X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • Asialewa123 Znajoma

Wysłany: 24 grudnia 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asialewa123 wrote:
    Hej dziewczyny my 6.12 pierwszy transfer
    8 doba po beta 83.20 prog 11.20
    10 doba beta 244 prog 10.10
    12 doba beta 618 prog 12.20
    14 doba beta 1035 prog 10.10
    Czy mam się martwić przyrostem ?
    Czy już posprzątane?
    Biorę estrofem 3×1 duhpastonu 3×1 utrogestan 4×1
    Wczoraj 18 doba beta 2135

• Cudak Nowa

Wysłany: 6 stycznia, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ostatnia miesiączka wywoływana luteina - pojawiła się 8 listopada 2024., 7 grudnia test wyszedł pozytywny ! ❤️ następnie robiłam bthcg
    8 grudnia 902
    10 grudnia 1873
    12 grudnia 3829
    byłam na badaniu USG 16.01 i mało co było widać bo za wcześnie. ;) dostałam badanie moczu, morfologia, grupa krwii przy okazji lekarz mówi jak mogę niech powtórzę bthcg więc zrobiłam 23.12.2024 wyszło 35 653.
    kolejna wizyta USG 2 stycznia już był pęcherzyk widać. Jednka z miesiączki powinno być 8 tydzień a wgl USG wyszedł 6. Lekarz uspokajał że tak może być że gdzieś te 2 tygodnie obsuwki się zdarzają. Poprosił bym powtórzyła bthcg i widzimy się 9 stycznia. Powtórzyłam bthcg 2 stycznia wyszło 50 571. Niby rośnie, ja się już naczytałam że to źle rośnie, jednak jeśli miałby to być 6 tydzień to bthcg dobra. Czy mogę was prosić o pomoc ? Miałyście tam ? mam się martwić ? Nie ukrywam że się martwię, mam wrażenie że mnie boli brzuch, ale chyba że stresu.

• promykk Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy takich dużych wartościach beta zwalnia i patrzy się już na usg. Na USG widać tylko pęcherzyk ciążowy czy coś więcej? Pęcherzyk żółtkowy albo zarodek widać?

Przy 50000 bety bijące serduszko powinno być już widoczne, nie wróży to dobrze, jednak ciąża to nie matematyka. Przygotowałabym się na najgorsze i liczyła na najlepsze. 💖

10.2024 💔 9tc.
    30.12.24 ⏸️ beta: 24,3 🤞
    02.01 beta: 98,2 🌱
    08.01 beta: 1209 🌿
    09.01 🩺 pęcherzyk 3mm 🙏
    17.01 🩺 jest 💗 🥹
    14.02 ⏳🩺
    preg.png
  • karolcia_kasik Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, proszę o pomoc. Jestem 22 dni po owulacji a wynik bety wynosi tylko 16. Wydaje mi się że jest to znacznie za mało, za dwa dni idę na kolejne badanie. Towarzyszą mi niekończące…skurcze, szczególnie jednego jajnika. Obawiam się ciąży pozamacicznej. Co sądzicie o wyniku bety? to 39 dzień cyklu.

• Maddelainen Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia_kasik wrote:
    Cześć, proszę o pomoc. Jestem 22 dni po owulacji a wynik bety wynosi tylko 16. Wydaje mi się że jest to znacznie za mało, za dwa dni idę na kolejne badanie. Towarzyszą mi niekończące…skurcze, szczególnie jednego jajnika. Obawiam się ciąży pozamacicznej. Co sądzicie o wyniku bety? to 39 dzień cyklu.

A kiedy powinnaś dostać miesiączkę?
    Skurcze jak na okres to normalne, tym się nie martw

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

https://www.tickerfactory.com]age.png

Wysłany: 8 stycznia, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddelainen wrote:
    A kiedy powinnaś dostać miesiączkę?
    Skurcze jak na okres to normalne, tym się nie martw

10 dni temu

• Maddelainen Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia_kasik wrote:
    10 dni temu

A kiedy robiłaś betę? Powtarzałaś wynik?

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

Wysłany: 8 stycznia, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddelainen wrote:
    A kiedy robiłaś betę? Powtarzałaś wynik?

wczoraj i wynik tylko 16, jutro idę na kolejne.
    wiele się naczytałam zarówno na forum jak i w internecie i w tym dniu cyklu dziewczyny mają przeogromne wyniki bety…nie to co u mnie 😅 sama nie wiem co robić, a u was jak było w 23 dpo?

• Maddelainen Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia_kasik wrote:
    wczoraj i wynik tylko 16, jutro idę na kolejne.
    wiele się naczytałam zarówno na forum jak i w internecie i w tym dniu cyklu dziewczyny mają przeogromne wyniki bety…nie to co u mnie 😅 sama nie wiem co robić, a u was jak było w 23 dpo?

Ja w 36dc miałam betę 1120, ale może u Ciebie doszło później do zapłodnienia. Leć na powtórna betę i daj znać. Trzymam kciuki!

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

• bellA Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Nowa tutaj ale udzielam się w innym wątku ^^

24 .12.24 mialam owulacje wzgledem obliczeń, w poniedziałek test pozytywny.. tj 06.01.2025 wczoraj Poleciałam na betę wieczorem wynik 143.. jak to odczytać? Ze który to może być Tydzień? I czy to jest wporzadku wynik? Ciemna w tym jestem bo szczerze mówiąc nigdy Bety nie robilam..jutro chce powtórzyć o tej samej godzinie mam nadzieję że będzie wzrost.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 22:02

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
  • Maddelainen Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Hejka. Nowa tutaj ale udzielam się w innym wątku ^^

24 .12.24 mialam owulacje wzgledem obliczeń, w poniedziałek test pozytywny.. tj 06.01.2025 wczoraj Poleciałam na betę wieczorem wynik 143.. jak to odczytać? Ze który to może być Tydzień? I czy to jest wporzadku wynik? Ciemna w tym jestem bo szczerze mówiąc nigdy Bety nie robilam..jutro chce powtórzyć o tej samej godzinie mam nadzieję że będzie wzrost.

Ponow będę ale po 48h, jutro bez sensu.
    Jak będzie przyrost podwójny to wszystko jest okej.

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

Wysłany: 9 stycznia, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, co sądzicie o tych wynikach:
    beta 2 dni temu - 16
    beta dziś - 74
    obecnie 25 dni po owulacji - czy beta nie jest zbyt niska? mam wrażenie że bardzo wolno rośnie

• bellA Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia_kasik wrote:
    hej, co sądzicie o tych wynikach:
    beta 2 dni temu - 16
    beta dziś - 74
    obecnie 25 dni po owulacji - czy beta nie jest zbyt niska? mam wrażenie że bardzo wolno rośnie

Beta ladnie przyrasta a to najwazniejsze.. powtórzyłabym jeszcze na Twoim miejscu dla pewnosci.🫣

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
  • Niska beta Debiutantka

Wysłany: 11 stycznia, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, proszę o poradę: dziś 19 dpt- beta 755, we wtorek tj. 15 dpt 553, a 10 dpt było 317. Co myślicie? 16 dpt na USG był widoczny pęcherzyk.

• bellA Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niska beta wrote:
    Witam, proszę o poradę: dziś 19 dpt- beta 755, we wtorek tj. 15 dpt 553, a 10 dpt było 317. Co myślicie? 16 dpt na USG był widoczny pęcherzyk.

Troszke malo rosnie po 48h...ale ważne że rosnie. Poczekaj do wizyty więcej moze Lekarz powie.
    Trzymam kciuki ze bedzie wszystko ok.

Niska beta lubi tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
  • Jaaaaa08 Nowa

Wysłany: 16 stycznia, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej prosze o porade bo mam bardzo mieszane uczucia...
    Pierwszy dzień ostatniego okresu 05/12/2024
    14/01/25 beta 1070
    Beta z dziś 2881
    Dodam że mam bardzo nieregularny okres i ginekolog stwierdził "to chyba będzie 5tydz"
    Byłam wczoraj u ginekologa jest pęcherzyk i maleńki zarodek, którego nawet nie zmierzył.
    Dostałam tylko info aby sprawdzić Bete i wrócić za tydzień aby sprawdzić czy się rozwija.
    Jak Wy mieliście przy pierwszej wyzycie ginekolog nie powinien zlecić odrazu jakiś badań itp ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 22:02

• bellA Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaaa08 wrote:
    Hej prosze o porade bo mam bardzo mieszane uczucia...
    Pierwszy dzień ostatniego okresu 05/12/2024
    14/01/25 beta 1070
    Beta z dziś 2881
    Dodam że mam bardzo nieregularny okres i ginekolog stwierdził "to chyba będzie 5tydz"
    Byłam wczoraj u ginekologa jest pęcherzyk i maleńki zarodek, którego nawet nie zmierzył.
    Dostałam tylko info aby sprawdzić Bete i wrócić za tydzień aby sprawdzić czy się rozwija.
    Jak Wy mieliście przy pierwszej wyzycie ginekolog nie powinien zlecić odrazu jakiś badań itp ?
    Powinien badania Ci już zlecić.. ja na pierwszej wizycie juz dostalam rozpiskę jakie badania mam wykonać.. wiec dziwne ..🤷‍♀️

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
  • Jaaaaa08 Nowa

Wysłany: 19 stycznia, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie… masakra zapisałam się do innego ginekologa ale dopiero za tydzień mam wizytę :/

• Maddelainen Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Powinien badania Ci już zlecić.. ja na pierwszej wizycie juz dostalam rozpiskę jakie badania mam wykonać.. wiec dziwne ..🤷‍♀️

Czy ja wiem, badania zlecił mi dopiero w prawie 7 tc jak już było widoczne serduszko. I mam je wykonać na wizytę jak będę w 10/11 tc.

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

• bellA Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddelainen wrote:
    Czy ja wiem, badania zlecił mi dopiero w prawie 7 tc jak już było widoczne serduszko. I mam je wykonać na wizytę jak będę w 10/11 tc.

No mi już zlecił w 5 tyg na pierwszej wizycie więc co lekarz to inaczej.. ;)

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
‹‹ 350 351 352 353 354
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ