X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęcherzyk już powinien być :)

Paulette lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    dzień dobry. moja beta z czwartku 862,6 a z dziś 3843,5 mIU/ml kalkulator na belly podaje, że norma. mam taką nadzieję ;) jak myślicie zobaczę już coś na usg? :)

Ja juz dzidzie widzialam. Jak nie jest mlodsza od om i dobry sprzet lekarz ma to powinna być dzidzia ale pewnie bez serduszka jeszcze

Paulette lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Ostatnia @ 26 kwietnia. Dzisbwedlug belly to juz 7 tydzień. 3.06 beta byla 242, 06.06. Beta 832,4. Przyrost niby w normie, sprawdzalam na kalkulatorze. Cykle mam nieregularne wiec w dniu od owu zaznaczyłam ten dzień serduszkowania (a wyszło tak ze to był jeden jedyny dzień ). Wczoraj jak odebrałam wynik poszłam do położnej zapisać sie na dzis do gina a ona jak spojrzała na mój wynik to stwierdziła ze powinno być juz ponad 1000 i że nie wie czy cos z tego będzie..
    Jezeli mam nieregularne cykle moglo dojsc do przesunięcia owu, zagnieżdżenia itd.? I dlatego moze ciąża jest młodsza od OM?

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Karolajka Debiutantka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej 1.05 mialam ostatni okres, 19.05 miałam usg i byłam przed samą owulacja 31.05 beta 27,1, 02.06 -100,4, 06.06 dostalam brazowego malego plamienia beta tego dnia 454 , tego samego dnia byłam u gin dostalam luteine na usg za wczesnie zeby bylo coś widac,kazała poczekac odpoczywac, jestem na zwolnieniu plamienia nie mam( 2dni były) dzis czyli 8.06 beta 700 no właśnie i to jakby za maly przyrost nie wiem co mam robić masakra jakaś usg mam umówione na 16.06 zwariuje az sie boje robić w piatek bete. Myślicie ze mam szanse aby wszystko było ok?wiem ze ciąza jest młoda napewno bo owulacja byla po 19.05 i po tej dacie doszlo do zapłodnienia martwi mnie maly przyrost to chyba nie wróży nic dobrego.

• morelka31 Nowa

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj odebrałam swoją betę i wynik 17 dni po owulacji i 9 po zagnieżdżeniu 34,88 progesteron 12 przy normie labolatoryjnej 20.Wystraszona takim małym wynikiem polecialam wystraszona do lekarki zbytniej nadziei mi nie dala dostałam luteine mam przyjść za tydzien jesli nie stracę ciąży.Mialam iść jutro na betę ale nie wytrzymałam i dzis wynik 44.10 wynik po 22 godzinach.Wiec przyrost jest.Skoro beta zaczyna wzrastać 48 godzin po zagniezdzeniu to niski wynik dla 9 dni po zagniezdzeniu przekreśla wszystko czy jest mozliwe ze ciąża sie utrzyma ?

• Patutka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajka wrote:
    hej 1.05 mialam ostatni okres, 19.05 miałam usg i byłam przed samą owulacja 31.05 beta 27,1, 02.06 -100,4, 06.06 dostalam brazowego malego plamienia beta tego dnia 454 , tego samego dnia byłam u gin dostalam luteine na usg za wczesnie zeby bylo coś widac,kazała poczekac odpoczywac, jestem na zwolnieniu plamienia nie mam( 2dni były) dzis czyli 8.06 beta 700 no właśnie i to jakby za maly przyrost nie wiem co mam robić masakra jakaś usg mam umówione na 16.06 zwariuje az sie boje robić w piatek bete. Myślicie ze mam szanse aby wszystko było ok?wiem ze ciąza jest młoda napewno bo owulacja byla po 19.05 i po tej dacie doszlo do zapłodnienia martwi mnie maly przyrost to chyba nie wróży nic dobrego.
    No generalnie nie jest to zbyt dobre że beta spada i rośnie. Nie jestesmy my lekarzami, ciężko nam określić czy jest dobrze, beta spada i wzrasta musisz niestety poczekać na usg. Bo tu jest ciężko okreslic....

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morelka31 wrote:
    Dziewczyny wczoraj odebrałam swoją betę i wynik 17 dni po owulacji i 9 po zagnieżdżeniu 34,88 progesteron 12 przy normie labolatoryjnej 20.Wystraszona takim małym wynikiem polecialam wystraszona do lekarki zbytniej nadziei mi nie dala dostałam luteine mam przyjść za tydzien jesli nie stracę ciąży.Mialam iść jutro na betę ale nie wytrzymałam i dzis wynik 44.10 wynik po 22 godzinach.Wiec przyrost jest.Skoro beta zaczyna wzrastać 48 godzin po zagniezdzeniu to niski wynik dla 9 dni po zagniezdzeniu przekreśla wszystko czy jest mozliwe ze ciąża sie utrzyma ?
    Moze sprawdz w kalkulatorze belly? Ciezko okreslic. Przyrost jest to najważniejsze. Moze sie ruszyc niebawem. Odczekaj z 3 dni aż luteina zacznie działać i zrob jeszcze raz betę..

2016 🩷

2020 🩵

• Karolajka Debiutantka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, że nie jesteście lekarzami, mi w zasadzie wzrasta cały czas nie spada tylko ostatni przyrost jest dokładnie o 54% więc martwię się ze za mało i wiem, że muszę czekać dzięki pozdrawiam

• morelka31 Nowa

Wysłany: 8 czerwca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kalkulatorze wychodzi prawidłowy przyrost.Zobacze jutro i za dwa dni.Chyba nie pozostaje nic innego jak czekanie.Z corka w ciąży miałam gigantyczny przyrost i myślałam ze bliźniaki albo trojaczki.Dzieki dziewczyny

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajka wrote:
    Hej widzę ze idziemy podobnie.ja zaczęłam właśnie 6 tc wg ostatniej miesiączki. Wczorajsza beta 320,sobotnia 92 wiec rośnie, jednak od wczoraj plamie i lekarz kazał mi leżeć. ..jestem po inseminacji i w trakcie gin zwracał uwagę na małego polipka i mówił ze jak zadaje to on może dawać objawy poronienia,krwawienia, o by to było to.Jutro powtarzam betę, l ekarz mówi ze za wcześnie na usg,także dopiero za tydzień, trzymam kciuki za Ciebie

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 8 czerwca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morelka31 wrote:
    Ja słyszałam od 2 lekarzy ze nie jest ważna wartość ale właśnie przyrost,ja też mam małe wartości, w 29 dc miałam betę 26,w 31 dc beta 44,w 33 92 a w 36 320 wiec wartości małe ale przyrost jest,więc czekam,kolejna zrobię jutro przez to plamienie

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajka wrote:
    wiem, że nie jesteście lekarzami, mi w zasadzie wzrasta cały czas nie spada tylko ostatni przyrost jest dokładnie o 54% więc martwię się ze za mało i wiem, że muszę czekać dzięki pozdrawiam
    Przepraszam źle odczytałam! 54% przyrostu to jest dobra wartość! Głowa do gory. Jest dobrze, mój błąd! :-)

2016 🩷

2020 🩵

• morelka31 Nowa

Wysłany: 8 czerwca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Ja słyszałam od 2 lekarzy ze nie jest ważna wartość ale właśnie przyrost,ja też mam małe wartości, w 29 dc miałam betę 26,w 31 dc beta 44,w 33 92 a w 36 320 wiec wartości małe ale przyrost jest,więc czekam,kolejna zrobię jutro przez to plamienie
    Ania daj znac jutro jak Twoja beta ja jutro tez idę zrobic.Trzymam kciuki aby jutro podskoczyly do góry :)

• Karolajka Debiutantka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Przepraszam źle odczytałam! 54% przyrostu to jest dobra wartość! Głowa do gory. Jest dobrze, mój błąd! :-)

dzięki, nie wiem ja mam mętlik w głowie to moja pierwsza ciąża od razu jakieś plamienia teraz ponad tydz czekania i w zasadzie nic nie wiem pozatym, że każde plamienie w ciąży to nie za dobrze.Ginekolog nie potwierdził ciąży na usg, każe czekać a ja odchodzę od zmysłów zamiast się odprężać i odpoczywać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 20:49

• Karolajka Debiutantka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Hej widzę ze idziemy podobnie.ja zaczęłam właśnie 6 tc wg ostatniej miesiączki. Wczorajsza beta 320,sobotnia 92 wiec rośnie, jednak od wczoraj plamie i lekarz kazał mi leżeć. ..jestem po inseminacji i w trakcie gin zwracał uwagę na małego polipka i mówił ze jak zadaje to on może dawać objawy poronienia,krwawienia, o by to było to.Jutro powtarzam betę, l ekarz mówi ze za wcześnie na usg,także dopiero za tydzień, trzymam kciuki za Ciebie

dzięki ja za Ciebie też:)

• karolina1488 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)
    Ja miałam betę w 26dc 28,1. 72godziny później, czyli w 29dc miałam 189,4 czyli przyrost 257,1% według kalkulatora Belly. Zrobiłam jeszcze kontrolnie betę w 34dc i już miałam wynik 1241,9. Według OM jestem dziś w 5t5d.
    Byłam dziś u ginekologa, mówi, że wszystko jest w porządku. Na usg widać zarodek, na razie jeszcze bez serduszka i wg usg to 5 tydzień. Z morfologii jest zadowolona, progesteron mam 46,9 także na szczęście też dobrze. Mam przyjść za 2tyg i mam nadzieję, że zobaczę już wtedy serduszko i że będzie wszystko w porządku:)

Trzymam kciuki za Wasze przyrosty i usg:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 13:01

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1488 wrote:
    Cześć:)
    Ja miałam betę w 26dc 28,1. 72godziny później, czyli w 29dc miałam 189,4 czyli przyrost 257,1% według kalkulatora Belly. Zrobiłam jeszcze kontrolnie betę w 34dc i już miałam wynik 1241,9. Według OM jestem dziś w 5t6d.
    Byłam dziś u ginekologa, mówi, że wszystko jest w porządku. Na usg widać zarodek, na razie jeszcze bez serduszka i wg usg to 5 tydzień. Z morfologii jest zadowolona, progesteron mam 46,9 także na szczęście też dobrze. Mam przyjść za 2tyg i mam nadzieję, że zobaczę już wtedy serduszko i że będzie wszystko w porządku:)

Trzymam kciuki za Wasze przyrosty i usg:)
    Super przyrosty bety:)trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze:))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ostatnią miesiączkę miałam 30.04, a już 30.05 ujrzałam dwie wymarzone kreseczki, okazało się że jestem w ciąży! Do tej pory nie mogę w to uwierzyć i bardzo się boje że coś pójdzie nie tak...
    Powiedzcie mi proszę czy mój przyrost bety jest prawidłowy?
    02.06 - 211,3
    06.06 - 1134,0
    08.06 - 2729,0

Dodam, że 06.06 mieliśmy pierwszą rocznicę ślubu i to dla nas wymarzony prezent!
    Bardzo proszę o opinie

ex2bcwa1570qltn4.png

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream wrote:
    Hej :)
    Ostatnią miesiączkę miałam 30.04, a już 30.05 ujrzałam dwie wymarzone kreseczki, okazało się że jestem w ciąży! Do tej pory nie mogę w to uwierzyć i bardzo się boje że coś pójdzie nie tak...
    Powiedzcie mi proszę czy mój przyrost bety jest prawidłowy?
    02.06 - 211,3
    06.06 - 1134,0
    08.06 - 2729,0

Dodam, że 06.06 mieliśmy pierwszą rocznicę ślubu i to dla nas wymarzony prezent!
    Bardzo proszę o opinie
    Piękny przyrost!!! Ale jeśli masz wątpliwości oblicz sobie w kalkulator ze hcg na Belly

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wg kalkulatora przyrosty po 140% :) wg OM to 5t5d
    Dzisiaj jadę do ginekologa, myślisz że będzie już coś widać?
    Byłaś już może u lekarza? Mamy podobny wiek ciąży ;)
    Tak się boje że dzisiaj nadzieja pryśnie, że nie zagnieździło się tak jak powinno...

ex2bcwa1570qltn4.png
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ