beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Babydream wrote:AniaStaraczka85 wg kalkulatora przyrosty po 140% wg OM to 5t5d
Dzisiaj jadę do ginekologa, myślisz że będzie już coś widać?
Byłaś już może u lekarza? Mamy podobny wiek ciąży
Tak się boje że dzisiaj nadzieja pryśnie, że nie zagnieździło się tak jak powinno... -
U mnie pozamiatane chyba,beta spadła do 230, we wtorek była 329... jutro rano mam podjechać do swojego gina do szpitala,nie wiem co mnie czeka i to jest najgorsze
-
Ania, zrobią Ci USG i powiedzą co się dzieje w środku.
Jesteś w bardzo wczesnej ciąży, więc nie zgadzaj się na łyżeczkowanie.
Beta spada i jest jeszcze niska, więc możesz poczekać na naturalne poronienie lub wziąć tabletki.
U mnie w szpitalu, aby dali tabletki na poronienie potrzebne były dwa USG wykonane przez dwóch różnych lekarzy, na różnym sprzęcie, potwierdzające diagnozę.
Miałam też oznaczoną 2x betę.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
No właśnie mam taką nadzieję że skończy się na naturalnym poronieniu,martwię się bo momentami mam silne bóle po jednej stronie,promieniuje do nogi; ( boje się ze to jakaś pozamaciczna ciaza:(
-
Aniu, nie martw się, uda się następnym razem...
Myślę że to raczej poronienie samoistne...bardzo mała beta:(
Ja byłam wczoraj u ginekologa, pęcherzyk widoczny 6mm, zarodka narazie brak.
Co do lotu samolotem, tak jak Wy dziewczyny lekarz powiedział że to moja decyzja i jak będzie miało dojść do poronienia to i tak dojdzie...
Więc chyba jednak polecę, nie mam innego wyjścia, w pracy za wcześnie żeby cokolwiek powiedzieć... -
AniaStaraczka85 przykro mi:(
Babydream jesteśmy niemal na identycznym etapie ciąży:) ja miałam ostatnią @ 29kwietnia i dziś wg OM mam 6t 1d, Ty chyba dzień mniej:) Ja miałam pierwszą wizytę u ginekologa i pierwsze usg 8czerwca, wtedy byłam w 5t5d wg OM. Ginekolog widziała zarodek i określiła wiek ciąży na 5tyg wg usg. Termin porodu mam na 7 lutego:) Z reszta wyżej możesz przeczytać wpis o tej wizycie:)
Ja lecę 7 lipca samolotem i 22 czerwca (czyli 2 tyg po pierwszej wizycie)jak będę u ginekologa będę się pytać czy nie ma przeciwwskazań ale podobno ogólnie nie ma. Mam nadzieję, ze wtedy już usłyszę serduszko
Kiedy masz następną wizytę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 13:01
Nasze największe Szczęście
-
karolina1488 to świetnie niestety u mnie w zeszły wtorek było widać tylko pęcherzyk:( ale chce iść jutro na wizytę jeszcze do innego ginekologa i zobaczymy.
Dzisiaj jeszcze idę zbadać betę czy dobrze przyrosła. Ostatnia 5 dni temu 2729.
Czy częste usg może zaszkodzić?
W sumie odkąd się dowiedziałam miałam 2 usg tydzień po tygodniu i jutro miałabym trzecie.
-
karolina1488 bierzesz jakieś leki? Tabletki na podtrzymanie?
Mi ginekolog kazał brać duphaston, oprócz tego biorę metformax 500, na początku 2 razy dziennie, a od soboty już raz bo się trochę boje skutków.
Jeszcze kazał mi brać witaminy Prenatal UNO. -
Babydream każda ciąża jest inna także nie ma co porównywać, nie martw się Ja jak dotąd miałam tylko jedno usg 8czerwca a następne będę mieć 22 czerwca ale niestety nie orientuję się w temacie czy usg może zaszkodzić.
Nic nie dostałam na podtrzymanie, podobno miałam bardzo dobrą morfologię i progesteron 46,9 to może dlatego? Nie wiem jakie są przesłanki do podtrzymywania?
Też mi zaleciła brać Prenatal UNO i zażywam w środę idę robić zlecone badania przez gin: TSH, Toxo i grupa krwi i zrobię sobie jeszcze betę. 1 czerwca miałam 1241,9 więc minie sporo dni i przyrost bety będzie nie miarodajny ale choć poglądowo zobaczę czy dobrze to wygląda.
Daj znać po wizycie, trzymam kciukiNasze największe Szczęście
-
Ja pierwsza bete zrobilam po niezbyt konkretnym wyniku testu ciazowego 30 dnia cyklu w dniu spodziewanej @ i wynik byl 52.24, troche mnie zmartwil, bo z pierwszym dzieckiem mialam dzien po spodziewanej @ ponad 300, lekarz kazal mi powtorzyc po48h i kolejny wynik byl 177.3 zrobil usg i nastraszyl ciaza pozamaciczna po 92h kolejne badanie i wynik 982.2 dwa dni po becie mialam kolejna wizyte i cale szczescie byl juz widoczny pecherzyk ciazowy we wlasciwym miejscu Teraz czekam na 24 czerwca i pieknie bijace serduszko Innej opcji nie przyjmuje
-
Częste usg nie szkodzi Przy zagrożonych ciążach, w szpitalach np, po kilka razy dziennie robią usg i nic się dziecku nie dzieje.
Żeby dostać coś na podtrzymanie ciąży to najpierw musi być ona zagrożona czyli - występowanie plamień, istnienie krwiaka w pobliżu kosmówki lub pod nią.Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Witam.
Okres spóźnia mi się juz 4 dni zrobiłam test wyszedł pozytywnie w dniu dzisiejszym zrobiłam również test z krwi i wynik wyszedł mi dokładnie 721.4 czy dobrze rozumiem ze to początek 4 tyg? W piątek idę do lekarza czy juz będzie w stanie coś tam zobaczyć? Bardzo proszę o odpowwez. DziękujęYdzia -
Jesteś w 4 tygodniu i 4 dniu ciąży ( czyli trwa 5 tydzień licząc od ostatniej @)
Normy beta hCG dla tygodni ciąży, licząc tygodnie od ostatniej miesiączki:
3. tydzień 5 - 50 mIU/ml
4. tydzień 5 - 426 mIU/ml
5. tydzień 18 - 7,340 mIU/ml
6. tydzień 1,080 - 56,500 mIU/ml
7. - 8. tydzień 7, 650 - 229,000 mIU/ml
9. - 12. tydzień 25,700 - 288,000 mIU/ml
13. - 16. tydzień 13,300 - 254,000 mIU/ml
17. - 24. tydzień 4,060 - 165,400 mIU/ml
25. - 40. tydzień 3,640 - 117,000 mIU/ml
Nie ma się do czego przyczepić.
Alicja 40 tc. 2007