beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, czy takie wyniki bhcg są ok i mogą być powodem do radości?
Poniedziałek - 25,7
Środa - 91
Czwartek 193
Będę bardzo wdzięczna za odp, w poprzednim cyklu poronilam i boje się kolejnego rozczarowania- hashimoto, niedoczynność tarczycy -
staramy się -
nick nieaktualny
-
Kochana daj sobie i ciąży kilka dni, nie jestem lekarzem, ale cuda się zdarzają i być może coś się ruszy. Bardzo mocno Ci tego życzę.
-
Dziewczyny proszę powiedzcie mi, czy możliwe jest, żeby mimo bety <1,2 U/l w 7 dniu po (niepotwierdzonej) owulacji jednak jestem w ciąży? Mam dużo nietypowych dla mnie objawów i mam nadzieję, że jednak w końcu się udało.... Do @ jeszcze tydzień- mam cykle aż 31-33 dniowe.💃'95🕴️'90
🍀 Aktualnie 10cs o pierwsze bobo! 👶
🗓️ Plan działania:
🌼 06/02/25 wizyta w klinice u nowego lekarza prowadzącego!
🌼 12-18/02/25 Sono- HSG
🌼 21/02/25 dodatkowa konsultacja planu z innym specjalistą
🌼 Koniec lutego- powtórka seminogramu + HBA + fragmentacja DNA
Diagnostyka:
❌ Endometrioza otrzewnowa
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
➖ IO, BMI 25.2 (-> metformina + dieta)
✔️ U partnera wyniki ok (morfologia 4%, obniżony ruch postępowy, ale dużą ilością nadrabia).
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Julia24 wrote:Dziewczyny proszę powiedzcie mi, czy możliwe jest, żeby mimo bety <1,2 U/l w 7 dniu po (niepotwierdzonej) owulacji jednak jestem w ciąży? Mam dużo nietypowych dla mnie objawów i mam nadzieję, że jednak w końcu się udało.... Do @ jeszcze tydzień- mam cykle aż 31-33 dniowe.
Musisz poczekać. Tak naprawdę nie wiesz kiedy byla owu. 7dpo to za wcześnie stanowczo skoro zagnieżdżenie moze wtedy a moze nawet i pozniej byc. Do tego 2 dni na rozpoczęcie wytwarzania hormonu bhcg... Musisz czekać chociaż wiem ze łatwo nie jesthttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Dziewczyny, 4 listopada miałam podany zastrzyk Ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka. Miesiączkę miałam dostać w tą niedzielę 19 listopada 2017, ale nie dostałam, więc wczoraj zrobiłam betę. Wynik 14,9 mIU/ml. Niby jest powyżej 5 mIU/ml, ale strasznie niski......czy to może być ciąża??
-
Powtórzyłam betę wczoraj. Spadła z 14,9 na 9,89:( plus dostałam plamień lekarz powiedział żebym zrobiła jeszcze w pt dla 100% pewności. Ciagle biorę Duphaston i nie wiem czy nie odstawić, myśle ze może blokować miesiączkę.... Ja raczej wątpię aby było dobrze:( co myślicie?
-
Witajcie, dziewczyny czy wiecie coś na temat przyrostu beta przy większych wartościach? Beta 42.000 a po 48h 51.000. Czy to jest ok czy jednak mało? Wiem że na początku przyrasta o 66%...ale tu to około 20%. Martwię się jak Wy wszystkie...jestem po jednym poronieniu ... Podpowiedzieć jak to jest?
Magia -
Dziewczyny potrzebuję pomocy... nie potrafię zinterpretować wyniku, choć do tej pory wydawało mi się to oczywiste... 24 listopada miałam betę na poziomie 2854,2 mlU/ml. A dziś tj. 27.11.2017 na poziomie 10846,7 mlU/ml. Między badaniami minęło 68 godzin. Wzrost wychodzi jakieś ponad 200%. O co chodzi? Czy któraś z Was pomoże to zinterpretować? Proszę o pomoc,jutro dopiero mam wizytę u Ginekologa, ale do tego czasu zwariuję!
-
Magia wrote:Witajcie, dziewczyny czy wiecie coś na temat przyrostu beta przy większych wartościach? Beta 42.000 a po 48h 51.000. Czy to jest ok czy jednak mało? Wiem że na początku przyrasta o 66%...ale tu to około 20%. Martwię się jak Wy wszystkie...jestem po jednym poronieniu ... Podpowiedzieć jak to jest?
Beta przy takich wartościach wzrasta powoli i podwaja się po 96 h a nawet i później.
Przykładowo moje bety:
14.11 - 1162
16.11 - 2673
21.11 - 18500
27.11- 64210
Beta powyżej 6000 tyś potrzebuje dłuższego czasu na podwojenie. Przy takiej becie widać na bank przynajmniej pęcherzyk, zarodek.
Ja już nie będę robić więcej bety i Ty też nie rób bo nie ma sensu. Bardziej miarodajne jest usg