beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Nikki13 wrote:Dziewczyny potrzebuję pomocy... nie potrafię zinterpretować wyniku, choć do tej pory wydawało mi się to oczywiste... 24 listopada miałam betę na poziomie 2854,2 mlU/ml. A dziś tj. 27.11.2017 na poziomie 10846,7 mlU/ml. Między badaniami minęło 68 godzin. Wzrost wychodzi jakieś ponad 200%. O co chodzi? Czy któraś z Was pomoże to zinterpretować? Proszę o pomoc,jutro dopiero mam wizytę u Ginekologa, ale do tego czasu zwariuję!
Są różne interpretacje. Część twierdzi że to na bliźniaki.
Czytałam również że na dziewczynkę niby ale to nie reguła.
Martwiłabym się gdyby przyrost był o 500-1000 % bo to może świadczyć o zaśniadzie.
Beta na początku bardzo szybko rośnie. Teraz powinna ciut spowolnić. Mi spowolniła już po przedostatnim badaniu. -
madziulas wrote:Pomóżcie. Beta hcg 25.11.17 - 20, zaś 27.11.17 - 80. Czemu taki duży przyrost? Czy wszystko jest ok?
-
muminka83 wrote:Są różne interpretacje. Część twierdzi że to na bliźniaki.
Czytałam również że na dziewczynkę niby ale to nie reguła.
Martwiłabym się gdyby przyrost był o 500-1000 % bo to może świadczyć o zaśniadzie.
Beta na początku bardzo szybko rośnie. Teraz powinna ciut spowolnić. Mi spowolniła już po przedostatnim badaniu.
Dzięki,trochę mnie uspokoiłaś... Sprawdziłam jeszcze w kilku kalkulatorach bhcg i pryrost jednak jest trochę mniejszy - 156%.. Wciąż pozostaję w szoku, lekarz stwierdził jednoznacznie 8 listopada, że owulacji nie miałam, a tu niespodzianka
-
Nikki13 wrote:Dzięki,trochę mnie uspokoiłaś... Sprawdziłam jeszcze w kilku kalkulatorach bhcg i pryrost jednak jest trochę mniejszy - 156%.. Wciąż pozostaję w szoku, lekarz stwierdził jednoznacznie 8 listopada, że owulacji nie miałam, a tu niespodzianka
-
No to pozostaje mi teraz uważać na siebie i czekać do kolejnej wizyty. Dziś nietety tylko pęcherzyk 6mm,ale dla mnie to już wiele...Za tydzień już powinno coś widać. Na razie lekarz ocenił ciążę na początek 5 tygodnia. Jestem dobrej myśli ❤
-
Dziewczyny pomocy. Dzisiaj, w dniu kiedy wypadal mi @, zrobiłam bete, progesteron i estradiol.
Wyniki:
Beta 160
Progestern 29,2
Estradiol 225,03
Powiedzcie czy wszystko w normie? Nie mam w sumie żadnych bóli podbrzusza, jedynie lekko wrażliwe piersi i przez ten tydzień nieświadomości robiłam sobie drzemki w dzień, myśląc że to przemęczenie -
Dziewczyny,
Wczoraj powinnam dostać okresu (ostatni 3.11.2017), jednak zrobiłam testy i widoczne były dwie linie
Dzisiaj zrobiłam beta hcg która wskazała 148 mlU/ml, zaś progesteron 29,50 ng/ml. W środę idę na kolejna oraz do ginekologa. Powiedzcie mi proszę czy wyniki te sa prawidłowe! -
Monsi wrote:Dziewczyny,
Wczoraj powinnam dostać okresu (ostatni 3.11.2017), jednak zrobiłam testy i widoczne były dwie linie
Dzisiaj zrobiłam beta hcg która wskazała 148 mlU/ml, zaś progesteron 29,50 ng/ml. W środę idę na kolejna oraz do ginekologa. Powiedzcie mi proszę czy wyniki te sa prawidłowe!
Gratulacje! Poziom beta hcg wskazuje, że na pewno jesteś w ciąży. Jednak, aby określić, czy ciąża rozwija się prawidłowo, powinnaś w kolejnym dniu lub do 72 godzin powtórzyć betę. Najważniejszy w tym wypadku jest przyrost, a nie sam jej poziom. -
Witam miałam 3 razy robione bad, beta hcg , sprawdzałam na różnych kalendarzach i raz pokazuje ,że w normie a innym razem ,że poniżej:( Czy któraś pomoże w interpretacji, dodam ,że w weekend miałam plamienia i dostałam progesteron.
Beta hcg
28go.listopada 208
30go listopada 428
05 grudnia 2172 -
Cześć dziewczyny,
To mój pierwszy raz tutaj, nie wiem czy się cieszyć czy jeszcze za wcześnie.
Mam synka 10 miesięcy, 5 listopada dostałam pierwszy okres, do tej pory kolejnego brak, rano zrobiłam test - blada druga kreska, przy okazji zrobiłam betę z krwi - 58,2. (Przy pierwszej ciąży w 4/5 tygodniu miałam ponad 400.) -
Witam wszystkie kobitki
Jestem obecnie w drugim cyklu starań, 30 dc, przy cyklach 29 dniowych. Dziś zrobiłam z samego rana test, wyszła baaaardzo blada druga kreska. Poleciałam na bete, po poludniu dostałam wynik 77,7. Jak myślicie, wszystko OK ? Tak bardzo bym chciała żeby sie udałoAniołek... 11 tydzień
2 cs po rocznej przerwie. -
Zrobiłam dziś powtórkę i ładnie wzrosło do 198. Wychodzi 4/5 tydzień więc zgadzałoby się. Tylko szok, że "to już", bez starań.
Bąbel zrób w poniedziałek raz jeszcze, ale myślę, że śmiało można napisać GRATULACJE!! Chyba nie ma, że niska Beta widełki są od >5