beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po wizycie u innego ginekologa. Poprzedni kazał brać Metformax, ten każe odstawić. Dodatkowo mam brać Acard, tymbardziej że lecę samolotem w przyszłym tygodniu. I oczywiście Duphaston 2x1.
Czy któraś z Was bierze Acard?
Na usg widać pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy i prawdopodobnie maleńki zarodek. Ale nie było za dobrze widać.
I teraz nie wiem którego lekarza słuchać... -
Babydream wrote:Jestem po wizycie u innego ginekologa. Poprzedni kazał brać Metformax, ten każe odstawić. Dodatkowo mam brać Acard, tymbardziej że lecę samolotem w przyszłym tygodniu. I oczywiście Duphaston 2x1.
Czy któraś z Was bierze Acard?
Na usg widać pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy i prawdopodobnie maleńki zarodek. Ale nie było za dobrze widać.
I teraz nie wiem którego lekarza słuchać...
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Ja brałam siofor czyli tez metformina prze 9 mieisecy przed ciaza. Zmienilam lekarza i krotko po tym okazalo sie ze jestem z ciazy. Brałam go do ok 8 tygodnia ale to ze wzgladu na to ze czekalam na wizyte u nowego endo ktory kazal z dnia na dzien odstawic bo nie jest to lek w Polsce zarejestrowany jako bezpieczny dla kobiet w ciazy. Troche sie balam bo dziewczyny tutaj radzily stopniowe odstawienie. Jednak endo powiedziala ze ona sie na to nie godzi, nie podpisuje i jesli chce moge to robic w tajemnicy przed nia ale ona nie bierze odpowiedzialnosci za to. Odstawilam z dnia na dzien bo akurat nie mialam juz ani jednej tabletki. Strach byl ale teraz juz 11 tc i wszystko ok.
-
Dziewczyny, obecnie jestem w 9 tygodniu (9t+5). 7.06 wykonałam kontrolnie bete, wynik ponad 199tyś.Wczoraj, 14.06 wykonałam badanie kolejny raz i wynik 144tyś... Wiem, że około 8-10 tygodnia beta osiąga swój szczyt i zaczyna spadać, ale patrząc na moje wyniki wydaje mi się, że spadek w ciągu tygodnia jest bardzo duży. Wiem, że na tym etapie bety nie powinnie się już mierzyć, ale mnie pokusiło i teraz się martwię...
Ulli88 lubi tę wiadomość
-
karolanka wrote:Dziewczyny, obecnie jestem w 9 tygodniu (9t+5). 7.06 wykonałam kontrolnie bete, wynik ponad 199tyś.Wczoraj, 14.06 wykonałam badanie kolejny raz i wynik 144tyś... Wiem, że około 8-10 tygodnia beta osiąga swój szczyt i zaczyna spadać, ale patrząc na moje wyniki wydaje mi się, że spadek w ciągu tygodnia jest bardzo duży. Wiem, że na tym etapie bety nie powinnie się już mierzyć, ale mnie pokusiło i teraz się martwię...2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
karolanka wrote:Wiem, że na tym etapie bety nie powinnie się już mierzyć, ale mnie pokusiło i teraz się martwię...
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Babydream musisz chyba wybrać jednego lekarza i jego się trzymać. Kiedy następna wizyta?
Robiłam dziś toxo i mam:
Toxo IGG 0,10
Toxo IGM 0,11
Oba wg norm ujemne, więc z tego co wyczytałam na internecie to dobrze na szczęście
TSH mam 1,450 a beta dziś 51924,7. Jeszcze tydzień i druga wizyta, której się doczekać nie mogęWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 15:38
Nasze największe Szczęście
-
Miałam wizytę w środę. Moje maleństwo ma już 16mm ♡
Dwa tygodnie temu jak byłam na wizycie to wg usg był 5 tydzień a teraz wg usg jest 8 tydzień.
Serduszko bije 160 na minutę, widziałam jak bije i bardzo mnie to wzruszyło.
Następną wizytę mam 18 lipca. Gin nie widzi przeciwwskazań do lotu samolotem (sama też latała jak była we wczesnej ciąży) tylko zalecała aby długo nie przesiadywać na ostrym słońcu.
A Wy jak po wizytach?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 22:18
Nasze największe Szczęście
-
witam Dziewczyny ja z trochę nurtującymnie pytaniem. Ostatni okres miałam 21.05 plamienie-na drugi dzień sie rozbujal poważnie. Cykle 28 dniowe. Mam wrażenie że ovu trochę mi się w poprzednim cyklu przesunela i była 6-7.06 (wtedy też Bylo przytulanko. 21.06 zrobiłam dwa testy pierwszy o czułości 25 ledwo widoczny cień cienia, drugi o czułości 10 ładna różowa druga krucha. Wczoraj robiłam też betę wynik to 975,35 i tu moje zmartwienie bo przy wyniku podane normy są dla 4-5 tyg ciąży od 1500 a przecież od ostatniego okresu 5 tygodni już minęło a ja nawet w granice się nie łapie nie wiem co myśleć, wizytę u gina mam w czwartek, ale obawiam się że przy takiej becie raczej nic nie zobaczy jeszczeNadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Ulli88 wrote:witam Dziewczyny ja z trochę nurtującymnie pytaniem. Ostatni okres miałam 21.05 plamienie-na drugi dzień sie rozbujal poważnie. Cykle 28 dniowe. Mam wrażenie że ovu trochę mi się w poprzednim cyklu przesunela i była 6-7.06 (wtedy też Bylo przytulanko. 21.06 zrobiłam dwa testy pierwszy o czułości 25 ledwo widoczny cień cienia, drugi o czułości 10 ładna różowa druga krucha. Wczoraj robiłam też betę wynik to 975,35 i tu moje zmartwienie bo przy wyniku podane normy są dla 4-5 tyg ciąży od 1500 a przecież od ostatniego okresu 5 tygodni już minęło a ja nawet w granice się nie łapie nie wiem co myśleć, wizytę u gina mam w czwartek, ale obawiam się że przy takiej becie raczej nic nie zobaczy jeszcze
Owulacje mogłaś mieć później, plemniki mogą żyć nawet 7 dni (średnio 3 dni) Więc od miesiączki minęło 5 tyg. ale jaki jest wiek Twojego zarodka to tylko Bóg na pewno wie a reszta tylko może szacować włącznie z lekarzem. Do lekarza masz czas jeszcze iść, bo raczej nic nie zobaczy. Zrób 2 bete dla porównania i własnego spokoju. I bierz kwas foliowy jeśli do tej pory nie brałaś. Moje gratulacje:-)
-
Jestem niemalże pewna ze ovu była 7 ( tylko tego dnia widoczna była wydzielina płodna) wcześniej miałam trudności z zajściem w ciążę.a teraz kiedy odpuścilismy ot tak za pierwszym razem się udało. Byłam pewna ze nic z tego, nawet kupiłam olej z wiesiołka aby poprawić jakość śluzu w następnym cyklu i tak czekałam do @ aby zacząć go brać, tylko moje ukochane krewetki w pracy zaczęły mi śmierdziec niemiłosiernie więc dla spokoju zrobiłam ten test i taka niespodzianka. Z drugiej strony w pierwszej ciąży testy apteczne nie wychodziły mi wcale. A po tygodniu widziałam już serduszko córki
Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Ulli88 z tego co kojarzę to pęcherzyk ciążowy widać przy becie ponad 1000, więc pewnie do czwartku już taką wartość uzyskasz. To czy masz teraz tyle ile masz to raczej nie jest żaden wyznacznik. Każdy organizm jest inny, więc tym się nie przejmuj.jeśli chcesz to najwyżej możesz powtórzyć betę, ale pamiętaj, że przy większych wartościach nie rośnie ona tak szybko.
Oprócz terminu owulacji ważny jest jeszcze czas implementacji, także nikt nigdy nie jest w stanie powiedzieć kiedy pecherzyk dotrze do macicy i się tam zagniezdziWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 15:59
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm ) -
nick nieaktualnywitam,
jestem tu nowa piszę prosząc o wsparcie.
Mam teraz 30 dzien cyklu starań. W 27 dniu wykonałam Beta Hcg 3,0 na testach bladziochy raz są raz ich nie ma. Owulacja nie była monitorowana ale pewnie ok 14-16.
Jutro znowu idę na badanie bety i do gina.
Czy u Którejś potwierdziło się wzrastanie bety na tym etapie cyklu ???
proszę o trochę nadziei...