beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam betę w 26dc 28,1. Rano test wyszedł negatywny (robiłam jakąś godzinę przed betą) a w południe już był bladzioch.
Malwinka najlepiej robić betę po 48 lub 72 godzinach bo ważny jest przyrost. Ja po 72h czyli w 29dc miałam betę 189,4 czyli przyrost 257,1% według kalkulatora Belly.
Trzymam kciuki, odezwij się po wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 21:29
Nasze największe Szczęście
-
Witam, jestem świeżakiem na belly po transferze dwóch 5 dniowych zarodków w 9 dpt moja beta wynosila 734, w 11 dpt 1870, (5 tydz +0) martwie się czy nie jest ona za wysoka? czy są dziewczyny z tak wysokimi betami?
-
Ja miałam podawany tylko jeden zarodek, ale jeśli przyjęły się u ciebie oba, to przyrost może być duży. Bliźniaki często szaleją z przyrostem bety.
Ja na twoim miejscu bym się nie martwiła, no bo czym?
Zaśniad ci nie grozi, bo z tego co wyczytałam powstaje gdy komórka jajowa jest pusta, a to by zauważyli przy zapładnianiu po punkcji.
Gratuluję i oddychaj głęboko. Stres szkodzi i tobie i dzidziomMatyldaG lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Nina, przyrost masz prawidłowy a to jest najistotniejsze a wyniki niskie bo to początek ciąży a zresztą nigdy nie wiemy kiedy tak naprawdę była owulacja, mogłaś mieć ją później, implantacja zarodka mogła tez trwać dłużej.. przyrost masz ładny, z każdym dniem beta powinna być wyższa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 15:44
Nina13 lubi tę wiadomość
Nikoludek
27.12.2016 r., 4180g -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja myśle, ze wyniki idealne. Normy są bardzo szerokie, wiec nie musi być ponad 1000.
Nina13 wrote:Powtarzałam dziś betę
13 dpi 37
15 dpi 82
18 dpi 409
Co sądzicie?
Wzrosła ale jak widzę u innych ponad tysiąc to sama nie wiem co myślećCórka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nina13 wrote:Dalile nie potrzeba wcześniej do lekarza? Powinnam jeszcze raz zrobić betę czy nadwozie nie?
Jeśli twój lekarz nie wymaga (są tacy) to nie musisz Niektóre dziewczyny w ogóle nie robią bety, wystarczy test. A wcześniej, przed 6 tc do lekarza nie ma sensu, bo zobaczysz co najwyżej pęcherzyk, a momentem granicznym, w którym lekarz potwierdza ciążę jest pojawienie się bijącego serduszka. -
nick nieaktualny