beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Wlasnie sie kuruje.Na szczescie od czasu do czasu mam pozwolenie na Psiknięcie tantum verde:) a poza tym- mleko z miodem, cytryna z miodem,plukanie woda z sola i woda morska do nosa bleee....
Co do objawow- wiem,ze organizm moze fiksowac...ale wiecie jak mowia: ze jesli jest zanik to dramat i tragedia.Na pewno spadl poziom hormonow a dalej juz wiecie.Wiec na prawde wolalabym miec cycki jak bomby atomowe i mdlosci jak ta lala! -
Gosjja wrote:Co do objawow- wiem,ze organizm moze fiksowac...ale wiecie jak mowia: ze jesli jest zanik to dramat i tragedia.Na pewno spadl poziom hormonow a dalej juz wiecie.Wiec na prawde wolalabym miec cycki jak bomby atomowe i mdlosci jak ta lala!
Hahaha, też tak swego czasu myślałam Teraz, patrząc z perspektywy, cofnęłabym się w czasie i dała sobie kopa w dupę za takie pragnienia
-
)) daaaawac cycki! Daaaaawac mdlosci! Przezyje! Wole to niz bolaca krtań!!!!
Ja to w ogole dzisiaj mam ochote usiasc i plakac:-) czuje sie taka bidna.Wygladam i czuje sie jak siedem nieszczesc:( wyobrazcie sobie,ze jeszcze opryszczka w nosie mi sie robi !!! -
venne - ja w 30dc chyba jak byłam w ciąży z córka to HCG miałam również "powalające", całe 128 Po 8 dniach, a na pewno nie wcześniej, było 1200 z groszami i co? Córcia w terminie ponad 4kg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 10:41
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Gosjja - jak dolegliwości przechodzą to nie znaczy, że hormony spadają, tylko że organizm się przyzwyczaja! Dzięki temu mdłości zwykle są do 3 miesiąca a nie do końca. A że niektórym się nie przyzwyczaja to mają pecha na 9 miesięcy
Ja obecnie z radością witam każdy poranek, w którym mogę zjeść śniadanie i nie biegnę do łazienki -
Witam, jestem tu świeżakiem. Zastanawiam sie ile razy robic badanie bety do momentu pójścia do lekarza. Robiłam w dniu spodziewanej @ i po 48 h(niecałych). Wyniki to 182,56 a pozniej 325,53. Kiedy teraz powinnam isc jeszcze badac i czy w ogole jeszcze sprawdzać betę?
-
Nie ma obowiązku robienia bety (chyba, że lekarz sobie życzy a są tacy). Jeśli już ją zrobiłaś, a przyrost jest ok, to super!
Jeśli się nie niepokoisz to lepiej poczekać już na wizytę u lekarza. Szkoda kasy na kolejne badanie.
Do lekarza najwcześniej w 6 tc i to nie na początku tygodnia. Dzięki temu jak pójdziesz już będziesz mogła zobaczyć zarodek i serduszko. -
Mi lekarz powiedział,ze nie ma sensu robic tyle razy bety. A zrobilam 3 razy.Raz po 48h i raz po 72. powiedzial,ze przyrost bardzo ladny. Potem wystarczy opierac sie wylacznie na badaniu USG.Beta moze miec piekny przyrost wszystko moze sie pieknie rozwijac a czasami mimo pieknego przytostu nie jest tak jakbysmy sobie tego zyczyly.
Co do pierwszej wizyty u lekarza- jesli nic sie nie dzieje- to proponuje isc nawet w 7,8 tygodniu. Wczesniej mozemy sobie narobic tylko stresow.Ja bylam pod koniec 5 na poczatku 6 i oprocz pecherzyka nie bylo nic widac.Albo jest za wczesnie albo... Tak czy siak pozostaje mi czekac (jeszcze tydzien) w stresie...