beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jeśli nie ma zarodka, który ją pompuje, to spada.
Jednak błędy się zdarzają - jeśli poszukasz w necie znajdziesz wpisy kobiet, których beta wynosiła 0 a ciąża była, bo labo się pomyliło.
Ja nigdy bety nie powtarzałam jeśli była negatywna, raz miałam przypadek, że spadała i też jej wtedy nie powtarzałam, uznałam, że tak musiało być. -
nick nieaktualny
-
Cześć, zależy mi na waszej odpowiedzi co myślicie o tych wynikach.
Beta:
21.07 17 402
24.07 36 661,0
miesiączka była ostatnia 07.06. Zdaje sobie sprawę że mam tabelę na wynikach ale nie do końca się w niej orientuje Czy myślicie że jeśli bym poszła w tym tygodniu na usg, będzie już wiadomo czy serduszko bije i czy jest już zarodek? -
25 dzień cyklu - 12 dzień po owulacji - beta 117.7
27 dzień cyklu - 14 dzień po owulacji (termin spodziewanej miesiączki) - beta 328,5
Czy dokonywałyście dalszych pomiarów, czy dwukrotne wystarczy by uspokoić skołatane serce przyszłej matki? Pierwszą wizytę u ginekologa mam dopiero za dwa tygodnie, będzie to 5t+6d, czy jest możliwe, że zobaczę już serduszko?Najbliższa wizyta 15.03
-
Piękny przyrost moim zdaniem nie ma sensu trzeci pomiar, choć jak masz być spokojniejsza to rób dla spokojnej głowy
Na serduszko może być za wcześnie. Ja swoje zobaczyłam w 6t+5d, ale szłam na wizytę przygotowana, że może jeszcze nie być nic widaćNikoludek
27.12.2016 r., 4180g -
Dziękuję za informacje Gdybym miała możliwość poszłabym kilka dni później, ale moja lekarka przyjmuje w dość niewygodnych godzinach - muszę brać wolne w pracy. Akurat udało mi się wziąć za 2 tygodnie, bo następny możliwy termin miałabym dopiero przy urlopie a to byłby 9tc, bałam się, że za późno.. już wolę przejść się dwa razy, bo może już przy pierwszej wizycie okażą się konieczne jakieś lekarstwa/suplementy czy jakieś dodatkowe badania..
Jeśli Ty Monia85 widziałaś już serduszko to jestem pełna nadziei, że i mnie się uda
foxylady - na razie przyrost jest super, dlatego zastanawiam się czy coś się jeszcze może zmienić i czy warto po tygodniu na przykład znów zmierzyć przyrost czy raczej powinnam już być spokojna? To moja pierwsza ciąża Trochę się zaczynam martwić bo dzisiaj lekko ciągnie mnie w podbrzuszu, takie lekkie rozciągania, ugniatanie a różnych rzeczy się naczytałam. Jedni piszą, ze to normalne bo macica się rozciąga a inni, żeby natychmiast kontaktować się z lekarzem Jak było u Was?Najbliższa wizyta 15.03
-
Jednodniowe badanie za tydzień nie będzie miało sensu, beta pięknie rośnie i nie masz powodów, żeby podejrzewać, że coś pójdzie nie tak.
Bądź spokojna i cierpliwa w internecie wyczytasz wiele, lepiej nie szperac zbyt duzo ja na początku czułam podobne ćmienie jak na okres, oszczędzałam się i brałam magnez. Mocnych i niepokojacych boli podbrzusza nie ignoruj. Mnie mój gin powiedział, żeby mąż nie kończył we mne w tych pierwszych tygodniach, ponieważ nasienie tez powoduje jakieś skurcze, których dobrze na początku unikać.
Nikoludek
27.12.2016 r., 4180g -
Oczywiście nie nakręcam się, że usłyszę serduszko, ale dobrze wiedzieć, że na tym etapie jest to już możliwe :)Jeśli chodzi o ból, na szczęście nie kwalifikuje się on do brania tabletek.. to tylko takie lekkie ciągnięcia, nic co powodowałoby duży dyskomfort, więc będę mieć nadzieję, że nie jest to nic niepokojącego.
foxylady - nie myślałam o jednorazowym badaniu, tylko dwukrotnym żeby znów sprawdzić czy przyrost ciągle jest prawidłowy ale skoro nie mam żadnych niepokojących objawów to chyba nie ma prawa spadać.. na tym etapie chyba pozostaje mi tylko bacznie obserwować swoje ciało i czekać na rozwój wydarzeń Powodzenia dla Wszystkich!foxylady lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Promyczek myślę że jest ok
Mi się przesunela w tym cyklu owulacje na 18/19.
zrobiłam badanie 10dpo i bhcg była 4,9
Następnego dnia ok 9, po 24 h 18,9. Więc rośnie powoli. Powtórzę w pon albo wt.
Trochę niskie moje bety są ale to podobno sprawa indywidualna ważny jest przyrostWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 08:55
Aniolek [*] - 04.2016 7/8 tc [*] 18.08.2016 6/7tc
19.01.2017 - 12/13 tc
Synek 05.2008 -
Anulk88k no tak troche mamy niskawe te bety..tak tez słyszalam ze przyrost jest najwazniejszy!
tylko mi sie owulacja nie przesunęła ,bo mialam potwierdzoną n usg,i była 14 lub 15 lipca,ale moze dłuzej u mnie trwa zagniezdzenia ,tak się pocieszam
a byłas juz u gina ??2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
promyczek 39 wrote:Jak się czujesz wogole? masz bole takie ciągnące ? albo wrazliwe piersi?
Byłam u lekarza bo potrzebowalam zaświadczenie do pracy bo akurat złożyłam wypowiedzenie a tu ciach ciąża
I dostałam luteine.
Czuję się w miarę dobrze
Mam mdłości. Wszystko mi śmierdzi. Piersi mam wrażliwe. A bóle mam takie ciągnące ale zwłaszcza popołudniuAniolek [*] - 04.2016 7/8 tc [*] 18.08.2016 6/7tc
19.01.2017 - 12/13 tc
Synek 05.2008 -
Ach ..,no to faktycznie złozylas wypowiedzenie a tu bum ;p Ja tez biore luteine ,od poczatku ,bo ja mialam iui.a Ty nie planowałas ?
a ja nie mam mdlosci,i nic mi nie smierdzi ,ale bole mam ciagnace tez popludniu,i bardzo wrazliwe sutki2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥