beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaaaaa08 wrote:No właśnie… masakra zapisałam się do innego ginekologa ale dopiero za tydzień mam wizytę
No nic , czekaj.. może ten lekarz badania Ci odrazu zleci. Zobaczysz na wizycie albo zapytać nie zaszkodzi. -
karolcia_kasik wrote:hej, co sądzicie o tych wynikach:
beta 2 dni temu - 16
beta dziś - 74
obecnie 25 dni po owulacji - czy beta nie jest zbyt niska? mam wrażenie że bardzo wolno rośnie
Hej,
Ja zastanawiałam się nad tym samym u siebie 🤣
Beta 18dpo 14.20
Beta 20dpo 35.30
W 20dpo byłam u gina, wg miesiączki 4+4, ale mówiła że przyrost póki co ok, endometrium wygląda na dobrze przygotowane, jeszcze nic nie było widać, więc jutro tydzień później idę powtórzyć betę a na 27.01 mam kolejna wizytę. Także każda zaczyna z innego progu bety, ważne aby były przyrosty.
Ja dodatkowo zmagam się z plamieniem, dostałam duphaston, ale gin mówi, że mam się nie nakręcać i póki co nie było widać nic niedobrego…🙋🏻♀️29 🙋♂️29
1cs - 09.24 biochem?
5cs - 12.24 ⏸️, 💔 6 tydzień
6cs - 🙏🏻 -
Mi już Bety nie kazal powtarzac bo mowi ze babki to się tylko tym stresują..
mam spokojnie czekac do następnej wizyty. I tak robię.
A co do plamienia to czasami tak bywa.. nigdy nie mialam ale skoro to tylko delikatne plamienia to nie masz się co martwić na zapas😘 Owieczka -
Owieczkaaa wrote:Hej,
Ja zastanawiałam się nad tym samym u siebie 🤣
Beta 18dpo 14.20
Beta 20dpo 35.30
W 20dpo byłam u gina, wg miesiączki 4+4, ale mówiła że przyrost póki co ok, endometrium wygląda na dobrze przygotowane, jeszcze nic nie było widać, więc jutro tydzień później idę powtórzyć betę a na 27.01 mam kolejna wizytę. Także każda zaczyna z innego progu bety, ważne aby były przyrosty.
Ja dodatkowo zmagam się z plamieniem, dostałam duphaston, ale gin mówi, że mam się nie nakręcać i póki co nie było widać nic niedobrego…
Daj znać jak wizyta.. jeszcze 6 dni no ale pisze za wczasu. Ja dopiero mam 14 lutego W walentynki🤣 kolejną wizytę. A w międzyczasie badania.. mnostwo badań😮🫣 -
Owieczkaaa wrote:Wczoraj robiłam betę i już 758, także mega super wzrost, aż się zdziwiłam 🤣
Dam znać jak tam♥️ może serducho będzie już bić.
Super
❤️ ciesze się.. daj znać jak po wizycie i czy serduszko juz bylo widac.. bo u mnie bylo za wczesnie😮💨 -
Hej dziewczyny
Dziś 23.01 zaczynam 6 tydzień ciąży (5+1)
Beta hcg z 20.01 - 1037 progesteron 13,48
Beta hcg z 22.01 - 1545 progesteron 15,35
Tego samego dnia (22.01) lekarz na usg zobaczył pęcherzyk 6mm i przepisał duphaston
Martwię się niskim przyrostem bety po 48 h i niskim progesteronem tym bardziej, że miesiąc temu była ciąża biochemiczna
Co sądzicie? -
kinga99 wrote:Hej dziewczyny
Dziś 23.01 zaczynam 6 tydzień ciąży (5+1)
Beta hcg z 20.01 - 1037 progesteron 13,48
Beta hcg z 22.01 - 1545 progesteron 15,35
Tego samego dnia (22.01) lekarz na usg zobaczył pęcherzyk 6mm i przepisał duphaston
Martwię się niskim przyrostem bety po 48 h i niskim progesteronem tym bardziej, że miesiąc temu była ciąża biochemiczna
Co sądzicie?
Progesteron nigdy nie badam więc nie wiem.. Wole byc zdrowsza i spokojniejsza..
Co do Bety to po 1000 zmniejsza się jej przyrost.. ale najważniejsze ze rosnie. Skonsultuj to z lekarzem.. albo poczekaj tydzien i lec na USG .. powinno już być cos widac wiecejnie martw się na zapas. 💪❤️
-
Tak jak wyżej Bella pisała - będą zwalnia później i też przyrost przyrostowi nie jest równy.
Ja proga badałam i był niski, gin kazała się nie przejmować, ale dała duphaston. Plamiłam 2 tygodnie praktycznie, od dwóch dni jest już coraz mniej.
Jest to żywa czerwona krew czy bardziej brunatna?🙋🏻♀️29 🙋♂️29
1cs - 09.24 biochem?
6cs - 🙏🏻 -
kinga99 wrote:Żywa czerwona ale niewiele i zauważyłam mały skrzep/jakiś fragment tkanki
U mnie były brunatne/ raz miałam bardziej w czerwień, ale to przy zaparciach i bardziej na papierze zostało, raz też jakby malutki fragment skrzepu…. Trzymam kciuki żeby było dobrze, być może masz wszystko mocno ukrwione i po prostu coś może z naczynek pękło delikatnie….
A brzuch boli czy coś?🙋🏻♀️29 🙋♂️29
1cs - 09.24 biochem?
6cs - 🙏🏻 -
Tak brzuch boli jak na okres ale to od samego początku, na kilka dni był spokój i od dziś znowu boli
U Ciebie wszystko dobrze sie skończyło? Jestem nowa na wątku
Edit: dobra napisałaś wyżej że od kilku dni jest lepiej, czyli nadal jesteś w ciąży, wybaczWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 21:16
-
Dokladnie moze jakiś krwiaczek był albo coś.. I stad ta krew.. jesli to skapa krew to nie martw sie na zapas...poczekaj do wizyty.. trzymamy kciuki ze z dzidzią wszystko ok🥺🥺😘
-
No a ja właśnie poczułam w sklepie coś… i teraz w domu zobaczyłam na wkładce trochę bardziej czerwone niż brunatne plamienie, na papierze również. Nie było skrzepów ani nic, ale już się cała roztrzęsłam…. A kończyliśmy dzisiaj przeprowadzkę, może się nadwyrężyłam… mam nadzieję, że to nie to.🙋🏻♀️29 🙋♂️29
1cs - 09.24 biochem?
6cs - 🙏🏻 -
kinga99 wrote:Dziękuję ❤️ Byłam rano na becie dam znać
-
Owieczkaaa wrote:No a ja właśnie poczułam w sklepie coś… i teraz w domu zobaczyłam na wkładce trochę bardziej czerwone niż brunatne plamienie, na papierze również. Nie było skrzepów ani nic, ale już się cała roztrzęsłam…. A kończyliśmy dzisiaj przeprowadzkę, może się nadwyrężyłam… mam nadzieję, że to nie to.
Hmmm... możliwe że jakiś zylak czy cos pekl i stąd to krwawienie.. jeśli byłoby to o czym myślimy.. to byłoby tego mnostwo.
Takze nie martw się na zapas. W poniedziałek lekarz ? To sie wszystkiego dowiesz😍