beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Jest jest malutek
http://static.pokazywarka.pl/i/6637429/709770/image.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6637429/448302/image.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6637429/538735/image.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6637429/499953/image.jpg
Sylvuszka lubi tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
No, skurcze same przyszly:)
Patutka, mój maly miał ważyć maksymalnie 3,100kg w 40 tc a urodził sie 8 dni przed terminem z wagą 3,630kg, dlatego nie ma co sie tym wymiarem z usg kierowac - przynajmniej ja tak uwazam. A w 36 tc wdł usg było około 2,600kg, a na pewno juz wtedy miał wiecejBartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
No wiem wiem. Aczkolwiek lekarz który mi mierzył Julie w poniedziałek dokładnie potrafi dokładnie oszacować wagę dziecka
Babka na oddziale dwa dni przed porodem miala u niego usg i urodzila dziecko tylko o 100gram wieksze
Aczkolwiek nam w dwupaku troche jeszcze zostalo ^^2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
czerwona wrote:Część dziewczyny , proszę o poradę z poniedziałek zrobilam bete wynik 34, dzisiaj zrobiona beta 48 godzin minęło i wynosi 307 czy taki duży wzrost jest dobry ? Dziękuje Wam bardzo i Gratulacje dla każdej
Trzymam kciuki, powodzenia. Pamietaj ze na usg najwcześniej bedzie cos widac od vety 1500+2016 🩷
2020 🩵
nick nieaktualnyPatutka wrote:Musisz poczekać do wizyty u lekarza.. taki przyrost może świadczyć o ciąży mnogiej jak i poza macicznej... ale bardziej obstawiałabym ciążę mnogą, ponieważ na pozamaciczną ten przyrost jest raczej za maly....
Trzymam kciuki, powodzenia. Pamietaj ze na usg najwcześniej bedzie cos widac od vety 1500+
Czerwona, nie ma się co denerwować. Po USG będziesz widziała czy są dwa bąbelki czy 1 skoro tak dużo beta urosła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 14:23
-
czerwona wrote:Część dziewczyny , proszę o poradę z poniedziałek zrobilam bete wynik 34, dzisiaj zrobiona beta 48 godzin minęło i wynosi 307 czy taki duży wzrost jest dobry ? Dziękuje Wam bardzo i Gratulacje dla każdej
-
Hej pisze tutaj pierwszy raz, bo już świra dostaję. Według OM jestem w 7t4d ciąży, przedwczoraj byłam na usg i lekarz stwierdził, że widzi 3mm zarodek a wszystko wielkością wskazuje na to, że jest to ciąża o ok 2tyg młodsza. Przełączył na coś tam ( z tego stresu nawet dobrze go nie zrozumiałam) i stwierdził, że migneło mu na niebiesko czyli to ciąża żywa. Nie martwiłabym się tak jeszcze jakbym dzisiaj nie zrobiła beta hcg, które wyniosło 109087 mIU/ml- co by wskazywało na ten tydzień z OM i przy tej becie już raczej zarodek powinien być większy, a już napewno z wyraźną akcją serca.Ja już nic nie wiem
-
Sylvuszka wrote:W pozamacicznej beta rośnie nieprawidłowo,czyli za mały przyrost jest (przynajmniej tak mi lekarz powiedział). A znowu jak jest duży przyrost to może być zaśniad.
Czerwona, nie ma się co denerwować. Po USG będziesz widziała czy są dwa bąbelki czy 1 skoro tak dużo beta urosła.
shimmer_lip wrote:U mnie beta 15 dpo wyniosła 431,7 24 dpo 4827. Też się naczytałam o zaśniadzie ale dziecko jest zdrowe. I wysokość bety nie wróży bliźniaków.
I oczywiście, że beta może wróżyć bliźniaki. ciało kobiety produkuje większą ilość hormonów. Proponuje poczytać, bądź podpytać lekarza2016 🩷
2020 🩵
mala85 wrote:Hej pisze tutaj pierwszy raz, bo już świra dostaję. Według OM jestem w 7t4d ciąży, przedwczoraj byłam na usg i lekarz stwierdził, że widzi 3mm zarodek a wszystko wielkością wskazuje na to, że jest to ciąża o ok 2tyg młodsza. Przełączył na coś tam ( z tego stresu nawet dobrze go nie zrozumiałam) i stwierdził, że migneło mu na niebiesko czyli to ciąża żywa. Nie martwiłabym się tak jeszcze jakbym dzisiaj nie zrobiła beta hcg, które wyniosło 109087 mIU/ml- co by wskazywało na ten tydzień z OM i przy tej becie już raczej zarodek powinien być większy, a już napewno z wyraźną akcją serca.Ja już nic nie wiem
Przecież lekarz powiedział, że ciąża żywa.
Beta się nie przejmuj. Moja beta również rosła wedlug om, a Julia jest mlodsza o 8 dni i nie wyrównała.
Pamiętam zrobilam betę w 7+0 i wskazywała na ten tydzien, a idac w ten sam dzien na usg dziecko mialo wymiary na 5+6 tc nic się nie zmieniło do tego czasu. Cały czas mamy 8 dni wiecej od om. Aczkolwiek mi lekarz pokazał migające serduszko, nir tylko mowil.
Moze wspominał ze użyje doplera? Hm?
Aczkolwiek jak powiedział, że jest żywa to musial widziec serduszko...2016 🩷
2020 🩵
nick nieaktualnyU mnie wg ovu miałam 6t i 2d a wg usg 5t i 5d. Więc tydzień różnicy. Ale jak spojrzałam sobie w kalendarz to to wyliczenie ginekologa zgadza się z prawdopodobnym zagnieżdzeniem (miałam mocny spadek temp). Więc ja bym się w ogóle nie przejmowała. Zwłaszcza, że często tak jest, że później dzidzia dogania i wszystko się wyrównuje.
-
nick nieaktualny