beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny! potrzebuję Waszej porady? Bo nie wiem co myśleć.
Mam trochę dziwną sytuację, bo w sobotę (1 dzień przed spodziewaną msc) zrobiłam "sikańca" i wyszła baaaaardzo blada kreska i poleciałam na betę. Ale w mojej rodzinnej miejscowości w laboratorium pani mi pobrała krew z żyły widocznej na codzień (tzw. utleniona) i wynik - beta poniżej 5 (ale nie była w stanie określić ile konkretnie.
Wczoraj odpuściłam - testu nie robiłam.
Miesiączka nie przyszła. Piersi ogromne. Szyjka macicy mocno zamknięta. Więc myślę rano idę po "sikańca"
Kreska wyraźna, choć słabsza niż kontrolna.
Jutro idę na betę. Jadę do większej miejscowości, z nowocześniejszym sprzętem. Boję się jak diabli.
Co myślicie? W sumie już się zaczęłam cieszyć, zaraz jednak nachodzą mnie ogromne wątpliwości;/
Pocieszycie? Dobijecie? -
Dalile też tak sobie pomyślałam. Chociaż w sobotę na sikańcu była naprawdę słabo widoczna - i ona w tym laboratorium zrobiła też paskowy i ona do mnie z tekstem, że żadnej kreski nie widzi - a ja powiedziałam, że widzę - i poczułam się jak kretynka, która ma urojenia.
Dlatego dziś paskowy pokazałam też mężowi i przyjaciółce - na szczęście moje - stwierdzili że nie jestem psychiczna, nie mam urojeń a kreska jest -
Moje kreseczki przez pierwsze dni też były słabiutkie, a pierwsza to ledwo cień. Dalile ma rację, taki wynik nie pojawia się bez powodu. Nie stresuj się bo nie powinnaś w tym stanie Podejrzewam, że wszystko będzie ok, ja robiłam testy każdego dnia bo też mi się wydawało że już sobie wmawiam i tak po 4 dniach ta kreska już była fajnie widoczna, choć i tak bledsza niż testowa. Także trzymam kciuki !
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny dziękuję za wsparcie !
I... Wyjaśniło się i u mnie. Oczywiście zrobiłam znowu sikańca - nie wytrzymałam - kreska widoczna. Myślę jest dobrze.
Poleciałam na betę. Bałam się jak cholera ! I jest wynik beta 220!
Jestem mega szczęśliwa!
Buziaczki dla wszystkich ;*Dalile, sandra_zog, Julia--natalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam, chciałam sie poradzić. A mianowicie ostatnio okres mialam 20.06 cykle mam raczej regularne tj 27 dni. Zdarzy sie ze bedzie wcześniej lub później o 1 dzień Max. Okres spóźnia sie juz 6 dniIwiec robiłam test, wyszła slabiutka druga kreska ale jednak byla. Beta robiona przedwczoraj wyszła 16,53, powtórzyła badanie dzisiaj i jest 6... dodam ze bardzo liczyłam na ciążę i byłaby możliwa. Poza tym mam bardzo bolace piersi, okresu wciąż nie ma. Czy jest ta ciąża jeszcze możliwa? Czy już mogę zapomnieć