzrost bety w dwóch pierszych badaniach?
Dziewczyny pisałam do Was ostatnio w związku z moimi wynikami bety. Dzisiaj wynik powtórzyłam, i wygląda to tak :
16.05 - 4299
18.05 - 7134
Według kalkulatora wynik w porządku. Myślicie, że jest ok?