beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Junioer wrote:Dziewczyny, wczoraj się najadłam strachu. Jestem za granicą na wyjeździe służbowym. Wczoraj obudziłam się o północy, poszłam do łazienki, patrzę, a tam cała wkładka, majtki i spodnie od piżamy zakrwawione. Zrobiło mi się słabo od razu - w obcym miejscu, nie wiem, co się dzieje, nie wiem, gdzie szpital... Ubrałam się, sprawdziliśmy adres i pojechaliśmy do szpitala. Sama siebie zawiozłam, z bratem jako pasażerem. W szpitalu (przeogromnym) tłumaczę, co i jak, pobrali mi krew, przy pobieraniu zemdlałam, kazali nasikać do kubeczka - jak próbowałam nasikać, to do kubeczka wpadł wielki skrzep, więc wiedziałam już wszystko. Ale zachowałam zimną krew. Wzięli mnie badanie, na usg widać pęcherzyk, wszystko w normie. Lekarka powiedziała, że takie krwawienie się zdarza, mam szanse 50/50 na utrzymanie tej ciąży, mam się nie forsować, a najlepiej leżeć prawie cały czas. Zrobili mi beta hcg (czyli moja 7 beta!), przyrost jest, nadal w normie.W każdym bądź razie nadal jestem w ciąży, do lekarza ma następne usg mam iść za półtora tygodnia, bo wcześniej nic więcej nie zobaczy, a ja mam do tego czasu leżakować i się nie stresować.
Nie życzę Wam takich wrażen ... Trzymajcie kciuki za mnie
Luteina, na l4 i leżeć!! -
nick nieaktualny
-
Sylvuszka wrote:Czy beta w 4tc 326 a po 48h (4t i 2dni) 796 nie jest za niska? Wg norm lab niby ok, ale boję się że coś za niskie te wartości ;/
Sylvuszka lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie przyszłe mamusie
Jestem Patrycja i niedawno dowiedziałam się że będę mamą
ogromnie się z tego cieszę a jednoczesnie boje o maluszka
Robiłam ostatnio betę aby sprawdzic czy prawidłowo przyrasta jestem w 7 tyg ciązy.
I beta 42 302
II beta 58661
Oczywiście II beta była wykonana po 48 h.
Powiedzcie mi czy waszym zdaniem beta przyrasta prawidłowo ?
-
Patka - na tym etapie beta nie jest już wiarygodna, teraz tylko usg
W przedziale 1200-6000 powinna się minimum podwoić w czasie 96h, a potem jeszcze zwalnia. Także jakby nie było Twoja beta wygląda jak najbardziej prawidłowo
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Usg było w zeszły poniedziałek zarodek Hu był na 6,5mm o serduszka nie było nic mowy, pewnie jeszcze było za wcześniej.
Kolejne usg mam teraz w poniedziałek. Juz nie mogę się doczekać. Jednak dziś od samego rana boli mnie lewa pachwina. Leżę cały dzien oczywiście i odpoczywam. Myślicie że ten ból to powód do niepokoju ? Czy to jest raczej normalne ? -
Dobrze, przy pachwinach są przyczepy więzadeł macicy i powiększajaca się macica powoduje takie uczucie bólu/ćmienia. Jesli juz teraz Cie boli w tym miejscu to nastaw się na to samo z większym natężeniem po 20tc, bardzo prawdopodobne, że będzie Cie też tak boleć w pachwinach:) Normalny objawBartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić