beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulette wrote:dzień dobry. moja beta z czwartku 862,6 a z dziś 3843,5 mIU/ml kalkulator na belly podaje, że norma. mam taką nadzieję jak myślicie zobaczę już coś na usg?
Ja juz dzidzie widzialam. Jak nie jest mlodsza od om i dobry sprzet lekarz ma to powinna być dzidzia ale pewnie bez serduszka jeszcze
Paulette lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Dziewczyny!
Ostatnia @ 26 kwietnia. Dzisbwedlug belly to juz 7 tydzień. 3.06 beta byla 242, 06.06. Beta 832,4. Przyrost niby w normie, sprawdzalam na kalkulatorze. Cykle mam nieregularne wiec w dniu od owu zaznaczyłam ten dzień serduszkowania (a wyszło tak ze to był jeden jedyny dzień ). Wczoraj jak odebrałam wynik poszłam do położnej zapisać sie na dzis do gina a ona jak spojrzała na mój wynik to stwierdziła ze powinno być juz ponad 1000 i że nie wie czy cos z tego będzie..
Jezeli mam nieregularne cykle moglo dojsc do przesunięcia owu, zagnieżdżenia itd.? I dlatego moze ciąża jest młodsza od OM?
02.02.2017 - Błażejek 3080 g i 54 cm do kochania
-
hej 1.05 mialam ostatni okres, 19.05 miałam usg i byłam przed samą owulacja 31.05 beta 27,1, 02.06 -100,4, 06.06 dostalam brazowego malego plamienia beta tego dnia 454 , tego samego dnia byłam u gin dostalam luteine na usg za wczesnie zeby bylo coś widac,kazała poczekac odpoczywac, jestem na zwolnieniu plamienia nie mam( 2dni były) dzis czyli 8.06 beta 700 no właśnie i to jakby za maly przyrost nie wiem co mam robić masakra jakaś usg mam umówione na 16.06 zwariuje az sie boje robić w piatek bete. Myślicie ze mam szanse aby wszystko było ok?wiem ze ciąza jest młoda napewno bo owulacja byla po 19.05 i po tej dacie doszlo do zapłodnienia martwi mnie maly przyrost to chyba nie wróży nic dobrego.
-
Dziewczyny wczoraj odebrałam swoją betę i wynik 17 dni po owulacji i 9 po zagnieżdżeniu 34,88 progesteron 12 przy normie labolatoryjnej 20.Wystraszona takim małym wynikiem polecialam wystraszona do lekarki zbytniej nadziei mi nie dala dostałam luteine mam przyjść za tydzien jesli nie stracę ciąży.Mialam iść jutro na betę ale nie wytrzymałam i dzis wynik 44.10 wynik po 22 godzinach.Wiec przyrost jest.Skoro beta zaczyna wzrastać 48 godzin po zagniezdzeniu to niski wynik dla 9 dni po zagniezdzeniu przekreśla wszystko czy jest mozliwe ze ciąża sie utrzyma ?
-
Karolajka wrote:hej 1.05 mialam ostatni okres, 19.05 miałam usg i byłam przed samą owulacja 31.05 beta 27,1, 02.06 -100,4, 06.06 dostalam brazowego malego plamienia beta tego dnia 454 , tego samego dnia byłam u gin dostalam luteine na usg za wczesnie zeby bylo coś widac,kazała poczekac odpoczywac, jestem na zwolnieniu plamienia nie mam( 2dni były) dzis czyli 8.06 beta 700 no właśnie i to jakby za maly przyrost nie wiem co mam robić masakra jakaś usg mam umówione na 16.06 zwariuje az sie boje robić w piatek bete. Myślicie ze mam szanse aby wszystko było ok?wiem ze ciąza jest młoda napewno bo owulacja byla po 19.05 i po tej dacie doszlo do zapłodnienia martwi mnie maly przyrost to chyba nie wróży nic dobrego.2016 🩷
2020 🩵
morelka31 wrote:Dziewczyny wczoraj odebrałam swoją betę i wynik 17 dni po owulacji i 9 po zagnieżdżeniu 34,88 progesteron 12 przy normie labolatoryjnej 20.Wystraszona takim małym wynikiem polecialam wystraszona do lekarki zbytniej nadziei mi nie dala dostałam luteine mam przyjść za tydzien jesli nie stracę ciąży.Mialam iść jutro na betę ale nie wytrzymałam i dzis wynik 44.10 wynik po 22 godzinach.Wiec przyrost jest.Skoro beta zaczyna wzrastać 48 godzin po zagniezdzeniu to niski wynik dla 9 dni po zagniezdzeniu przekreśla wszystko czy jest mozliwe ze ciąża sie utrzyma ?2016 🩷
2020 🩵
Karolajka wrote:hej 1.05 mialam ostatni okres, 19.05 miałam usg i byłam przed samą owulacja 31.05 beta 27,1, 02.06 -100,4, 06.06 dostalam brazowego malego plamienia beta tego dnia 454 , tego samego dnia byłam u gin dostalam luteine na usg za wczesnie zeby bylo coś widac,kazała poczekac odpoczywac, jestem na zwolnieniu plamienia nie mam( 2dni były) dzis czyli 8.06 beta 700 no właśnie i to jakby za maly przyrost nie wiem co mam robić masakra jakaś usg mam umówione na 16.06 zwariuje az sie boje robić w piatek bete. Myślicie ze mam szanse aby wszystko było ok?wiem ze ciąza jest młoda napewno bo owulacja byla po 19.05 i po tej dacie doszlo do zapłodnienia martwi mnie maly przyrost to chyba nie wróży nic dobrego.
-
morelka31 wrote:Dziewczyny wczoraj odebrałam swoją betę i wynik 17 dni po owulacji i 9 po zagnieżdżeniu 34,88 progesteron 12 przy normie labolatoryjnej 20.Wystraszona takim małym wynikiem polecialam wystraszona do lekarki zbytniej nadziei mi nie dala dostałam luteine mam przyjść za tydzien jesli nie stracę ciąży.Mialam iść jutro na betę ale nie wytrzymałam i dzis wynik 44.10 wynik po 22 godzinach.Wiec przyrost jest.Skoro beta zaczyna wzrastać 48 godzin po zagniezdzeniu to niski wynik dla 9 dni po zagniezdzeniu przekreśla wszystko czy jest mozliwe ze ciąża sie utrzyma ?
-
Karolajka wrote:wiem, że nie jesteście lekarzami, mi w zasadzie wzrasta cały czas nie spada tylko ostatni przyrost jest dokładnie o 54% więc martwię się ze za mało i wiem, że muszę czekać dzięki pozdrawiam
2016 🩷
2020 🩵
AniaStaraczka85 wrote:Ja słyszałam od 2 lekarzy ze nie jest ważna wartość ale właśnie przyrost,ja też mam małe wartości, w 29 dc miałam betę 26,w 31 dc beta 44,w 33 92 a w 36 320 wiec wartości małe ale przyrost jest,więc czekam,kolejna zrobię jutro przez to plamienie
-
Patutka wrote:Przepraszam źle odczytałam! 54% przyrostu to jest dobra wartość! Głowa do gory. Jest dobrze, mój błąd!
dzięki, nie wiem ja mam mętlik w głowie to moja pierwsza ciąża od razu jakieś plamienia teraz ponad tydz czekania i w zasadzie nic nie wiem pozatym, że każde plamienie w ciąży to nie za dobrze.Ginekolog nie potwierdził ciąży na usg, każe czekać a ja odchodzę od zmysłów zamiast się odprężać i odpoczywać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 20:49
-
AniaStaraczka85 wrote:Hej widzę ze idziemy podobnie.ja zaczęłam właśnie 6 tc wg ostatniej miesiączki. Wczorajsza beta 320,sobotnia 92 wiec rośnie, jednak od wczoraj plamie i lekarz kazał mi leżeć. ..jestem po inseminacji i w trakcie gin zwracał uwagę na małego polipka i mówił ze jak zadaje to on może dawać objawy poronienia,krwawienia, o by to było to.Jutro powtarzam betę, l ekarz mówi ze za wcześnie na usg,także dopiero za tydzień, trzymam kciuki za Ciebie
dzięki ja za Ciebie też -
Cześć
Ja miałam betę w 26dc 28,1. 72godziny później, czyli w 29dc miałam 189,4 czyli przyrost 257,1% według kalkulatora Belly. Zrobiłam jeszcze kontrolnie betę w 34dc i już miałam wynik 1241,9. Według OM jestem dziś w 5t5d.
Byłam dziś u ginekologa, mówi, że wszystko jest w porządku. Na usg widać zarodek, na razie jeszcze bez serduszka i wg usg to 5 tydzień. Z morfologii jest zadowolona, progesteron mam 46,9 także na szczęście też dobrze. Mam przyjść za 2tyg i mam nadzieję, że zobaczę już wtedy serduszko i że będzie wszystko w porządku:)
Trzymam kciuki za Wasze przyrosty i usg:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 13:01
Nasze największe Szczęście
-
karolina1488 wrote:Cześć
Ja miałam betę w 26dc 28,1. 72godziny później, czyli w 29dc miałam 189,4 czyli przyrost 257,1% według kalkulatora Belly. Zrobiłam jeszcze kontrolnie betę w 34dc i już miałam wynik 1241,9. Według OM jestem dziś w 5t6d.
Byłam dziś u ginekologa, mówi, że wszystko jest w porządku. Na usg widać zarodek, na razie jeszcze bez serduszka i wg usg to 5 tydzień. Z morfologii jest zadowolona, progesteron mam 46,9 także na szczęście też dobrze. Mam przyjść za 2tyg i mam nadzieję, że zobaczę już wtedy serduszko i że będzie wszystko w porządku:)
Trzymam kciuki za Wasze przyrosty i usg:) -
Hej
Ostatnią miesiączkę miałam 30.04, a już 30.05 ujrzałam dwie wymarzone kreseczki, okazało się że jestem w ciąży! Do tej pory nie mogę w to uwierzyć i bardzo się boje że coś pójdzie nie tak...
Powiedzcie mi proszę czy mój przyrost bety jest prawidłowy?
02.06 - 211,3
06.06 - 1134,0
08.06 - 2729,0
Dodam, że 06.06 mieliśmy pierwszą rocznicę ślubu i to dla nas wymarzony prezent!
Bardzo proszę o opinie -
Babydream wrote:Hej
Ostatnią miesiączkę miałam 30.04, a już 30.05 ujrzałam dwie wymarzone kreseczki, okazało się że jestem w ciąży! Do tej pory nie mogę w to uwierzyć i bardzo się boje że coś pójdzie nie tak...
Powiedzcie mi proszę czy mój przyrost bety jest prawidłowy?
02.06 - 211,3
06.06 - 1134,0
08.06 - 2729,0
Dodam, że 06.06 mieliśmy pierwszą rocznicę ślubu i to dla nas wymarzony prezent!
Bardzo proszę o opinie -
AniaStaraczka85 wg kalkulatora przyrosty po 140% wg OM to 5t5d
Dzisiaj jadę do ginekologa, myślisz że będzie już coś widać?
Byłaś już może u lekarza? Mamy podobny wiek ciąży
Tak się boje że dzisiaj nadzieja pryśnie, że nie zagnieździło się tak jak powinno...