beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do świrowania- to jestem w tym najlepsza.Panika na kazdym kroku.Dalile cos wie na ten temat:)
Rano cycki mniej bola,panika.Mniejsze mdlosci- panika zaczynam sie zastanawiac dlaczego,co sie dzieje i co robic.Czytam w internecie na ten temat- co jest najgorsze ze wszystkiego!!!!!!!!!!!!!!!!. Na prawde sie staram jak moge byc spokojna ale jest ciezko:-) -
Internet mieli mózgi. Slaban na neta powinien być obowiązkowy od bety/testu do 13 tygodnia.
Ja poprosiłam męża, żeby mi odciął neta póki serduszka nie zobaczę, ale nie trzeba było, bo wszystko się rozwijało jak w książce, a ja miałam wystarczająco dużo problemów w pracy, żeby nie móc myśleć o ciąży. -
To moja pierwsza ciaza po 3 latach staran, 6 inseminacjach i trzech próbach in vitro. Cały czas biore leki, a moja ciaza jest trakowana jak zagrożona. Więc czuję się usprawiedliwiona z częstego sprawdzania bety dla spokoju sumienia
-
No wlasnie ja tez nie chce świrować. To moja pierwsza ciąża. Martwię sie trochę bo na poczatku roku miałam plamienia przed okresem. Ostatnie dwa miesiące nie było plamien wiec lekarz nie kazał sie martwić. A jak idę do łazienki do w stresów czy nie zobacze czerwonych czy różowych plam. bratowa poroniła i siostra kiedyś tez. Wiem ze nie ma reguły. Ale trzeba byc dobrej myśli.
-
Kamiliia- to rowniez moja pierwsza ciąża.Rozumiemy sie bez slow.Mnie czasami zaboli brzuch.Taki niby okresowy bol trwajacy chwile ale zupelnie nieuporczywy ide do toalety i mysle sobie- oby tam nic nie bylo!
Co do poronien- moja siostra cioteczna (kuzynka) i siostra rowniez poronily. Czy jest regula? Jesli to nie genetyka to mysle,ze nie. Ostatnio gdzies uslyszalam,ze puste jajo plodowe jest niczym choroba cywilizacyjna.A to juz bardziej przerazajace:/
A z moich obserwacji- zauwazylyscie,ze piersi wieczorem sa bardziej nabrzmiale i bardziej tkliwe niz rano? Czy to tylko ja mam takie wrazenie?! -
Gosjja tez takie mam wrazenie. Chociaż u mnie Zaczęło sie od ciagłego spania juz tak od 10 dpo. Nawet na stojąco bym usnęła. a teraz piersi bolą czasami mocniej czasami słabiej. ale najgorsze czekanie. ja musze zadzwonić do lekarza wlasnie, zeby sie umówić na wizytę.
-
Ja jestem juz umowiona na druga sprawdzic czy w ogole cos sie w srodku rozwija:(((( strasznie sie tym zamartwiam.
Co do spania- śpie po 10 godzin.Na poczatku mialam sny erotyczne:P przezywalam jakies senne orgazmy,przez ktore pobolewal mnie brzuch:P ale przeszlo.Potem jakos zaczelam sie zamartwiac i zaczely sie glupie sny...ale co noc coś i pamietam tylko symbole.Np dziś- pamiętam przepiękna lazurową wodę spokojną otoczoną przepięknym piaskiem:))
Co do spania - ja bardziej czuje znużenie i brak sił.Po pracy musze sie polozyc i polezec.Brak mi sil na podstawowe czynnosci (nie wspomne o sprzataniu kuchni- nie chce mi sie patrzec na jedzenie) i np na zakupy.Kiedys moglam latac po sklepach non stop.A teraz? Dwa sklepy i juz marzy mi sie kanapa...A pierwszym objawem u mnie byl wlasnie spadek mocy.Jestem osoba aktywna.Chodzilam codziennie na silownie.Bieganie,szybki marsz na biezni.Az tu nagle ktoregos dnia- odciecie akumulatora:) -
Gosjja - mam to samo. Próbowałam mężowi wytłumaczyc, jak to jest. Ja normalnie bardzo szybko chodzę, wszędzie biegnę prawie, a teraz się czuję, jakby ktoś na jakiś postronkach mnie trzymał I nie mogę szybciej
-
U mnie odpukać wszystko ok, zaczęłam 7 tydzień i w środę pierwsze USG mam dokładnie tak samo jak tu Gosia najchętniej siedziałbym w domu, ale zmuszam sie i chodzę na spacery 6-8 km zeby mieć przynajmniej troche aktywności... A Wy jak dziewczyny, macie zamiar ćwiczyć jak wszystko bedzie ok??Dwa lata strań
1.IUI 26.04.2016 -
Wiesz, prawda jest taka, że lekarz na wizycie na tym etapie nic ci nie powie. Po prostu tam na razie nie ma czego zobaczyć.
Możesz jeszcze raz sprawdzić betę, może to jakiś błąd? Niestety innego wyjścia nie widzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 17:51