X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy beta na poziomie 40-50 tys również powinna się podwajać? U mnie przyrost tylko 25% i się zmartwiłam.

• Gruby123 Debiutantka

Wysłany: 12 listopada, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!! Proszę o odpowiedź i dodanie otuchy ! Byłam dziś na badaniu prenatalnym pierwszym w tej ciszy 12+4 dni
    Serduszko bije pięknie ,narządy super nie spodobało się doktorowi 2,75 przezierność karku u dziecka niby norma jest do 2,5 czy któraś tak miała i było wszystko okej 😭😭 bardzo się martwię 😭😭😭

10.08.2024 🤰
    11.11.2024 12 tydzień 💜🥰😍
  • diana099 Nowa

Wysłany: 18 listopada, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmonka wrote:
    Witam,
    Jestem w 6 tygodniu ciąży, 9.10 lekarz jeszcze nic nie wykrył, przez wzgląd na poprzednie poronienie zalecił zbadać betę.
    10.10 - beta wynosiła 21000
    12.10 - beta 26500
    Stwierdził że wzrost powinien być ok 66% a tutaj tylko ok 25%. Czytałam że powyżej pewnej wartości beta zwalnia ale aż tak? Jest się czym martwić ? 😞

Hej czy dasz znać jak się dalej potoczyło? Mam bardzo podobną sytuację i bardzo mnie to martwi.

• GoleM Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny potrzebuje trochę wsparcia i kubła zimnej wody na głowę moje wyniki bety są nastepujace:
    28.11- 28 mIU/ml owulacja była najprawdopodobniej 16-17.11 a OM 31.10

30.11- 72.5 mIU/ml piękny skok 150%

2.12 dzisiaj- 135.5 mIU/ml skok ok. 85%

Wiem,że w normie w sensie więcej jak 66% ale coś tak mało się wydaje,za mało ...co myślicie?

• Anaam Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoleM wrote:
    Hej dziewczyny potrzebuje trochę wsparcia i kubła zimnej wody na głowę moje wyniki bety są nastepujace:
    28.11- 28 mIU/ml owulacja była najprawdopodobniej 16-17.11 a OM 31.10

30.11- 72.5 mIU/ml piękny skok 150%

2.12 dzisiaj- 135.5 mIU/ml skok ok. 85%

Wiem,że w normie w sensie więcej jak 66% ale coś tak mało się wydaje,za mało ...co myślicie?
    Ja OM 30.10 dziś badałam pierwszy raz bete i mam 166,1. Wydaje mi się, że przyrost jest ważniejszy niż sam poziom. Ja idę teraz w środę

GoleM lubi tę wiadomość

28👩‍❤️‍👨29
    Starania od 11.22r.
    Endometrioza IV
    27.11 ⏸️
    Beta 02.12: 166,1
    Beta 04.12: 363,1

preg.png
  • GoleM Koleżanka

Wysłany: 2 grudnia, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaam wrote:
    Ja OM 30.10 dziś badałam pierwszy raz bete i mam 166,1. Wydaje mi się, że przyrost jest ważniejszy niż sam poziom. Ja idę teraz w środę
    Kochana to czekam na Twoje wyniki oby był wzrost!

Anaam lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem tu nowa 😊
    Jestem we wczesnej trzeciej ciąży, niestety dwie poprzednie zakończone poronieniem więc jest ciężko.
    Chciałabym zapytać czy według was przyrosty Beta HCG są prawidłowe, zwłaszcza ten ostatni bo niby okay a jednak Beta zwolniła i nie wiem czy to coś oznacza.

27 listopada: 39,5
    po dwóch dniach
    29 listopada: 123,8
    i po 4 dniach
    3 grudnia: 596,5

Wszystkie robione o jednej godzinie i w tym samym laboratorium.

• GoleM Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaBonia wrote:
    Cześć, jestem tu nowa 😊
    Jestem we wczesnej trzeciej ciąży, niestety dwie poprzednie zakończone poronieniem więc jest ciężko.
    Chciałabym zapytać czy według was przyrosty Beta HCG są prawidłowe, zwłaszcza ten ostatni bo niby okay a jednak Beta zwolniła i nie wiem czy to coś oznacza.

27 listopada: 39,5
    po dwóch dniach
    29 listopada: 123,8
    i po 4 dniach
    3 grudnia: 596,5

Wszystkie robione o jednej godzinie i w tym samym laboratorium.
    Korzystałaś z kalkulatora? Bo jak na moje oko i umiejętności matematyczne przyrost jest bardzo dobry:)

• remilo1989 Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rolka355 wrote:
    Hej. Czy beta na poziomie 40-50 tys również powinna się podwajać? U mnie przyrost tylko 25% i się zmartwiłam.
    Co u ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    remilo1989 wrote:
    Co u ciebie?

Zaczynam 11 tc, poki co wszystko ok 🥰

• remilo1989 Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rolka355 wrote:
    Zaczynam 11 tc, poki co wszystko ok 🥰
    Super, cieszę się 🙂

rolka355 lubi tę wiadomość

• Asialewa123 Znajoma

Wysłany: 20 grudnia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny my 6.12 pierwszy transfer
    8 doba po beta 83.20 prog 11.20
    10 doba beta 244 prog 10.10
    12 doba beta 618 prog 12.20
    14 doba beta 1035 prog 10.10
    Czy mam się martwić przyrostem ?
    Czy już posprzątane?
    Biorę estrofem 3×1 duhpastonu 3×1 utrogestan 4×1

• GoleM Koleżanka

Wysłany: 20 grudnia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asialewa123 wrote:
    Hej dziewczyny my 6.12 pierwszy transfer
    8 doba po beta 83.20 prog 11.20
    10 doba beta 244 prog 10.10
    12 doba beta 618 prog 12.20
    14 doba beta 1035 prog 10.10
    Czy mam się martwić przyrostem ?
    Czy już posprzątane?
    Biorę estrofem 3×1 duhpastonu 3×1 utrogestan 4×1
    Wg kalkulatora przyrost masz w normie bo powyzej 66% ale coś masz niski ten progesteron,widzę co bierzesz ale coś tak nisko mi się wydaje ale oczywiście mogę być w błędzie a rozmawiałaś z lekarzem?

• Asialewa123 Znajoma

Wysłany: 20 grudnia, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoleM wrote:
    Wg kalkulatora przyrost masz w normie bo powyzej 66% ale coś masz niski ten progesteron,widzę co bierzesz ale coś tak nisko mi się wydaje ale oczywiście mogę być w błędzie a rozmawiałaś z lekarzem?
    Rozmawiałam to mnie uspakaja bo duhpastonu nie wychodzi z krwi ale beta się nie podwoiła już rycze od godziny 14 jak zobaczyłam wyniki i nie wiem czy jutro iść pisałam dzisiaj do pani doktor I nie odpisała

• GoleM Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asialewa123 wrote:
    Rozmawiałam to mnie uspakaja bo duhpastonu nie wychodzi z krwi ale beta się nie podwoiła już rycze od godziny 14 jak zobaczyłam wyniki i nie wiem czy jutro iść pisałam dzisiaj do pani doktor I nie odpisała
    Kochana u mnie początkowo był wzrost 150% potem 95-97% szlam do lekarza załamana a on powiedział,że jest super i mam przestać czytać internety;) teraz fakt są problemy bo zarodek jest ale rośnie wolno więc jestem po kolejnych betach ale wcześniej dla lekarza któremu ufam zna się jak mało kto i jest specem od niepłodności były dobre przyrosty to mnie uspokoiło,ucieszyło więc u Ciebie myślę,że jest tak samo ;*

• Asialewa123 Znajoma

Wysłany: 21 grudnia, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoleM wrote:
    Kochana u mnie początkowo był wzrost 150% potem 95-97% szlam do lekarza załamana a on powiedział,że jest super i mam przestać czytać internety;) teraz fakt są problemy bo zarodek jest ale rośnie wolno więc jestem po kolejnych betach ale wcześniej dla lekarza któremu ufam zna się jak mało kto i jest specem od niepłodności były dobre przyrosty to mnie uspokoiło,ucieszyło więc u Ciebie myślę,że jest tak samo ;*
    Zadzwoniła dzisiaj mówiła że mam się przygotować na wszystko bo beta jest nisko mówi może być dobrze a nie musi więc rycze jak wół bo wiem że i tak się nie uda

• GoleM Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asialewa123 wrote:
    Zadzwoniła dzisiaj mówiła że mam się przygotować na wszystko bo beta jest nisko mówi może być dobrze a nie musi więc rycze jak wół bo wiem że i tak się nie uda
    Kochana wiem co czujesz naprawdę wiem....u mnie beta poszła do góry w sensie podrosła każdy szczęśliwy lekarz jak to lekarz nie narazi się na usunięcie żywej ciazy ale od samego początku jest coś nie tak teraz w zeszłym tygodniu zarodek 2 mm w tym tygodniu 2,4 mm czyli źle wróży lekarz powiedział jak spadnie odstawic leki ale wzrosło do 20000 i mówi ok usg w pt 27.12 ale zrob hcg 23.12 więc wszyscy się cieszą dookoła,że wzrosło ale ja czuję,że w piątek będzie brak serca a to się rozpocznie wg OM 9 tydzień cóż życie pęknie serce ale u Ciebie daje myśli będzie dobrze tego Ci zycze:*:*:*

• Asialewa123 Znajoma

Wysłany: 21 grudnia, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoleM wrote:
    Kochana wiem co czujesz naprawdę wiem....u mnie beta poszła do góry w sensie podrosła każdy szczęśliwy lekarz jak to lekarz nie narazi się na usunięcie żywej ciazy ale od samego początku jest coś nie tak teraz w zeszłym tygodniu zarodek 2 mm w tym tygodniu 2,4 mm czyli źle wróży lekarz powiedział jak spadnie odstawic leki ale wzrosło do 20000 i mówi ok usg w pt 27.12 ale zrob hcg 23.12 więc wszyscy się cieszą dookoła,że wzrosło ale ja czuję,że w piątek będzie brak serca a to się rozpocznie wg OM 9 tydzień cóż życie pęknie serce ale u Ciebie daje myśli będzie dobrze tego Ci zycze:*:*:*
    Dziś beta 1362 slwiec raczej nic z tego nie będzie bo przyrost chyba kiepski jak na jeden dzień
    Życzę Ci powodzenia ściskam będzie dobrze

• Klaudia Lena Nowa

Wysłany: 21 grudnia, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Jestem tu nowa 😏❤️ Napisze jak sprawa wygląda u mnie.
    Data ostatniej miesiączki - 22.11
    2 pozytywne testy - 16.12

19.12
    Beta hcg - 100,2
    Progesteron - 22,5

21.12
    Beta hcg - 169,8
    Progesteron - 12,5

Z tego co wiem i według kalkulatora beta ładnie urosła, o 69% (chociaż i tak wydają mi się niskie te wartości) natomiast bardziej martwi mnie ten progesteron.
    Po konsultacji telefonicznej z ginekologiem stwierdził, że leki nie są mi potrzebne, że beta ładnie rośnie i żebym dała tej ciąży się rozwinąć. W poniedziałek idę powtórzyć badania. Bardzo się martwię, że nic już z tego nie będzie 🥺😢

• Arenda 🫶🏽 Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie też beta
    18.12 -330
    20.12-637
    Więc przyrost 93%
    Ale martwi mnie progesteron bo 15,4, a nie ukrywam że się już naczytałam i nie daje mi to spokoju 🙈 wizytę mam dopiero za tydzień
    Nigdy nie miałam poronień, a pierwsza ciąże przeszłam bezproblemowo, nigdy też nie zażywałam progesteronu.

preg.png
    age.png
‹‹ 348 349 350 351 352
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ