beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystko jest ok
Wiek maleństwa wg USG to 2-3 dni więcej, ale pewnie po mamusi i tatusiu będzie zacnych rozmiarów
Serduszko pięknie bije. Pani doktor na tę chwilę jest ze wszystkiego bardzo zadowolona
Kolejna wizyta 8 września.
Wreszcie mogę odetchnąćSassy lubi tę wiadomość
-
Carisma wrote:Wszystko jest ok
Wiek maleństwa wg USG to 2-3 dni więcej, ale pewnie po mamusi i tatusiu będzie zacnych rozmiarów
Serduszko pięknie bije. Pani doktor na tę chwilę jest ze wszystkiego bardzo zadowolona
Kolejna wizyta 8 września.
Wreszcie mogę odetchnąć
Wspaniale, bardzo się cieszę! -
Moja beta rośnie lub maleje nie wiem
w sb tydzień temu była 444 to było 19dpo (17dpo) a w pt wczoraj zaledwie 850:( w 25 dpo (czy 23dpo). Dzisiaj jadę zrobić jeszcze raz betę i zobaczę czy jest to spadek czy wzrost taki wolny. Pęcherzyk w 5 tyg i 2 dniu 6mm
-
witam a ja jednak mam znów cp..i po jednej dawce zastrzyku metrotreksat teraz czekam by zadziałało pamiętajcie by jednak ufać intuicji ja od samego początku kontrolował hcg byłam u 3 lekarzy którzy wykluczyli cp mówiąc ze widzą pecherzyk wewnątrz macicy i na moje pytania czy to nie pseudopecherzyk patrzyli na mnie dziwnie wiec myślałam że już fiksuje bo jedna cp miałam z usuniętym jajowodem i przez to nie poszłam szybko znów do lekarza tylko czekałam jak kazali choć przyrosty miałam różne raz prawidłowe raz nie ale mówili że ważne ze rośnie.. I w końcu poszłam do 4 lekarza który wykrył mi w jajowodzie i odrazu na szpital a teraz się modlę by to nie pękło i żeby zastrzyk zadziałał bo inaczej znów operacja..jakbym poszła szybciej to byłoby znacznie lepiej ehh
-
Cześć Dziewczyny. Jestem tu od niedawna. 13 dnia po owulacji (najprawdopodobniej),a już na pewno 30-dnia cyklu - zrobiłam betę hcg. Moj wynik to 41.2. Kolejno za dwa dni zrobiłam po raz drugi- wynik 78.4. Wasze normy są w jakiś innych przelicznikach podane? Który wg Was jest u mnie tydzień ciąży? Chyba dopiero 4-5? Proszę o podpowiedź,bo do wizyty lekarza nie wytrzymam
-
Nikki - wartości masz niskie by się wydawało jak na ten dzień po owulacji, ale przyrost jak najbardziej prawidłowy. W ciągu 48h powinno wzrosnąć hcg o 66% minimum, u Ciebie blisko 100%, więc przyrost ok. A wartość na dany dzień nawet przy zagnieżdżeniu w tym samym czasie u różnych kobiet może być całkiem inna, jedna będą miały przyrost w dolnej granicy normy a inne w górnej i wartości mogą być całkowicie inne. U mnie w tej ciąży beta 12 dpo była 28,1 przy zagnieżdżeniu 10dpo (odrobina jasnej krwi wieczorem tego 10dpo). 13 dpo miałam 50,2, 15 dpo 72,7 (tu za mały przyrost), 19 dpo 383. Jak widać w ciąży jestem. To końcówka 4 początek 5tc u ciebie12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Witajcie dziewczyny może choć trochę mi pomożecie I znajdzie się dziewczyna która miała podobnie jak ja i było ok. Chodzi o badanie bety A raczej przyrost poniżej normy bo o około 47% w ciągu 47h. Lekarka zleciła mi badanie bo na początku 7tc nie widać zarodka a pęcherzyk ma rozmiary jak w 6tc. Oto moje wyniki pierwszy 4057 odpowiadający według norm laboratoryjnych 6-7tc a po 47h zrobiłam ponownie i wynik 5931. Miała może któraś z Was podobną sytuację i było ok?wizytę mam w poniedziałek i cala chodzę zdenerwowana i zmartwiona. Zastanawiam się jeszcze nad beta w pon rano...
-
Beti, rzeczywiście przyrost słaby, ale i z takich przyrostów są zdrowe maluszki. W szczególności chłopcy mogą mieć na początku słabe przyrosty.
Cierpliwości i odstresowuj się! Wiem, że łatwo powiedzieć, a człowiek zawsze się przejmuje, ale nic nie poradzisz, trzeba czekać. Masz USG umówione za jakiś czas? Jeśli tak, odpuściłabym betę, a jeśli cię to uspokoi, to zrób sobie betę.
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź mam nadzieję że będzie dobrze Tak bardzo bym chciała zwłaszcza że mam torbiel endometrialna i o ciążę nie łatwo. Wizytę mam w poniedziałek i pewnie też usg. Mimo wszystko chyba zrobię betę jeszcze raz by zobaczyć jak tym razem wzrośnie. Eh stres jest ogromny i ciężko nie myśleć...
-
Ja miałam tydzień temu taki wynik:
22.08 - 235
24.08 - 590
Przyrost pięknyAle wedlug OM powinnam już zaczynać 7tc. Oczywiście ciąża na pewno jest młodsza
Ale czy to nie za niskie betki? Czytam, że niektóre kobietki mają po 2-3 tys.
-
nick nieaktualnyMarta Eni wrote:Ja miałam tydzień temu taki wynik:
22.08 - 235
24.08 - 590
Przyrost pięknyAle wedlug OM powinnam już zaczynać 7tc. Oczywiście ciąża na pewno jest młodsza
Ale czy to nie za niskie betki? Czytam, że niektóre kobietki mają po 2-3 tys.
Każda z Nas ma inaczej.
Niższe wartości są w porządku, pod warunkiem, że prawidłowo przyrastają
Powodzenia -
Byłam w poniedziałek na usg i niestety lekarka nie miała dla mnie dobrych wiadomości
pęcherzyk urósł tylko 6mm i nadal nic w nim nie widać. Powiedziała, że na 90% nic z tego nie będzie
dostałam skierowanie do szpitala gdyby zaczęło się krwawienie
. Jestem załamana myślałam, że jednak będą lepsze wieści
. Jak nic się nie będzie działo to pójdę jeszcze w przyszłym tygodniu do innego lekarza... zobaczymy co powie choć ja już się nie łudzę
jest mi strasznie smutno...