beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEWELA wrote:Miało być z 20.05 12494,14
Niby w normie ale przy dolnej granicy. A tu dziewczyny piszą na grupie ze maja po 20 progesteronu lub więcej 😑
Ewela beta po 1000 przyrasta co 48 h o około 66 %, czyli ta dolna granica. To normalne. Nie ma się o co martwić. A progesteron masz w normie. Duphaston nie wychodzi w krwi, więc na pewno jest wyższy 🙂 -
nick nieaktualnyIzz_izz wrote:Hej, od wczoraj panikuję
ostatnia miesiączka 28.04. 25.05 beta hcg 250, 27.05 498. Wczoraj coś mnie podkusiło i zbadałam progesteron i betę. Progesteron 94,500 nmol/l przy normie 35,000-141,000. Beta - 7948. Czy nie za wolno przyrasta? Naczytałam się na forum, że za wolno i nie ma się co pozytywnie nastawiać. Na pierwszej wizycie lekarz zrobił tylko cytologię i stwierdził, że nie robi USG. Badanie mam 15.06 a do tego czasu chyba oszaleję z nerwów
Izz beta po 1000 przyrasta co 48h jedynie o około 66% max 70%. Nie będzie tu już spektakularnych przyrostów. U każdej kobiety tak się dzieje. Nie martw się bo naprawdę nie masz powodów. Na forum dziewczyny mogły nie wiedzieć o tych przyrostach bety po 1000, stąd wprowadzenie cię w błąd. Progesteron masz wspaniały. Nie pozostaje mi nic tylko pogratulować ci ciąży 🙂. Trzymam kciuki za ten 15.06 🤞Izz_izz lubi tę wiadomość
-
Heej ❤😊
Nie dawno dowiedziałam się, że jestem w drugiej ciąży.
Zrobilam oczywiście badania bety
Wyszły następująca:
10dpo - 71.96
12dpo - 201.5 (przyrost po 48h 180%)
15dpo - 571.5 (przyrost po 72h 100%)
Co sądzicie ? Troszke mnie zmartwił przyrost po 72h, ale przyznam szczerze że nie do końca ogarniam te przyrosty i tak sie zastanawiam czy to jest w porządku.
Będę wdzięczna za odp 😊
16.05.2021r. KLARA 🩷
Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
Styczeń 2023r. - cb 💔
08.11.2023r. Antoni 🩵❤️🩹🌈 -
Nastkaa97 wrote:Heej ❤😊
Nie dawno dowiedziałam się, że jestem w drugiej ciąży.
Zrobilam oczywiście badania bety
Wyszły następująca:
10dpo - 71.96
12dpo - 201.5 (przyrost po 48h 180%)
15dpo - 571.5 (przyrost po 72h 100%)
Co sądzicie ? Troszke mnie zmartwił przyrost po 72h, ale przyznam szczerze że nie do końca ogarniam te przyrosty i tak sie zastanawiam czy to jest w porządku.
Będę wdzięczna za odp 😊
Przyrosty masz w normie, minimum to 66%. W ciąży udanej z Zuzką moja beta akurat szybko leciała w górę, aż bałam się bliźniąt. Nie wiem kiedy miałam owulację bo mam nieregularne cykle i pcos ale:
1 beta- 91
Po 48h - 400
kolejne 48h - 1200
kolejne 48h- 3200
kolejne 48h - ponad 11 tysięcy
Robiłam betę kilka razy bo 5 miesięcy wcześniej miałam ciążę pozamaciczną, więc miałam stresa żeby nie było powtórki -
kajakowe wrote:Przyrosty masz w normie, minimum to 66%. W ciąży udanej z Zuzką moja beta akurat szybko leciała w górę, aż bałam się bliźniąt. Nie wiem kiedy miałam owulację bo mam nieregularne cykle i pcos ale:
1 beta- 91
Po 48h - 400
kolejne 48h - 1200
kolejne 48h- 3200
kolejne 48h - ponad 11 tysięcy
Robiłam betę kilka razy bo 5 miesięcy wcześniej miałam ciążę pozamaciczną, więc miałam stresa żeby nie było powtórki
Dziekuje za odpowiedź 😊
Dzisiaj oznaczyłam jeszcze raz, wyszło 1083 czyli wzrost 90% po 48 h.
Możesz coś więcej opowiedzieć o cp ? Jak się to objawiało u ciebie i jaka była beta ?
Właśnie tego boje się najbardziej 🥺
Przyrosty z córką miałaś piękne 😊16.05.2021r. KLARA 🩷
Styczeń 2023r. - cb 💔
Hej!
Od lat śledzę tutejsze wpisy, może chociaż podzielenie się moją historią mi trochę ulży.
Ostatni okres na początku maja, w połowie maja inseminacja, zapobiegawczo duphaston. Szok i niedowierzanie pierwsza ciąża po tylu latach!- pod koniec maja beta 50, tydzień później 400 . Na usg było widać pięknie pęcherzyk .Ale... w kolejnym tygodniu beta spadła do 230 by po dwóch dniach wzrosnąć do 370. Powinna teraz wynosić już 5000 jak nic
Dlaczego spadła i się podniosła?
Dlaczego lekarz każe kontyunować duphaston skoro wiadomo, że ciąża się nie rozwija?
Chyba wyląduje w domu wariatów.
Warszawa
styczeń 2022 jajowody drożne idealnie
luty 2022 IUI nieudana 😭
kwiecień 2022 IUI nieudana😭
maj 2022 IUI udana, skacząca beta 😒
czerwiec 2022 cplaparoskopia i usunięty jajowód😭
czekamy na lepszy czas i działamy dalej!
Walczymy dalej!
Sierpień 2022 IUI nieudana😭
2023 In Vitro
styczeń 2023 stymulacja in vitro
Pobrano 9 oocytów, 7 dojrzałych👍
Zapłodniono 6
4 zatrzymały się po 3 dobie, 2 walczą
Mamy 1 zdrowy zarodek po badaniu genetycznym❄
27.03.2023 transfer 5dniowca na cyklu naturalnym+ wlew + embryoglue
5dpt ⏸️
6dpt ⏸️
7dpt Beta 50 mIU/ml
9dpt Beta 120 mIU/ml
15dpt Beta 2000 mIU/ml
Mamy pęcherzyk!
Niepłodność idiopatyczna
Kariotpy ok
Cykle i owulacje książkowe
Amh 2,65 -
frezja87 wrote:Hej!
Od lat śledzę tutejsze wpisy, może chociaż podzielenie się moją historią mi trochę ulży.
Ostatni okres na początku maja, w połowie maja inseminacja, zapobiegawczo duphaston. Szok i niedowierzanie pierwsza ciąża po tylu latach!- pod koniec maja beta 50, tydzień później 400 . Na usg było widać pięknie pęcherzyk .Ale... w kolejnym tygodniu beta spadła do 230 by po dwóch dniach wzrosnąć do 370. Powinna teraz wynosić już 5000 jak nic
Dlaczego lekarz każe kontyunować duphaston skoro wiadomo, że ciąża się nie rozwija?
Niesamowita historia. Hmm.. a może byla ciąża bliźniacza ? Ale skoro bylas na usg I był jeden pecherzyk to faktycznie dziwne.. a może błąd w laboratorium?
Kiedy masz wizyte ? Badanie ?16.05.2021r. KLARA 🩷
Styczeń 2023r. - cb 💔
Niestety to nie błąd, po tym dziwnym spadku na drugi dzień pobiegłam do lab licząc na błąd i było troszkę więcej, ale dalej mało
Wizytę mam w ten piątek, właśnie telefonicznie wepchałam się na siłę. Ze stresu zbadałam sobie wszystko co się dało, łącznie z tsh. Wszystko jest w normie. Zresztą moje wyniki zawsze książkowe. Oprócz obecnej bety.
Jestem realistką- wolę prawdę. Skoro jest spadek, ciąża nie ma szans, proszę przerwać duphaston i czekać na poronienie. Nie rozumiem czemu mam dalej brać i leżeć, prawdopodobnie od lekarza od d... będę szła prosto do tego od głowy
Warszawa
luty 2022 IUI nieudana 😭
Walczymy dalej!
2023 In Vitro
Zapłodniono 6
5dpt ⏸️
6dpt ⏸️
7dpt Beta 50 mIU/ml
9dpt Beta 120 mIU/ml
15dpt Beta 2000 mIU/ml
Mamy pęcherzyk!
Niepłodność idiopatyczna
Kariotpy ok
Amh 2,65 -
frezja87 wrote:Niestety to nie błąd, po tym dziwnym spadku na drugi dzień pobiegłam do lab licząc na błąd i było troszkę więcej, ale dalej mało
Wizytę mam w ten piątek, właśnie telefonicznie wepchałam się na siłę. Ze stresu zbadałam sobie wszystko co się dało, łącznie z tsh. Wszystko jest w normie. Zresztą moje wyniki zawsze książkowe. Oprócz obecnej bety.
Jestem realistką- wolę prawdę. Skoro jest spadek, ciąża nie ma szans, proszę przerwać duphaston i czekać na poronienie. Nie rozumiem czemu mam dalej brać i leżeć, prawdopodobnie od lekarza od d... będę szła prosto do tego od głowy
Widać, że z jednej strony lekarz nie traci nadziei. Ile jest lekarzy co spisują ciążę na straty a potem nagle zmienia się bieg wydarzeń, widocznie twój lekarz albo widzi szanse albo próbuje ją znaleźć.
Jak będziesz miała wizyte to porozmawiaj szczerze, powiedz jak jest i niech on też ci powie co o tym sądzi, jeksi nie ma żadnych szans to niech nie robi tobie nadziei.
Tulę mocno i daj znać po tej wizycie ❤16.05.2021r. KLARA 🩷
Styczeń 2023r. - cb 💔
Nastkaa97 wrote:Widać, że z jednej strony lekarz nie traci nadziei. Ile jest lekarzy co spisują ciążę na straty a potem nagle zmienia się bieg wydarzeń, widocznie twój lekarz albo widzi szanse albo próbuje ją znaleźć.
Jak będziesz miała wizyte to porozmawiaj szczerze, powiedz jak jest i niech on też ci powie co o tym sądzi, jesli nie ma żadnych szans to niech nie robi tobie nadziei.
Tulę mocno i daj znać po tej wizycie ❤
Dziękuję bardzo i na pewno dam znać. Czytałam masę przeróżnych przypadków, ale takiego nie spotkałam. Może komuś się przyda
Warszawa
luty 2022 IUI nieudana 😭
Walczymy dalej!
2023 In Vitro
Zapłodniono 6
5dpt ⏸️
6dpt ⏸️
7dpt Beta 50 mIU/ml
9dpt Beta 120 mIU/ml
15dpt Beta 2000 mIU/ml
Mamy pęcherzyk!
Niepłodność idiopatyczna
Kariotpy ok
Amh 2,65 -
Pewnie, zawsze zostaje tutaj ślad. 😊
Czekam z niecierpliwością.
Ja umówiłam się na poniedziałek do ginekologa. Może coś już będzie widać, chociaż pęcherzyk ❤16.05.2021r. KLARA 🩷
Styczeń 2023r. - cb 💔
Nastkaa97 wrote:Pewnie, zawsze zostaje tutaj ślad. 😊
Czekam z niecierpliwością.
Ja umówiłam się na poniedziałek do ginekologa. Może coś już będzie widać, chociaż pęcherzyk ❤
Skoro u mnie przy mniejszej becie było widać to u Ciebie na pewno będzie
Tylko niech dalej rośnie ładnie i bez komplikacji
Warszawa
luty 2022 IUI nieudana 😭
Walczymy dalej!
2023 In Vitro
Zapłodniono 6
5dpt ⏸️
6dpt ⏸️
7dpt Beta 50 mIU/ml
9dpt Beta 120 mIU/ml
15dpt Beta 2000 mIU/ml
Mamy pęcherzyk!
Niepłodność idiopatyczna
Kariotpy ok
Amh 2,65 -
Nastkaa97 wrote:Dziekuje za odpowiedź 😊
Dzisiaj oznaczyłam jeszcze raz, wyszło 1083 czyli wzrost 90% po 48 h.
Możesz coś więcej opowiedzieć o cp ? Jak się to objawiało u ciebie i jaka była beta ?
Właśnie tego boje się najbardziej 🥺
Przyrosty z córką miałaś piękne 😊
Bardzo ładny przyrost 🙂 u mnie w cp były przyrosty niskie, 400-600-800 itd. Lekarze kazali czekać bo wczesna ciąża itp, w macicy był pseudo pęcherzyk i chyba to uśpiło ich czujność, albo tacy lekarze 🤷♀️ a ja czułam że coś jest nie tak, po prostu wiedziałam. A oni kazali czekać około 2 tygodni i dopiero przyjść. W końcu trafiłam na lekarza, który dał mi skierowanie do szpitala z rozpoznaniem poronienia zatrzymanego. Cóż, nie trafił z diagnozą ale dzięki niemu pewnie żyję. Było zagrożenie życia, jajowód zaczął pękać i było krwawienie do brzucha. Trafiłam na stół, usunęli mi jajowód. Po tym już wiedziałam że szanse mam praktycznie żadne na naturalną ciążę. To było w kwietniu. Stwierdziliśmy że na kolejny sezon kupimy motocykle i będziemy zwiedzać świat. We wrześniu już byłam w ciąży z Zuzką 😀Nastkaa97 lubi tę wiadomość
-
kajakowe wrote:Bardzo ładny przyrost 🙂 u mnie w cp były przyrosty niskie, 400-600-800 itd. Lekarze kazali czekać bo wczesna ciąża itp, w macicy był pseudo pęcherzyk i chyba to uśpiło ich czujność, albo tacy lekarze 🤷♀️ a ja czułam że coś jest nie tak, po prostu wiedziałam. A oni kazali czekać około 2 tygodni i dopiero przyjść. W końcu trafiłam na lekarza, który dał mi skierowanie do szpitala z rozpoznaniem poronienia zatrzymanego. Cóż, nie trafił z diagnozą ale dzięki niemu pewnie żyję. Było zagrożenie życia, jajowód zaczął pękać i było krwawienie do brzucha. Trafiłam na stół, usunęli mi jajowód. Po tym już wiedziałam że szanse mam praktycznie żadne na naturalną ciążę. To było w kwietniu. Stwierdziliśmy że na kolejny sezon kupimy motocykle i będziemy zwiedzać świat. We wrześniu już byłam w ciąży z Zuzką 😀
Wow, co za historia. Myślałam, źe temat cp jest już na tyle rozpowszechniony, że lekarze są bardziej czujni, jak widać są wyjątki. Dobrze, że tak się to skończyło i teraz masz cudowną córeczkę ❤😊
Dziekuje ci za odpowiedź 😊16.05.2021r. KLARA 🩷
Styczeń 2023r. - cb 💔
nick nieaktualnyfrezja87 wrote:Hej!
Frezja czy każda beta była robiona w tym samym laboratorium? Beta mimo wszystko rośnie a organizm kobiety to nie robot więc jest możliwość, że mimo wszystko ciąża się rozwija. Duphaston nie wspomoże nieprawidłowej ciąży tylko tą zdrową, bo to sztuczny progesteron. I co do spadku bety jeśli była robiona w tym samym laboratorium to może ten spadek był przez spadek progesteronu 🤔? A że bierzesz duphaston to znów beta rośnie 🤔. Kiedy masz wizytę u ginekologa? -
Natalia95 wrote:Frezja czy każda beta była robiona w tym samym laboratorium? Beta mimo wszystko rośnie a organizm kobiety to nie robot więc jest możliwość, że mimo wszystko ciąża się rozwija. Duphaston nie wspomoże nieprawidłowej ciąży tylko tą zdrową, bo to sztuczny progesteron. I co do spadku bety jeśli była robiona w tym samym laboratorium to może ten spadek był przez spadek progesteronu 🤔? A że bierzesz duphaston to znów beta rośnie 🤔. Kiedy masz wizytę u ginekologa?
Tak, każda beta była robiona w tym samym laboratorium.
Beta niby znów rośnie, ale to i tak jest niewspółmierne do tygodnia ciążyNie licząc spadku od ponad tygodnia stoi w miejscu, co na tym etapie jest jednoznaczne. Niestety... ale rzeczywiście to są cuda z tymi wynikami jakieś.
Na szczęście jutro już wizyta, ale już się przygotowuje psychicznie na najgorsze, nie dopuszczam już pozytywnego rozwiązania
Warszawa
luty 2022 IUI nieudana 😭
Walczymy dalej!
2023 In Vitro
Zapłodniono 6
5dpt ⏸️
6dpt ⏸️
7dpt Beta 50 mIU/ml
9dpt Beta 120 mIU/ml
15dpt Beta 2000 mIU/ml
Mamy pęcherzyk!
Niepłodność idiopatyczna
Kariotpy ok
Amh 2,65 -
nick nieaktualnyfrezja87 wrote:Tak, każda beta była robiona w tym samym laboratorium.
Beta niby znów rośnie, ale to i tak jest niewspółmierne do tygodnia ciążyNie licząc spadku od ponad tygodnia stoi w miejscu, co na tym etapie jest jednoznaczne. Niestety... ale rzeczywiście to są cuda z tymi wynikami jakieś.
Na szczęście jutro już wizyta, ale już się przygotowuje psychicznie na najgorsze, nie dopuszczam już pozytywnego rozwiązania
Frezja no ja w każdym razie trzymam kciuki za dobre wieści ❤️🤞. Chociaż wiadomo, że różnie może być. -
frezja87 wrote:Tak, każda beta była robiona w tym samym laboratorium.
Kochana, odezwij się jutro po wizycie. Będę czekać ❤16.05.2021r. KLARA 🩷
Styczeń 2023r. - cb 💔
Natalia95 wrote:Izz beta po 1000 przyrasta co 48h jedynie o około 66% max 70%. Nie będzie tu już spektakularnych przyrostów. U każdej kobiety tak się dzieje. Nie martw się bo naprawdę nie masz powodów. Na forum dziewczyny mogły nie wiedzieć o tych przyrostach bety po 1000, stąd wprowadzenie cię w błąd. Progesteron masz wspaniały. Nie pozostaje mi nic tylko pogratulować ci ciąży 🙂. Trzymam kciuki za ten 15.06 🤞
Tez nie wiedzialam, że beta przy 1000 już tak minimalnie przyrasta. Uspokoiło mnie to trochę 😊Natalia95 lubi tę wiadomość
16.05.2021r. KLARA 🩷
Styczeń 2023r. - cb 💔
08.11.2023r. Antoni 🩵❤️🩹🌈