beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Totoro wrote:Witam! Dziewczyny 24. lipca zrobiłam betę, wyszło 256,8. Powtórzyłam 26. lipca no i piękne 723.3. Dziś zrobiłam (w innym laboratorium) jeszcze raz i 1439. Myślicie, że to dobry wynik...? Martwi mnie, że ten trzeci trochę za mały
Totoro przyrosty bardzo dobre. To normalne ze na poczatku znacznie rosnie a potem zwalnia. Jest okKacperek
Aniolek [*] 04.04.17
Nadzieja umiera ostatnia -
No ja niestety nie miałam możliwości zrobić inaczej, ale lekarz kazał mi powtórzyć betę we wtorek i będę mogła ją porównać z ostatnim wynikiem bo będzie z tego samego laboratorium. No ale myślę, że chyba nie powinno być dużych rozbieżności mimo innych miejsc...
-
Sarra - hcg rośnie dość indywidualnie jak i zależy kiedy było zagnieżdżenie w obecnej ciąży 10dpo miałam wieczorem troche żywej krwi, 11dpo w południe bladziutkie kreski na różnych testach, 12 dpo beta 28,112.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Szybkie pytanie - jak liczyć tygodnie ciąży w przypadku wyników bety i norm z laboratorium?
5 tygodni + 5 dni to 6 tydzień ciąży.
Obiło mi się właśnie o oczy, że przy wynikach badań to jest cały czas 5 tydzień. Faktycznie tak należy to czytać? Trochę to dla mnie nielogiczne. 5 tygodni już dawno minęło, zakończyło się i minęło już wiele kolejnych dni. I wciąż należy patrzeć na normy dla 5 tygodnia? Trochę to absurdalne.
Ale jeśli faktycznie tak jest to wynik 39400 przy normie 7300 należy już w ogóle pozostawić bez komentarza...
Moja próba dostania się wcześniej do lekarza została unicestwiona... na NFZ czeka się 2-3 tygodnie, prywatnie bez kolejek nie przyjmują, są dwie które przyjmują - jedna na urlopie, a druga ma bardzo złe opinie.. I jak tu się nie utwierdzać w przekonaniu, że całe życie mam pechaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2017, 09:37
-
Ja bym to uznala za 6 tydzien ciazy. Szvzegolnie ze to jego koncowka. To lekarze licza skonczone tyg czyli wg lekarza jestes w 5 tyg. Ale wg lab chyba nie... Mnie by sie normy wtedy nie zgadzaly...Kacperek
Aniolek [*] 04.04.17
Nadzieja umiera ostatnia -
Dziewczyny czy beta jest pewna 100 % tzn test ciazowy wyszedł mi pozytywny ale to bylo zaskoczenie dla mnie ... Natomiast ostatnio robiłam badania morfologie i TSH wyszło mi 0,028 a norma jest od 0,550 i moge miec nadczynnosc tarczycy i tu jest problem bo wyczytałam ze test moze wyjsc pozytywny mimo braku ciazy jak ma sie nadczynnosc tarczycy ,poza tym w moczu wyszła mi krew-ślad (to prawdopodobnie od nerek,bola mnie ) i podobno zapalenie nerek tez moze pokazac mylnie pozytywny test... I juz wariuje bo nie wiem czy jestem chora czy w ciazy nie wiem czy jest sens robic bete nie wiem na ile jest wiarygodna,wizyta u gin za tydzien
Czy spotkałyscie sie z przypadkami ze test domowy wykazał ciaze ktorej nie było??
Pozdrawiam -
który masz dzień cyklu? Spóźnia ci się już okres może? Powtórz test innej firmy lub najlepiej zrób hcg z krwi, jeśli jest ciąża a masz coś z nerkami, tarczycą, no cokolwiek za co trzeba się zabrać, musisz być pewna czy jest ciąża zanim podejmiesz leczenie, głównie o te nerki chodzi. Z naturalnych sposobów na nerki polecam herbatę żurawinową, sa gotowe takie z 30% zawartością żurawiny. Ja miałam krwiomocz dosłownie i to duży na samiuśkim początku pierwszej ciąży, przez tydzień piłam po 4 takie herbaty na dzień, sikałam na potęgę, ale po dwóch dniach już poprawa, po tygodniu badanie moczu wyszło nawet ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2017, 20:08
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
-
Dziękuje za odpowiedź . Robiłam 2 rózne testy,2 pozytywne na jednym słaba kreska ,na drugim dwie baaardzo mocne. Ostatni okres miałam w maju(jestem 9 mies po porodzie ) i od poczatku porodu okres bardzo nieregularny co ok 50 dni . Ostatnio zle sie czułam osłabienie,bole podbrzusza stad te badania morfologii i testy które mnie zaskoczyły pozytywne tzn uważałam z mężem a tu....no własnie albo ciąża albo choroba ... Nie wiem na ile badanie z krwi jest pewne nie wiem czy robić czy czekać na wizytę ...A jak tak nie lubię niepewności
-
No najlepiej zrobić hcg dwa razy, jutro i po 48h jak możesz, powinno wzrosnąć minimum 66% w ciągu 48.
Jednak pachnie mi tu ciąża, wymienione choroby nie powodują wzrostu hcg przy niektórych nowotworach sie zdarza chyba, ale to co pisałaś to nie
Herbatkę tą z Herbapolu kupuje, wiem, że w Kauflandzie ją mają, nie wiem jak w innych marketach.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
-
Ja się właśnie podłamałam trochę... odebrałam wyniki tej bety i progesteronu ze środy (ileż można czekać?! od tego czasu już 2x betę zrobiłam w innym miejscu i mam wyniki...) no i progesteron przy tamtej becie (ok. 720) wyszedł mi 16,43;/ Niby w normie, ale maławo... Wprawdzie biorę już od tygodnia dupka 2x1, ale i tak się trochę martwię...;/ Jutro powtarzam ostatni raz betę, ft4 dla pewności (bo TSH 2,832 mi wyszło) i powtórzę progesteron.
Dostałam też tel. z kliniki, że mi znowu w wymazie coś wyszło (a brałam antybiotyk już na to). Dałam ciała przy ostatniej wizycie bo zapomniałam zapytać co dokładnie wyszło z pierwszego wymazu. ;( Umówiłam się na jutro, odbiorę i zapytam co z tym fantem. Już się oczywiście martwię, że te bakterie wpłyną na ciążę;(
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, to mój pierwszy post i już z problemami... W telegraficznym skrócie: po poronieniu w zeszłym roku i rocznych staraniach, w tym miesiącu zamiast regularnego okresu miałam plamienia. Ostatnia miesiączka: 30 czerwca, cykle ok. 26 dni, owulacja na moje oko 12 lipca. Pierwszy pozytywny test wyszedł dopiero 28 lipca, beta z 29 lipca - 65. Dzisiaj powtórzona po 45h - 121. Wiem, że przyrost wygląda ok, ale czy spotkałyście się z sytuacją, gdzie takie niskie wartości miały przyszłość? Do tego dochodzi niski progesteron, ale jestem już na dupku. Pozdrawiam!
-
Witam ponownie dzis byłam u lekarza na usg widac pecherzyk ciazowy 3 mm co zgadza sie z hcg ale nie z okresem bo ostatni miałam 12 czerwca a hcg z 26 lipca 414 ale obok cos w kształcie rogala na szerokosc 2 cm Gin kazal zrobic hcg i przyjsc 10 sierpnia i zas oczekiwanie martwie sie czy to czasem nie był krwiak z tego co czytalam w internecie ale lekarz nic nie mówil i jeszcze na złosc wyniki dzisiejszego hcg beda dopiero w srode...
Lilkah ja mam niskie wartosci nieadekwatne do terminu okresu ale ponoc sie tak moze zdarzyc lekarz jest dobrych mysli -
Hej dziewczyny,
Jestem nowa tu na tym wątku. Mam do was pytanie. Okres ostatni miałam 5 lipca. Cykle mam 28 dniowe. Czyli zgodnie z moją regularnym cyklem kolejny powinien zacząć się 2 sierpnia. Dziś jest 27 dzień cyklu. W sobotę 25 dnia cyklu miałam małe plamienie. Dziś zrobiłam betę. Wynik 7,5 Iulczy jak to się tam pisze. Zastanawia mnie jedynie tak mały wynik choć z drugiej strony przy poprzedniej ciąży test zrobiłam dopiero 8-10 dni po @ i było koło 800.