beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Laira powiedz mi , bo zaczął mnie boleć krzyż i brzuch i zaczynam się martwić, a miałam takie bóle przy ciąży biochemicznej , tylko , że wtedy miałam też plamienie, a potem żywą krew...
patrycjaaa lubi tę wiadomość
-
Karola94c wrote:Laira powiedz mi , bo zaczął mnie boleć krzyż i brzuch i zaczynam się martwić, a miałam takie bóle przy ciąży biochemicznej , tylko , że wtedy miałam też plamienie, a potem żywą krew...
Karola94c lubi tę wiadomość
-
Karola94c wrote:Laira powiedz mi , bo zaczął mnie boleć krzyż i brzuch i zaczynam się martwić, a miałam takie bóle przy ciąży biochemicznej , tylko , że wtedy miałam też plamienie, a potem żywą krew...
Ciezko wrozyc. Moze byc to normalne, a moze nie - zwlaszcza, ze sama mowisz, ze juz tak mialas wczesniej. Generalnie wiesz, ze nawet jakby bylo cos zlego to nie da sie z tym nic zrobic. Jakby pojawilo sie krwawienie to wiadomo IP, albo jak beda bardzo silne bole, takie nie do wytrzymac.
Ja mialam bole na etapie bardzo wczesnej ciazy, takie okresowe, mialam tez krwiaka i czekamy teraz na rozwiazanie, wiec nie nastawiaj sie zle. -
Hej dziewczyny chcialam do was dolaczyc Jako nastepna do kolekcji ktora ostatnia @ miala 2.05.
Staralam sie 3 lata i nie mam jeszcze dzieci.
Mialam brazowe plamienia 2 dni przed sodziewana @ i spanikowalam bo to bylo juz nasze 3 podejscie ivf.
Ale nastepnego dnia zrobilam test i wyszedl dosc mocno pozytywny, nastepnego dnia drugi test i w 11dniu po transferze poszlam na bete wyszla 883
13dpt 1999
Ale teraz czekam juz tydzien i do pierwszego serduszkowego USG zostalo jeszcze 6 dni.
Tak sie boje bo to tyle czasu teraz nie wiem czy moje malenstwa jeszcze ze man SA.
Jak wy znosicie to czekanie öd wizyty do wizyty?
-
nick nieaktualnyAleksa87 wrote:Hej dziewczyny chcialam do was dolaczyc Jako nastepna do kolekcji ktora ostatnia @ miala 2.05.
Staralam sie 3 lata i nie mam jeszcze dzieci.
Mialam brazowe plamienia 2 dni przed sodziewana @ i spanikowalam bo to bylo juz nasze 3 podejscie ivf.
Ale nastepnego dnia zrobilam test i wyszedl dosc mocno pozytywny, nastepnego dnia drugi test i w 11dniu po transferze poszlam na bete wyszla 883
13dpt 1999
Ale teraz czekam juz tydzien i do pierwszego serduszkowego USG zostalo jeszcze 6 dni.
Tak sie boje bo to tyle czasu teraz nie wiem czy moje malenstwa jeszcze ze man SA.
Jak wy znosicie to czekanie öd wizyty do wizyty?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 19:27
-
Inka tak 2 zarodki mialam podane bo przy poprzednich 2 transferach lekarz pproponowal nam zostac przy jednym. Niestety sie nie udalo, ani za pierwszym, ani za drugim razem.
Dlatego bylo by niezle gdyby teraz dwojeczka sie u mnie zadomowila. To bylo öd dziecka moje marzenie.
Zawsze mowilam ze raz urodzic i miec dwojke dzieci to marzenie!
Jestesmy w sumie na rowni. Widze, ze ty masz bedziesz miala pierwsze USG 20.06.
Ja mam 12.06.
Ja mialam transfer 18.05.
No to moze obie bedzirmy mialy to szczescie
Ale szczerze mowiac nawet gdyby jedno zostalo bylabym tez w 7 niebie.
-
Inka a jak sie czujesz?
Masz jakies Symptomy/ objawy? -
nick nieaktualnyAleksa, jedyny objaw jaki mam jest dość krępujący... bo mam totalnie wzdęty brzuch Generalnie to już wyglądam jak w 3-4 miesiącu ciązy, co wygląda zabawnie, bo jestem szczupła, więc moja "ciąża" dość szybko się zwizualizowała Niestety też nadal towarzysza mi skurcze, ale mialam wczoraj USG, lekarz powiedział, że wszystko jest w porządku, jajniki wyciszone i nie widac nic niepokojącego, więc po prostu mam brać doraźnie nospę. AAA no i jestem bardzo senna, rano budzę się przed budzikiem, ale o 20:00 mam już fazę warzywa
U nas to był pierwszy transfer, więc powodzenie traktuę w kategorii cudu, od razu zdecydowaliśmy się na dwa zarodki, własnie ze względu na to, zeby zwiększyć szanse na powodzenie. Ponadto raz się żyje, jakby się okazało, ze spędzę ciążę w trzypaku to bym skakała do nieba, oczywiście ostrożnie -
Ruda super!
to bylo Twoje pierwsze USG?
Czy lekarz wyznaczyl CI juz Termin porodu?
Widzialas serduszko?
Inka u mnie tez byl na poczatku Problem z brzucholem haha ja tez jestem szczupla i juz sie smialam ze ledwo zaszlam w ciaze a brzuch juz wielki, myslalam ze moze mi sie tak przytylo ale teraz widze ze to sie troche cofa i brzuch jest troszke mniejszy nie taki nadety jak balon.
Moze to przez stymulacje leki, Hormony
Ja tez mam skurcze-bole miesiaczkowe i ostatnio dziewczyny na forum poradzily mi brac magnez rano i Wieczorem, ale mimo to czasami czuje ze cos ciagnie.
Jesli chodzi o zmeczenie to rowniez mam ten Problem chodze spac o 23 a wstaje o 7 i jadac do pracy czuje jakbym miala piasek w oczach. Ciagle chce mi sie spac.
Ale ja lubie to zmeczenie.
A powiedz ty mialas bete robiona dokladnie tak jak ja. W 11 i 13dpt
Znasz poziom progesteronu z obu badan? Chcialam porownac sobie bo mi sie wydaje ze mam dosc niski. -
tak to było moje 1 usg jest zarodek i lekarz stwierdził że widzi serduszko ale jest jeszcze bardzo bardzo małe i więcej zobaczymy na kolejnej wizycie
wyznaczył mi termin wg usg na 30 stycznia wg okresu na 6 luty
Aleksa87 a Ty jak się czujesz czujesz podekscytowanie stanem błogosławionym ?agniesja lubi tę wiadomość
-
Ruda malenkie ale bylo serduszko !!! Wspaniale.
Ja dopoki tego nie zobacze na wlasne oczy to nie uwierze.
Niby 2 normalen testy i 2 razy beta byla robiona ale nie mam tego poczucia ze to juz na 100%
Nie dowierzam...
Moze dlatego ze juz tyle lat prob za man i jestem ostrozniejsza jesli chodzi o emocje.
Ale oczywiscie wewnetrznie cos mi mowi TAK!, udalo sie!
Ale potrzebuje tego Termin u zeby naprawde uwierzyc.
Byle do wtorku! -
nick nieaktualnyAleksa87 wrote:
A powiedz ty mialas bete robiona dokladnie tak jak ja. W 11 i 13dpt
Znasz poziom progesteronu z obu badan? Chcialam porownac sobie bo mi sie wydaje ze mam dosc niski.
A jaki masz ten progesteron?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 09:41